خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 25 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش ۱۷ درصدی جرایم در نوروز امسال

مشرق | اجتماعی و حوادث | یکشنبه، 24 فروردین 1404 - 12:00
سخنگوی فراجا از کاهش ۱۷ درصدی جرایم در نوروز امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
پليس،امنيت،درصدي،نوروز،كاهش،كشف،افزايش،جرايم،ايام،تأمين،مساف ...

به گزارش مشرق، سردار سعید منتظرالمهدی در نشست هم اندیشی با خبرنگاران و اصحاب رسانه بیان داشت: فراجا مسئولیت تأمین امنیت و آرامش هموطنان و مسافران را در نوروزی که همزمان با ماه مهربانی‌ها است همچون سنوات پیش بر عهده داشت.
این گزارش، روایتگر تلاش‌های بی‌وقفه و اقدامات نوآورانه پلیس در نوروز امسال است؛ روایتی متفاوت از اعداد و ارقام، با نگاهی بر قلب تپنده امنیت جامعه.
پلیس، حافظِ آرامش در سفرهای زمینی و هوایی
وی افزود: با آغاز ایام نوروز و افزایش تردد مسافران به مقصدهای مختلف، تأمین امنیت حدود ۲ میلیون سفر زمینی و هوایی، یکی از اولویت‌های اصلی حافظان بهار بود.
در این ایام شلوغ وبا افزایش ۲۱ درصدی ورود مسافر به کشور، پلیس تمام توان خود را به کار گرفت تا با ایجاد فضایی امن و آرام، شرایطی را فراهم نماید که مسافران ایرانی و خارجی با خاطری آسوده به سفر بپردازند.
منتظر المهدی بیان داشت: وجود گشت‌های ویژه در فرودگاه و راه آهن، احساس آرامش بیشتری را برای مسافران به ارمغان می‌آورد؛ لذا با استقرار نیروهای پلیس در فرودگاه‌ها و تأسیسات هوایی و ریلی کشور، امنیت بالغ بر ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار مسافر در بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ سورتی پرواز و ۳ هزار و ۴۰۰ رام قطار، تأمین و از بروز هرگونه مشکل و ناهنجاری جلوگیری شد.
وی افزود: پلیس با تسهیل فرآیند صدور گذرنامه و کاهش زمان انتظار، در نوروز امسال، بیش از یک هزار جلد گذرنامه نیز صادر کرد که نشان از میل مردم به گردشگری و رونق سفرها دارد.
کنترل نبض ترافیک و نجات زندگی با ورود سربازان فرهنگی
وی بیان داشت: پلیس با هدف کاهش هزینه خسارات ناشی از تصادفات با آموزش مستقیم و غیرمستقیم فرهنگ ترافیک به ۳۲ میلیون کاربر ترافیکی از یکسال گذشته، بزرگترین سرمایه گذاری تاریخ خود را آغاز کرده است.
سخنگوی فراجا افزود: کاهش ۵ درصدی تصادفات و ۲۱ درصدی جان‌باختگان در ایام نوروز، حاصل نهادینه کردن رفتارهای صحیح ترافیکی با ۴۵ هزار جلسه آموزشی و بازآموزی، ۱۵۰ هزار دقیقه برنامه فرهنگی و توزیع ۳ و نیم میلیون اقلام فرهنگی طی یکسال، در کنار پویش فراگیر (نه به تصادف) و مشارکت مردمی بود تا شاهد برداشت محصولی به نام (ایمنی) و (آرامش) در جاده‌های کشور در نوروز امسال باشیم.
وی افزود: متأسفانه، در این ایام بیش از ۵۷ هزار خودروی متخلف حادثه ساز توقیف شدند و شاهد ۲۰ هزار مصدوم ناشی از تصادف رانندگی بودیم که اگرچه ۱۸ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، اما همچنان زنگ هشداری برای توجه بیشتر به ایمنی در جاده‌ها است.
سخنگوی فراجا افزود: طبق برآورد انجام شده، نسبت تصادفات بومی به غیر بومی ۳۰ به ۷۰ و بیشترین آمار فوت شدگان تصادفات نیز مربوط به استان‌های همدان، خوزستان و فارس بود.
منتظر المهدی گفت: هواپیمایی پلیس نیز با انجام ۳۳۵ سورتی پرواز امدادی و جاده‌ای و پوشش هوایی بی نظیر و انتقال ۵۲ مجروح به مراکز درمانی، نقش مهمی در تأمین امنیت ایفا کرد.
بهاری بی‌دغدغه، روایتِ پلیس از کاهش جرایم و افزایش امنیت
وی بیان داشت: سایه‌های بیدار ۲۵۰ هزار مأمور انتظامی و چشمان تیزبین ۱۴ هزار واحد گشتی، مراقب جان ومال مسافران بودند تا آنان با خیال راحت تری سفر کنند.
با افزایش در کنترل مجرمین، وقوع سرقت در تمامی انواع آن کاهش چشمگیر داشته و ۷۰ درصد کل سرقت‌ها هم منجر به کشف شد.
بعد از کشف ۱۰۰ درصدی خودروهای مسروقه، کشفیات بار و کالا با ۹۵ درصد بالاترین میزان کشف را به خود اختصاص داد.
سخنگوی فراجا گفت: کاهش ۱۸ درصدی آدم ربایی و نزول ۴۳ درصدی وقوع قتل‌ها در کنار کاهش ۱۳ درصدی جرایم سایبری، نشان از نقش و تلاش پلیس در ایجاد بهاری بی دغدغه دارد.
وی گفت: مرزبانان غیور کشورمان نیز با بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ واحد گشت مرزی، افزایش ۳۳ درصدی پوشش خلاءهای مرزی و افزایش ۶۶ درصدی گشت‌های شناوری، با هوشیاری کامل از مرزهای ایران اسلامی حراست کردند و از ورود حدود هزار و سیصد تردد غیرمجاز، مواد مخدر، قاچاق و تهدیدات امنیتی جلوگیری کردند.
سلاح دانش، سپر امنیت
پلیس امروز، با تکیه بر دانش و فناوری‌های نوین، به سِلاحی کارآمد در برابر جرایم و تهدیدات تبدیل شده است.
در نوروز امسال، تجهیزات پیشرفته‌ای چون دوربین‌های نظارتی هوشمند، سامانه‌های پایش تصویری، پهپادهای شناسایی، دست افزارها و دیگر تجهیزات، بازوی توانمند پلیس در تأمین امنیت بودند.
وی گفت: با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فنی و اطلاعاتی در راستای کشف جرایم، حضور به موقع مأمورین در صحنه‌های جرم و استفاده از ظرفیت دیگر دستگاه‌ها و سازمان‌ها در امر پیشگیری نیز، در مجموع جرایم، شاهد کاهش ۱۷ درصدی وقوعات، افزایش ۷.۷ درصدی کشف به کشف، کشف ۸۴.۲ درصد از کل جرایم و افزایش ۱۹.۴ درصدی میزان کشف به وقوع نسبت به مدت مشابه در سال قبل بودیم که نشان‌دهنده تلاش‌های مؤثر پلیس در پیشگیری از وقوع جرم است.
هدیه خون، برای امنیت وطن
سخنگوی فراجا گفت: نوروز امسال، با عطر شهادت عطرآگین شد.
۴ شهید در ایام نوروز، در سنگر دفاع از امنیت، خون خود را نثار کرده و به دیدار معبود شتافتند.
شهادت این عزیزان، اگرچه اندوهی بزرگ بر دل‌ها نهاد، اما عزم پلیس را برای پاسداری از امنیت وطن راسخ‌تر ساخت.
ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های شهدا و تجلیل از ایثار و فداکاری‌های تمامی همکاران خود، از همکاری صمیمانه مردم عزیز و سایر نهادها و سازمان‌ها در تأمین امنیت و نظم عمومی در ایام نوروز تشکر و قدردانی دارم.
وی افزود: اما تعطیلات نوروزی ۱۴۰۴ هم با تمام فراز و نشیب‌هایش به پایان رسید.
پلیس، با تلاش شبانه‌روزی و بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌ها، توانست امنیت و آرامش را برای هموطنان به ارمغان آورد.
لیکن این پایان راه نیست.
پلیس همواره در تلاش است تا با ارتقای توانمندی‌ها و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، امنیت پایدارتری را به جامعه ارزانی دارد.