خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 26 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لزوم کنترل عوامل خسارت‌زای زراعی و باغی در فصل بهار - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 24 فروردین 1404 - 13:13
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، گفت: کمبود بارش و تنش خشکسالی زمینه برخی طغیان ها را ایجاد کرده که ضروری است کنترل عوامل خسارت زای زراعی و باغی در فصل بهار در دستور کار قرار گیرد.
گندم،كشاورزي،مزارع،جهاد،استان،سازمان،كلزا،اردبيل،جو،توزيع،بر ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، غفور آقایی پیش از ظهر امروز در جلسه شورای معاونان در اردبیل، اظهار داشت: در سال زراعی جاری کمبود بارندگی، تنش خشکسالی و توزیع نامناسب بارندگی‌ها موجب بروز و طغیان تعدادی از عوامل خسارت‌زا از جمله جوندگان در زراعت‌های پاییزه گندم، جو و کلزا شده است.
وی تصریح کرد: به دلیل کاهش شدید بارندگی و افزایش دما، متأسفانه از اوایل مهرماه جمعیت آفت جوندگان و فعالیت‌های تغذیه و تولید مثل این آفت در مراتع و مزارع به شدت افزایش و موجب طغیان جمعیت در سطح استان به ویژه شهرستان‌های شمالی اصلاندوز، پارس‌آباد، بیله‌سوار و گرمی شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: خوشبختانه به دلیل استقرار شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی در تمامی شهرستان‌ها و بازدیدهای روزانه کارشناسان شبکه از مزارع تحت پوشش، انجام مبارزات شیمیایی با استفاده از انواع سموم جونده‌کش انجام شده و در حال حاضر همچنان ادامه دارد.
آقایی در مورد شروع فصل بهار و لزوم پایش سایر آفات مهم از جمله ملخ مراکشی، سن گندم، زنگ گندم، بیماری اسکلروتینیا در کلزا، سفیدک دروغی سیب‌زمینی، کنترل به موقع علف‌های هرز و غیره با در نظر گرفتن شرایط تنش خشکی، افزود: با توجه به تداوم شرایط مساعد اقلیمی برای فعالیت این عوامل زیان‌رسان خطرناک، لازم است اطلاع‌رسانی به موقع و تبیین اوضاع عوامل زیان از طریق صدا و سیما، کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی، شبکه برکت، فضای مجازی، خبرگزاری‌ها و مراجعه حضوری و آموزش سر مزرعه به صورت چهره به چهره و غیره و انجام مبارزه شیمیایی به موقع با جدیت انجام گیرد.
وی از زارعان محصولات پاییزه گندم، جو و کلزا خواست با توجه به بالا بودن جمعیت جوندگان، ملخ و سن گندم در مزارع گندم و جو و بید کلم در مزارع کلزا و ایجاد شرایط مناسب دمایی و رطوبتی برای بروز بیماری زنگ زرد گندم و سایر آفات و بیماری‌های گندم و جو، با بازدیدهای منظم مزارع خود با مراجعه به مراکز خدمات جهاد کشاورزی و مدیریت شهرستان و مشاوره با کارشناسان نسبت به تهیه سموم حشره‌کش و قارچ‌کش مناسب و سمپاشی فوری مزارع خود اقدام کنند.
برخورد قانونی با عاملان توزیع و فروش سم فیبرونیل
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این جلسه اضافه کرد: توصیه اکید به زنبورداران این است که به هیچ وجه از سم حشره‌کش فیبرونیل در کلنی‌های خود استفاده نکنند.
منصور رستم‌نژاد بیان کرد: با توجه به اهمیت صنعت زنبورداری در پایداری بخش کشاورزی، افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی، تأمین امنیت غذایی کشور و به منظور جلوگیری از تلفات کلنی‌های زنبورعسل بهره‌برداران و تلاشگران این صنعت باید طبق توصیه‌ها و راهنمایی‌های کارشناسان امور دام و مروجان از سمومی در کلنی‌های خود استفاده کنند که مجاز بوده و مورد تأیید سازمان جهاد کشاورزی استان است.
وی در ادامه یادآور شد: دستورات لازم به منظور جمع‌آوری این سموم و برخورد قانونی با عاملان توزیع و فروش صادر شده و قطعا با متخلفان به شدیدترین نحوه ممکن برخورد خواهد شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، گفت: اتحادیه زنبورداران کشور نیز در همین راستا خواستار برخورد قاطع با عاملان فروش و توزیع این سم از طریق مراجع قانونی از جمله سازمان تعزیرات حکومتی شده است.
انتهای پیام/132/