چرا رعد و برقهای بهاری خسارات جانی به بار میآورد؟ - تسنیم
در کوهستان ، هنگام رعد و برق مکان کاملاً امنی وجود ندارد و هر توصیه ای که می شود در جهت کاهش خطر است نه رفع خطر.

محسن هاشمنژاد کارشناس هواشناسی کوهستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زنجان اظهار کرد: فصل بهار با افزایش ابرها و بارشهای رگباری همراه است و در این فصل به خاطر اینکه ساعات تابش آفتاب بیشتر میشود و همزمان رطوبت هوا میتواند زیاد باشد، تغییرات جوی نیز سریعتر اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه یکی از مخاطرهآمیزترین تغییرات جو، رعد و برقهاست که بهویژه در ارتفاعات میتواند خسارات جانی به بار آورد، تصریح کرد: کسانی که در کوهنوردی، فعالیتهای امداد و نجات، طبیعتگردی و کوهگشت قصد حضور در ارتفاعات را دارند، حتما باید به نکات ایمنی توجه داشته باشند.
کارشناس هواشناسی کوهستان خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهم کاهش ارتفاع است و چنانچه در بلندی هستیم و مشاهده کردیم که قاعده ابرها در حال تیره شدن است و وزش باد تند و کند یا جهت آن عوض میشود مشکوک به شروع بارش های رگباری و وقوع رعد و برق است، بنابراین بهتر است ارتفاع را کاهش دهیم.
هاشمنژاد با تأکید بر اینکه افراد در کوه و ارتفاعات باید به رشد ابرها توجه کنند و شرایط محیطی را بسنجند، عنوان کرد: زیر درختان و سنگهای بلند مخاطره افزایش مییابد و نباید به بهانه در امان ماندن از خیس شدن به این فضاها پناه ببرند.
وی در مورد سئوال خطر داشتن استفاده موبایل در هنگام رعد و برق تصریح کرد: طبق آخرین یافتههای دانشمندان، امواج موبایل هنگام رعد و برق خطر ندارد ولی از آنجایی که تحقیقات ممکن است در سالهای آینده تغییراتی داشته باشد و اینکه در مورد پدیده بسیار خطرناک رعدو برق مواجه هستیم، احتیاط لازم است و اگر تماس ضروری وجود ندارد، پیشنهاد می شود که از تلفن همراه هنگام رعد و برق استفاده نشود.
انتهای پیام/.