خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 26 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فقر آذربایجان‌ شرقی در حوزه زیرساخت‌های کریدورهای مواصلاتی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 24 فروردین 1404 - 16:13
استاندار آذربایجان شرقی، گفت: این استان به لحاظ زیرساختی در حوزه عمرانی فقیر است و کریدور و بزرگراه های ما متناسب با ظرفیت های آذربایجان شرقی نیست.
استان،شرقي،استاندار،سرمست،حوزه،اجتماعي،سياسي،توجه،كارخانه،تأ ...

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، بهرام سرمست ظهر امروز در نشست صمیمی با اصحاب رسانه در استانداری آذربایجان‌ شرقی با اشاره‌ به مهم‌ترین وظیفه نماینده دولت در استان‌ها، گفت: مهم‌ترین وظیفه یک استاندار، قدرت هماهنگی و هم‌افزایی و استفاده از تمامی ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل برای رسیدن به اهداف در استان مورد نظر است.
وی، گفت: سیاست‌ورزی در استان باید به‌گونه‌ای باشد که بدون مناقشه به اهداف برسیم.
استاندار آذربایجان‌ شرقی خاطر‌نشان کرد: از روز معارفه تلاش کرده‌ام تا فراتر از بخشنامه‌های کاغذی، دین خود را به استان ادا کنم.
سرمست عنوان کرد: اولویت نخست در استان آذربایجان‌ شرقی که البته وظیفه ذاتی استاندار است، بحث تأمین امنیت و ایجاد بستر امن برای بسیاری از مسائل از جمله سرمایه‌گذاری و حل‌وفصل منازعات اجتماعی، ایجاد فضای همدلی و وفاق بوده است.
وی خاطرنشان کرد: تلاش کرده‌ایم تا از امنیتی‌شدن هر مسئلهٔ سیاسی در استان خودداری کرده و از واردکردن کوچک‌ترین التهاب به جامعه پرهیز کنیم.
استاندار آذربایجان‌ شرقی گفت: برای بالابردن رتبه سرمایه‌گذاری در استان، میثاق نامه‌ای بر مبنای تعامل بیشتر ارکان مختلف استان بسته شد، چرا که فضای دوقطبی سبب می‌شود تا نتوانیم به اهداف خود برسیم.
سرمست با اشاره به انتصاب معاون سیاسی اجتماعی خود، گفت: جنبه اجتماعی این انتصاب بیشتر است؛ اگر جنبه اجتماعی بیشتر مورد توجه باشد، مشکلات وارد حوزه سیاسی نخواهد شد.
وی، خاطرنشان کرد: ارتفای سرمایه اجتماعی باید بیشتر مورد توجه باشد؛ رابطه بین مردم از نظر همبستگی اجتماعی سست شده و باید تقویت شود.
باید سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به نظام افزایش یابد.
استاندار آذربایجان‌ شرقی با بیان اینکه در رابطه با هنر و ادب آذربایجان در این استان مطالبه انباشته وجود دارد، گفت: در عین‌ حال، باید به وحدت ملی، تمامیت ارضی و به پیوندهای تاریخی خدشه وارد نشود.
اعتقاد به خط میانه در مباحث فرهنگی داریم که افراط و تفریط نباید صورت بگیرد.
سرمست با اشاره به اینکه ما مدعی هم‌گرایی و وفاق ملی هستیم، گفت: کثرت و عناصر فرهنگی دیرین و بااصالت آذربایجان نباید مورد غفلت واقع شود.
وی با تأکید بر اینکه بنیاد فرهنگ و ادب در دستور کار است، گفت: در سال 1404 پیش‌بینی کرده‌ایم کنگره بین‌المللی شهریار برگزار شود.
استاندار آذربایجان‌ شرقی تصریح کرد: احیای تئاتر آذربایجان در دستور کار است و اهتمام در حوزه عناصر فرهنگی مایه افتخار است که فرهنگ ایرانی و اسلامی را تقویت و تغذیه می‌کند.
سرمست در خصوص وضعیت رسانه‌ای استان آذربایجان‌ شرقی نیز گفت: هم‌اکنون یک رسانه در سطح ملی نداریم که این وضعیت زیبنده استان نیست.
وی، تصریح کرد: در ارتباط با حوزه اقتصاد که مقام معظم رهبری تأکید جدی به تولید و اقتصاد داشته‌اند و امسال نیز سال سرمایه‌گذاری برای تولید نام‌گذاری شده است، سه‌شنبه‌های اقتصادی در دستورکار بوده و توجه به مسائل اقتصادی در اولویت است و به صورت میدانی در حوزه اقتصاد استان آذربایجان‌ شرقی اقداماتی انجام می‌شود.
استاندار آذربایجان‌ شرقی، تصریح کرد: تولید و سرمایه‌گذاری برای ما مهم است و جمعه‌های کاری نیز محل توجه مطالبات اهالی اقتصاد و تولید استان آذربایجان‌ شرقی شده است.
سرمست، گفت: در روزهای دوشنبه‌ که در تهران حضور دارم، مسائل استان را دنبال می‌کنم.
ارتباط بین مدیریت استان و وزارتخانه‌ها مورد توجه است و موفقیت استان منوط به ارتباط تنگاتنگ با وزارت‌خانه‌ها است.
وی بیان کرد: میانگین رفت‌وآمد وزرا به آذربایجان‌ شرقی نسبت‌ به سایر استان‌ها بیشتر است و در تلاش هستیم مسائل استان را با حضور مقامات ارشد دولت در وزارت‌خانه‌ها حل کنیم و استان آذربایجان‌‌ شرقی محل توجه مسئولان وزارتخانه‌ها و کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی باشد و ظرفیت نماینده‌ها نیز در حوزه نیازهای استان به‌کار گرفته شود و دستورات و تفاهم‌نامه‌های لازم صادر شود.
استاندار آذربایجان‌ شرقی با اشاره به جایگاه تاریخی تبریز به‌عنوان بخش مهمی از جاده ابریشم، عنوان کرد: این استان به لحاظ زیرساختی در حوزه عمرانی فقیر است و کریدور و بزرگراه‌های ما متناسب با ظرفیت‌های آذربایجان‌ شرقی نیست.
سرمست در خصوص بحث انتقال آب ارس و حل تنش‌های آبی استان آذربایجان‌ شرقی، گفت: در گذشته علایم و آثار ناترازی آب دیده شده و در آینده هم محتمل است و اگر از اکنون اندیشه نکنیم تنش خواهیم داشت.
وی در خصوص مسئلهٔ ناترازی انرژی در استان آذربایجان‌ شرقی، افزود: در شش ماه اخیر مقادیر زیادی از انرژی مصرف شده و وضعیت آذربایجان‌ شرقی در حوزه ذخایر انرژی نگران‌کننده است.
ما در انتهای خط هستیم و باتوجه به سردسیری استان، ناتراژی انرژی بیشتر دیده می‌شود.
استاندار آذربایجان‌ شرقی تأکید کرد: نیروگاه‌های خورشیدی و بازتوانی نیروگاه حرارتی در دستور کار سال جاری است و معاونت عمرانی به این مهم مکلف شده است.
سرمست با اشاره به حضور خیران و نهادهای فراتر از دولت در آذربایجان‌ شرقی در حوزه مدرسه‌سازی و توسعه عدالت آموزشی، گفت: با گروه اقتصادی بیت مقام معظم رهبری تعامل شده و فراتر از سایر استان‌ها برنامه‌هایی در این حوزه مطرح شده است.
این مسئله هر چقدر هم تحقق یابد فراتر از بودجه استان است که جذب می‌شود.
علاوه‌ بر این‌ها، از ظرفیت خیران برای کاستن از فضای محرومیت استفاده می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه بحث بحران‌های زیست‌محیطی از اولویت‌های مهم است، گفت: به حل بحران‌های زیست‌محیطی و احیای دریاچه ارومیه مطابق تصمیمات کارگروه احیای دریاچه تأکید داریم.
استاندار آذربایجان‌ شرقی با اشاره به سؤال یکی از خبرنگاران در خصوص انتخاب مدیران برخی بنگاه‌های اقتصادی استان بر اساس بعضی مباحث سیاسی گفت: یک‌ سری واحدهای اقتصادی بزرگ استان دچار فرسودگی بوده و متناسب با آن، این واحدها در ادوار مختلف تبدیل به حیاط‌ خلوت نیروهای سیاسی یا کارگردانان سیاسی شده‌اند که البته این موضوع در بیشتر استان‌ها مطرح است.
سرمست ادامه داد: حرکت ما به سمت تخصص و شایسته محوری است تا انتخاب‌ها بر اساس معیار درستی باشد.
در خصوص ماشین‌سازی، این کارخانه در وضعیتی است که علاوه بر موضوع فنی، بحث مدیریتی هم داشته است.
این کارخانه، برند استان است و راضی نیستیم اتفاقات گذشته در خصوص این کارخانه تکرار شود.
وی تصریح کرد: این کارخانه را دوباره می‌خواهیم احیا کرده و آن را تخصصی کنیم.
در مقطعی با موضوع ضرورت ساماندهی کارگران مواجه بودیم که موضوع با حضور شهرتی فر در این مجموعه حل‌وفصل شد و هم اکنون می‌توان گفت، وضعیت کارخانه نسبت به دوران مدیریت قبل، تبدیل به احسن شده است.
انتهای پیام/