خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 26 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مقایسه تیم مذاکره‌کننده ایران و آمریکا از نگاه صهیونیست‌ها

مشرق | سیاسی | دوشنبه، 25 فروردین 1404 - 09:40
یکی از اصلی ترین محور انتقادات صهیونیست‌ها به مذاکرات اخیر میان ایران و آمریکا، انتخاب ویتکاف،به عنوان رئیس تیم مذاکره کننده است که صهیونیست‌ها آن را فردی بی‌تجربه دربرابر دیپلمات‌های ایرانی می‌دانند.
ايران،مذاكرات،آمريكا،تيم،عراقچي،خارجه،وزير،مذاكره،امور،استيو ...

به گزارش مشرق، وب سایت تایمزِ اسرائیل در گزارشی در رابطه با مذاکرات میان ایران و آمریکا و مسائلی که رژیم صهیونیستی و سران آن باید نسبت به آن نگران باشند، به چندین مورد اشاره می‌کند که یکی از مهم ترین آنها، رئیس تیم مذاکره کننده آمریکا و ایران و مقایسه دو تیم با یکدیگر است.
در گزارش اسرائیل تایمز آمده است: «در حال حاضر اسرائیل نگران این است که ایرانیان بخواهند در مذاکرات تعلل کرده و آن را طولانی کنند.
نکته‌ای که باید مورد توجه قرار بگیرد، هویت نمایندگان ایران و آمریکا در مذاکره است.
در جریان مذاکرات قبل از توافق ۲۰۱۵، تیم آمریکایی توسط اشخاص نزدیک به اوباما به رهبری وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه وقت آمریکا و راب مالی فرستاده ویژه برای ایران مدیریت می‌شد.»
« ...
در حال حاضر نماینده آمریکایی‌ها در مذاکرات استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در خاورمیانه است.
ویتکاف یک وکیل و تاجر موفق است و رابطه نزدیکی با ترامپ دارد اما در مورد پرونده ایران و رویارویی با آنها متاسفانه آگاهی‌ کمی دارد.
اما در طرف مقابل، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه، کارشناس و دیپلمات باسابقه در روابط خارجی و از اعضای تیم مذاکره کننده ایران در توافق هسته ای ۲۰۱۵ در راس تیم ایرانی حضور دارد.»
به نظر می‌رسد که رسانه‌های عبری زبان طی روزهای گذشته در رابطه با مذاکرات ایران و آمریکا خطوط مشخصی را دنبال می‌کنند که یکی از مهم ترین‌ آنها، تاکید بر بی تجربه بودن ویتکاف و تاکید غیر مستقیم بر لزوم تغییر وی از ریاست تیم مذاکره کننده با ایران است.
تحلیلگران و کارشناسان صهیونیستی در روزهای اخیر و در گزارش‌ها و مصاحبه‌های خود، به صورت جدی نسبت به انتخاب استیو ویتکاف به منظور مدیریت تیم آمریکایی در مذاکرات با ایران، انتقاداتی را مطرح کرده و او را برای مدیریت مذاکرات با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، دکتر سیدعباس عراقچی، که به عقیده آنها شخصی بسیار باسابقه و دارای تجربه فراوان در حوزه مسائل خارجی و بویژه مذاکرات با آمریکا است، گزینه‌ای نامناسب می‌دانند.
لازم به ذکر است که روز گذشته نیز وب سایت معاریو در توصیف از دکتر عراقچی، وزیر خارجه ایران نوشت: عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، دیپلماتی ماهر و توانمند، آگاه به مسائل فنی، تعیین‌کننده جهت مذاکرات ایران با آمریکا در مسقط است.
در این مذاکرات، عراقچی به عنوان دیپلمات باتجربه با استیو ویتکاف، نماینده آمریکایی بدون هیچ تجربه دیپلماتیکی در حال گفت‌وگو استمعاریو در این خصوص تصریح کرد: دیپلمات‌های غربی که در مذاکرات سال ۲۰۱۵ شرکت داشتند، وی را «یک دیپلمات جدی، آگاه به مسائل فنی و صریح» توصیف کردند.