آمار عجیب مزاحمت های تلفنی برای اورژانس 115
رئیس اورژانس 115 استان کهگیلویه و بویراحمد با اعلام ثبت بیش از 20 هزار تماس مزاحم، نسبت به عواقب جبران ناپذیر این اقدام هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سال گذشته اورژانس 115 کهگیلویه و بویراحمد با حجم عظیمی از تماسهای تلفنی مواجه بود که بخش قابلتوجهی از آنها نه تنها ضروری نبودند، بلکه مزاحمت محض به شمار میرفتند، این تماسهای بیمورد به جای کمک به نیازمندان واقعی سبب اتلاف وقت و منابع انسانی و تجهیزاتی ارزشمند اورژانس شدهاند.
هر تماس مزاحم، دقیقههای گرانبهایی را از زمان امدادرسانی به افراد در شرایط بحرانی میدزدد و این میتواند به تأخیر در ارائه خدمات پزشکی اورژانسی منجر شود و در نهایت، جان انسانها را به خطر بیاندازد، تصور کنید آمبولانسی که به دلیل پاسخ به یک تماس بیمورد به محل اعزام شده، در زمانی که فردی نیاز مبرم به کمک پزشکی دارد، در دسترس نباشد، این سناریو، واقعیتی تلخ است که با تماسهای مزاحم به وقوع میپیوندد.
از این رو با تمام تأکید، از شهروندان درخواست میشود از انجام این کار خودداری کنند و با حفظ خطوط ارتباطی اورژانس برای موارد واقعی، به نجات جان انسانها کمک کنند و در ادامه در گفتوگویی با پرویز غفارفرد به بررسی آمار تماسها و پیامدهای ناشی از تماسهای مزاحم با اورژانس کهگیلویه و بویراحمد میپردازیم.
پرویز غفارفرد، رئیس اورژانس 115 استان کهگیلویه و بویراحمد با اعلام ثبت بیش از 20 هزار تماس مزاحم در سال گذشته، نسبت به عواقب جبرانناپذیر این اقدام هشدار داد و تأکید کرد که این تماسها به دلیل اتلاف وقت و منابع حیاتی اورژانس، جان انسانها را به خطر میاندازد.
تسنیم: یک معضل فرهنگی که اورژانس کشور با آن مواجه است، تماسهای بیهدف و بهنوعی مزاحم است که مخاطراتی را برای متقاضیان وافعی خدمات اورژانس دارد.
ضمن اینکه میخواستم آماری از تماسهای دریافتی در مرکز اورژانس 115 کهگیلویه و بویراحمد ارائه دهید، لطفاً بگویید اورژانس استان هم با مشکل تماسهای تلفنی مواجه است؟
بله، سال گذشته شاهد 205 هزار و 294 تماس با مرکز ارتباطات 115 استان بودیم، این تماسها به سه دسته اصلی تقسیم میشوند؛ 41 هزار و 255 مورد منجر به اعزام آمبولانس شد، 2 هزار و 21 مورد مشاوره تلفنی ارائه دادیم و 141 هزار و 666 مورد هم در دسته سایر موارد قرار میگیرند، اما نکته بسیار مهم و نگران کننده تعداد 20 هزار و 352 تماس مزاحم بود که حجم زیادی از وقت و منابع اورژانس را به خود اختصاص داد.
تسنیم: این تعداد تماس مزاحم، چه تأثیری بر عملکرد اورژانس داشته است؟
اثرات بسیار منفی دارد؛ هر تماس مزاحم به معنای اتلاف وقت و نیروی انسانی است.
در مواقعی که اورژانس با تعداد تماسهای واقعی و اورژانسی روبهروست، این تماسهای مزاحم میتوانند باعث تأخیر در رسیدن به محل حادثه و در نهایت، به خطر افتادن جان بیماران شود.
تصور کنید که یک آمبولانس به دلیل پاسخ به یک تماس مزاحم، در منطقهای دیگر در دسترس نباشد و در همان زمان، فردی به کمک اورژانس نیاز داشته باشد.
این مسأله بسیار خطرناک و غیرقابل قبول است.
تسنیم: آمار تماسها در ایام نوروز چگونه بود؟
در طرح نوروزی از 25 اسفند 1403 تا 15 فروردین 1404، 15 هزار و 214 تماس داشتیم که از این تعداد دو هزار و 125 مورد مزاحم، 99 مورد مشاوره، 3 هزار و 13 مورد منجر به اعزام آمبولانس و 9 هزار و 977 مورد سایر موارد بودند و همچنین در این ایام680 مأموریت تصادفی داشتیم که متأسفانه 5 نفر در اثر تصادفات جان خود را از دست دادند و 991 نفر نیز مصدوم شدند.
خوشبختانه نسبت به سال گذشته، تعداد فوتیها در تصادفات 50 درصد کاهش یافته، ولی درصد تغییرات در طرح نوروزی امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل در تعداد تصادفات 4.36 درصد افزایش و تعداد مصدومان 2.4 درصد افزایش داشته است.
تسنیم: چادرهای سلامت امسال برپا بودند؟
بله، با برنامهریزیهای انجام شده همچون سالهای قبل چادرهای سلامت اورژانس 115 مستقر در جاده یاسوج به اصفهان حدفاصل پاتاوه، شلال دان باشت، چشمه بلقیس چرام و امامزاده بیبی حکیمه مستقر شدند که در مجموع یک هزار و 245 نفر به این چادرها مراجعه کردند و در این ایام تمامی پایگاههای اورژانس شامل جادهای، اتوبوس آمبولانس و اوژانس هوایی در نوروز امسال فعال بودند و همکاران ما در سطوح مختلف در اورژانس به صورت شبانه روز به همشهریان، مسافران و گردشگران نورزی خدمت کردند.
تسنیم: پیامتان برای شهروندان چیست؟
از همه شهروندان عزیز تقاضا دارم که با تماسهای غیرضروری، کار اورژانس را مختل نکنند، این تماسها میتواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد و جان انسانها را به خطر بیندازد، لطفا فقط در موارد ضروری با اورژانس تماس بگیرید تا بتوانیم به موقع به کمک نیازمندان برسیم.
از همکاری شما سپاسگزاریم.
انتهای پیام/