خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 26 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خوراکی‌هایی که قاتل دندان‌های شیری کودکان هستند

مهر | سلامت و پزشکی | دوشنبه، 25 فروردین 1404 - 10:53
متخصص بهداشت دهان و دندان گفت: دندان‌ها نقش کلیدی در سلامت دهان و دندان‌های دائمی دارند.
دهان،دندانپزشك،بارداري،دندان،كودكان،بهداشت،دوران،پوسيدگي،رست ...

سمانه رستگاری متخصص بهداشت دهان و دندان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر گفت: دندان‌های شیری، برخلاف تصور رایج، از اهمیت بالایی برخوردارند.
این دندان‌ها در تماس با جوانه دندان‌های دائمی هستند و عفونت یا از دست رفتن آن‌ها می‌تواند به آسیب به دندان دائمی منجر شود.
همچنین، زود افتادن دندان‌های شیری باعث بر هم خوردن نظم دندان‌ها در آینده خواهد شد.
وی ادامه داد: عواملی مانند مصرف قطره آهن، شکلات و عدم رعایت بهداشت دهان می‌توانند باعث تغییر رنگ و پوسیدگی دندان‌های شیری شوند.
مراجعه منظم به دندانپزشک، استفاده از مسواک مناسب برای کودکان، و آموزش روش صحیح مسواک زدن به آن‌ها، از جمله راهکارهای مؤثر در پیشگیری از مشکلات دندانی در کودکان است.
مراقبت‌های دندانی از کودکی تا بارداری؛ پیشگیری بهتر از درمان
به گفته رستگاری؛ کنترل درد و درمان دندان‌ها در کودکان به‌دلیل حساسیت و دشواری در همکاری با دندانپزشک، همیشه چالش‌برانگیزتر از بزرگسالان است.
به همین دلیل، توصیه می‌شود که از زمان رویش اولین دندان‌های شیری، کودکان تحت نظر دندانپزشک قرار بگیرند.
رعایت بهداشت دهان از همان ابتدای رشد دندان‌ها، از اهمیت بالایی برخوردار است و تأخیر در درمان‌های دندانپزشکی ممکن است شرایط را پیچیده‌تر و سخت‌تر کند.
وی افزود: در کنار مسائل درمانی، رژیم غذایی کودکان نیز باید کنترل‌شده و هوشمندانه باشد.
مصرف زیاد مواد شیرین، صافی‌ها، شکلات‌های چسبنده و تنقلات قندی، احتمال بروز پوسیدگی را افزایش می‌دهد.
یکی از مهم‌ترین عوامل پوسیدگی زودرس، عادت برخی کودکان زیر دو سال به خوابیدن با بطری شیر در دهان است و ماندن شیر شبانه در دهان باعث پوسیدگی شدید دندان‌های جلویی بالا می‌شود که اغلب منجر به از دست رفتن زودهنگام این دندان‌ها می‌شود.
رستگاری ادامه داد: این اتفاق، علاوه‌بر ایجاد ناراحتی و درد برای کودک، ظاهر نازیبایی نیز به همراه دارد و جایگزینی دندان‌های از دست‌رفته در این سنین پایین بسیار دشوار است، بنابراین، والدین باید با مشورت دندانپزشک، رعایت بهداشت دهان و رژیم غذایی مناسب را جدی بگیرند.
آیا مراجعه به دندانپزشک در دوران بارداری مجاز است؟
وی تاکید کرد: یکی از سوالات پرتکرار درباره بهداشت دهان و دندان، مربوط به مراجعه زنان باردار به دندانپزشک است.
پاسخ به این سوال مثبت است، اما با شرایط مشخص و توصیه می‌شود که خانم‌ها پیش از اقدام به بارداری، معاینه کامل دهان و دندان، عکس‌برداری (رادیوگرافی) و درمان پوسیدگی‌ها و مشکلات موجود را انجام دهند.
این اقدام پیشگیرانه می‌تواند مانع بروز درد یا عفونت در دوران حساس بارداری شود.
به گفته رستگاری؛ با این حال، اگر در طول دوران بارداری مشکلی برای دندان پیش آمد، مراجعه به دندانپزشک نباید به تعویق بیفتد.
دردهای شدید یا عفونت‌های دهانی نه‌تنها برای مادر غیرقابل تحمل‌اند، بلکه ممکن است سلامت جنین را نیز تحت تأثیر قرار دهند.
با اجازه پزشک معالج و هماهنگی با دندانپزشک، اقدامات درمانی قابل انجام هستند.
وی افزود: سه‌ماهه دوم بارداری، بهترین زمان برای انجام درمان‌های دندانپزشکی است، مگر اینکه مشکل اورژانسی پیش آمده باشد و در صورت نیاز به تصویربرداری از دندان، استفاده از پیش‌بند و گردنبند سربی برای محافظت در برابر اشعه ایکس الزامی است و در مجموع، برای اطمینان از سلامت دهان و دندان در دوران بارداری، بهتر است که همه اقدامات درمانی پیش از بارداری انجام شوند تا تنها در صورت اضطرار، نیاز به درمان در این دوران باشد.