خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 26 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مرگ 45 هزار کودک سودانی در اثر سوء تغذیه

تسنیم | بین‌الملل | دوشنبه، 25 فروردین 1404 - 11:13
وزیر بهداشت و درمان سودان گفت: به منظور بازسازی این بخش در سال اول به 2 میلیارد و 200 میلیون دلار نیاز است.
سودان،درمان،بهداشت،كودكان،سوء،تغذيه،واكنش،سريع،ارتش،درصد،سود ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در جریان درگیری بین ارتش ونیروهای واکنش سریع سودان، خسارت وارد شده به بخش بهداشت و درمان این کشور 11 میلیارد دلار تخمین زده شده که نشان دهنده 20 درصد از کل خسارت‌های وارد شده به بخش خدمات است.
« هیثم محمد ابراهیم» وزیر بهداشت و درمان سودان گفت: مقدار بودجه تخصیص یافته برای پروژه‌های فوری جهت بازسازی بخش بهداشت و درمان در سال اول افزون بر 2 میلیارد و 200 میلیون دلار است و ما در تلاش هستیم این مبلغ را از دولت و کمک کنندگان به بازسازی سودان تامین کنیم.
وی با اشاره به شروع نبرد بین ارتش و نیروهای واکنش سریع از 26 فروردین 1402 تاکنون اظهار داشت: تعداد مجروحانی که نیاز به اندام مصنوعی دارند از مرز 6 هزار نفر گذشته است.
وزیر بهداشت و درمان سودان میزان سوء تغذیه حاد در بین کودکان کشورش را 15 درصد اعلام و تصریح کرد: 6 درصد از کودکان برای درمان نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشتند.
به نوشته روزنامه سودان تریبون، صندوق کودکان سازمان ملل پیش بینی کرده‌ است امسال 3 میلیون و 200 هزار کودک سودانی دچار سوء تغذیه حاد می‌شوند که از این تعداد 770 هزار کودک به سوء تغذیه حاد شدید مبتلا خواهند شد.
کمیته مقدماتی وابسته به سندیکای پزشکان سودان شنبه هفته جاری اعلام کرد: از زمان آغاز نبرد بین ارتش و نیروهای واکنش سریع 45 هزار کودک در اثر سوء تغذیه جان خود را از دست داده‌اند.
«شبل سحاباتی» نماینده سازمان بهداشت جهانی در سودان نیز جمعه گذشته اظهار داشت: بیش از 20 میلیون سودانی (40 درصد جمعیت ) به کمک‌های فوری بهداشتی درمانی نیاز دارند.
وی تصریح کرد: تخریب بخش بهداشت و درمان میلیون‌ها سودانی را از دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی محروم کرده و این در حالی است که در دو سوم از ایالت‌های این کشور بیمارهای واگیردار مثل ملاریا، وبا و تب دنگی شیوع دارد.
در همین حال، فعالان اجتماعی در سودان از نبود آب آشامیدنی، غذا و دارو در «امبده» واقع در غرب ام درمان خبردادند و نسبت به وقوع یک فاجعه انسانی در این منطقه هشدار دادند.
ارتش سودان پس از آزاد سازی خارطوم عملیات خود برمنطقه امبده متمرکز کرده تا آخرین پایگاه نیروهای واکنش سریع را در حومه خارطوم به تصرف خود در آورد.
اتاق فوریت‌های امبده با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: خروج شبکه آبرسانی از مدار فعالیت، نبود غذا و دارو فاجعه انسانی را از لحاظ بهداشتی و گرسنگی در این منطقه رقم زده و تلفات جانی را به ویژه درمیان کودکان، سالمندان و زنان باردار افزایش داده است.
بر اساس این بیانیه، درگیری نظامی در امبد تلفات زیادی را در میان کودکان و زنان به وجود آورده و منطقه شاهد یک بحران انسانی است.
انتهای پیام/