خیز انوشیروانی برای صید کرسی جهانی؛ طلسم شکسته میشود؟
سجاد انوشیروانی رئیس فدراسیون وزنهبرداری برای حضور در انتخابات فدراسیون جهانی وزنهبرداری خیز برداشته و حالا اهالی وزنهبرداری امیدوارند او طلسم شکنی کند.

به گزارش خبرنگار مهر، مجمع انتخاباتی فدراسیون جهانی وزنهبرداری (IWF) قرار است سوم و چهارم خردادماه سالجاری در شهر ریاض عربستان برگزار شود.
این انتخابات مهم و سرنوشتساز است چرا که نمایندگان آن باید سیستم جدید مدیریتی و اجرایی فدراسیون جهانی را مشخص کنند.
کسب کرسی بین المللی آن هم در رشتهای مانند وزنه برداری که ایران در المپیک و جهان صاحب مدال است، اتفاق بسیار خوبی محسوب میشود اما به شرطی که تمام معادلات برای رسیدن به کرسی درست چیده شود و رایزنیهایی درست انجام شود.
وزنهبرداری ایران هر چند که در چند سال اخیر افت قابل توجهی داشت اما همیشه یکی از کشورهای مدعی در این رشته ورزشی بوده اما با وجود اینکه یکی از رشتههای مدال آور ایران در عرصه المپیک و جهانی است اما نتوانسته در کسب کرسی بینالمللی موفق ظاهر شود و صاحب کرسی جهانی شود.
در حال حاضر سجاد انوشیروانی رئیس فدراسیون وزنهبرداری ایران برای حضور در مجمع انتخاباتی فدراسیون جهانی وزنهبرداری خیز برداشته و همچون انتخابات کنفدراسیون وزنهبرداری قاره آسیا به همراه بهداد سلیمی و وحید ربیعی، به ترتیب برای پستهای هیئت اجرایی و هیئت رئیسه، کمیته فنی و کمیسیون توسعه فدراسیون جهانی نامزد شدند.
در انتخابات کنفدراسیون وزنهبرداری قاره آسیا سجاد انوشیروانی رئیس فدراسیون ایران بهعنوان عضو هیئت اجرایی AWF، بهداد سلیمی بهعنوان دبیر کمیته فنی، کوروش باقری عضو کمیته فنی و دکتر امین نوروزی بهعنوان عضو کمیته پزشکی انتخاب شدند.
با توجه به رابطه نزدیکی که محمد جلود، رئیس فعلی فدراسیون جهانی وزنهبرداری با ایران دارد، به نظر میرسد فرصت خوبی است که انوشیروانی بتواند با برنامه درست و مدون برای کسب کرسی جهانی خیز بردارد و ناکامیهای قبلی را در انتخابات فدراسیون جهانی جبران کند هر چند که کار سختی پیش رو خواهد داشت.
ناکامی مطلق وزنهبرداری در سال ۱۴۰۱
همانطور که پیشتر هم گفته شد وزنهبرداری ایران در این چند سال اخیر در انتخابات فدراسیون جهانی وزنهبرداری روند ناکامی و شکست را به همراه داشت؛ در انتخابات سال ۱۴۰۱ که با تأخیر هم برگزار شد، هدایت فدراسیون وزنهبرداری برعهده علی مرادی بود که البته به دلیل ابلاغ نامه بازنشستگی حق رأی او در انتخابات فدراسیون جهانی گرفته شد.
مرادی برای پستهای ریاست، دبیرکلی، نایب رئیسی و عضویت در هیئت اجرایی نامزد شده بود که از ریاست انصراف داد و در بقیه پستها هم موفق به کسب رأی لازم نشد.
محمد جلود از عراق ریاست فدراسیون جهانی وزنهبرداری را برعهده گرفت.
او در این انتخابات بدون رقیب بود.
در سال ۱۴۰۱ علی مرادی رئیس فدراسیون وزنهبرداری ایران در بخشهای ریاست، دبیرکلی و عضویت در هیئت رئیسه و هیئت اجرایی، محسن بیرانوند دبیر فدراسیون برای عضویت در کمیته آموزش و مربیان، داوود باقری نایب رئیس فدراسیون برای عضویت در کمیته پزشکی و سیدعلیرضا قریشی رئیس هیئت وزنهبرداری خوزستان برای عضویت در کمیته فنی کاندیدا شده بودند که همگی در انتخابات این فدراسیون ناکام ماندند.
ائتلاف اشتباه آقای رئیس و شکست بزرگ در انتخابات
پس از آن در جریان انتخابات فدراسیون جهانی وزنهبرداری در سال ۱۳۹۶، باز هم علی مرادی برای پست ریاست و نایب رئیسی، دبیرکلی و هیئت رئیسه ثبت نام کرده بود اما ائتلاف اشتباه رئیس فدراسیون وزنهبرداری ایران در انتخابات IWF منجر به شکست او شد و در نهایت این بار هم دست علی مرادی از کرسی بینالمللی کوتاه ماند.
در آن زمان علی مرادی با انتخاب اشتباه و قرار گرفتن در تیم مخالف تاماش آیان شکست خورد.
در آن زمان علی مرادی با انجام بزرگترین ریسک دوران کاریاش در جبهه مخالف آیان قرار گرفت و حتی قبل از انتخابات مخالفتش را با آیان علنی اعلام کرده بود و در نهایت جبهه مخالف آیان با شکست مواجه شد.
در آن زمان مرادی برای رایزنی و کسب کرسی هزینه نسبتاً زیادی کرده بود و به کشورهای مختلف سفر کرده بود که همین موضوع باعث انتقادهای زیادی به او شده بود چرا که در زمان ریاست او، وزنهبرداری با مشکلات مالی زیادی روبهرو بود.
همچنین داوود باقری در پست کمیته پزشکی و علیرضا قریشی در پست کمیته فنی ناکام ماندند.
عملکرد علی مرادی در آن زمان مورد انتقاد اهالی وزنهبرداری قرار گرفت و با توجه به اینکه تاماش آیان رئیس فدراسیون جهانی وزنهبرداری شد و علی مرادی هم به صراحت مخالفت خودش را به او نشان داد، خیلی از اهالی وزنهبرداری در آن زمان نگران آینده وزنهبرداری ایران بودند و انتقادهای تند و تیزی را هم مطرح میکردند.
رضازاده محبوب اما بی قدرت
در انتخابات سال ۹۲ حسین رضازاده رئیس وقت فدراسیون وزنهبرداری برای حضور در انتخابات فدراسیون جهانی برای پست نایبرئیسی نامزد شده بود که او در انتخابات این فدراسیون رأی نیاورد و از رقبایش شکست خورد.
در سال ۱۳۸۸ در انتخابات فدراسیون جهانی وزنهبرداری، بهران افشارزاده دبیرکل وقت کمیته ملی المپیک و رئیس فدراسیون هم از انتخابات این فدراسیون انصراف داد و به این ترتیب از سال ۸۸ تا ۴۰۱ تاکنون وزنهبرداری ایران در انتخابات این فدراسیون جهانی ناکام بوده و باید دید حالا در این دوره سجاد انوشیروانی میتواند این ناکامیها را جبران کند و در انتخابات این فدراسیون صاحب کرسی شود.