خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 26 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

محکوم به قصاص در خوزستان پس از 6 سال حبس بخشیده شد

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 25 فروردین 1404 - 11:30
رئیس توسعه حل اختلاف استان خوزستان گفت: محکوم به قصاص نفس که از سال 1398 به جرم قتل عمد در زندان به سر می برد، با اظهار پشیمانی و با وساطت کارگروه مشترک صلح و سازش و گذشت اولیای دم در قالب پویش «به حرمت حضرت امام علی(ع) می بخشم» از قصاص رهایی یافت.
پرونده،اولياي،دم،كارگروه،بهبهاني،اختلاف،گذشت،بخشش،قصاص،محلي

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، حجت‌الاسلام والمسلمین امانت بهبهانی در خصوص این پرونده بیان کرد: این پرونده یکی از پیچیده‌ترین موارد ارجاعی با موضوع قتل به شورای حل اختلاف بود که مراحل حل و فصل آن با تلاش فراوان و وساطت‌های متعدد صورت گرفت.
وی افزود: زندانی به هویت (م.ص)، که در اوج ندامت و پشیمانی به سر می‌برد، در طول 6 سال حضور خود در زندان، بارها درخواست مواجهه صلح‌آمیز با اولیای دم را مطرح کرده بود که خوشبختانه با ایجاد کارگروه مشترک و استفاده از ظرفیت‌های ریش‌سفیدان، بزرگان محلی و همراهی بی‌نظیر اولیای دم این پرونده، تصمیم نهایی به گذشت اتخاذ شد.
بهبهانی گفت: لحظه اعلام گذشت از قصاص، یکی از صحنه‌های اثرگذار و ناب در این پرونده بود و اولیای دم این پرونده با استناد به آموزه‌های اسلامی و به حرمت مولای متقیان حضرت امام علی (ع)، تصمیم به بخشش گرفتند.
وی تصریح کرد: این حرکت انسان‌دوستانه و موقعیت بزرگی که در آن اولیای دم از حق قانونی و شرعی خود برای قصاص فرد قاتل صرف‌نظر کردند، نمونه بارزی از سنت بخشش و گذشت در جامعه اسلامی است.
بهبهانی با تقدیر از اعضای کارگروه مشترک صلح و سازش در این پروند، افزود: تلاش و همت این کارگروه که شامل ریش‌سفیدان محلی، میانجی‌گران اجتماعی و اعضای شورای حل اختلاف بود، بار دیگر نشان داد که بسیاری از پرونده‌های سخت و پیچیده در دستگاه قضایی می‌تواند به‌صورت مسالمت‌آمیز و از طریق گفتگو، وساطت و تعامل حل شود.
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان ادامه داد: این مسیر، علاوه بر کاهش فشار بر خانواده‌های طرفین، موجب حفظ و تقویت روابط اجتماعی در منطقه و نهادینه شدن ارزش‌های اخلاقی مانند بازگشت به انسانیت و احترام به آموزه‌های دینی می‌شود.
انتهای پیام/