ناشران الکترونیک پس از چند سال کشمش به شبستان مصلی میآیند - تسنیم
مدیر بخش کتاب الکترونیک سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از جانمایی ناشران الکترنیک ، صوتی و پلتفرم ها در شبستان مصلی و در میان ناشران عمومی خبر داد.

علی محمدپور مدیر بخش کتاب الکترونیک سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، از حضور ناشران کتاب الکترونیک در این دوره نمایشگاه خبر داد و گفت: ثبت نام از ناشران الکترونیک تا 30 فروردین ادامه دارد.
محمدپور با بیان این مطلب که در حوزه پلتفرم و کتابهای صوتی بیش از 50 شرکت در ایران فعال هستند، گفت: تاکنون عمده ناشران کتاب الکترونیک برای حضور در نمایشگاه ثبت نام کردهاند، اما با توجه به فضای محدودی که در اختیار داریم ممکن است مجبور شویم به صورت گزینشی عمل کنیم.
هماکنون ناشران و پلتفرمهایی که حداقل 100 عنوان کتاب دارند، امکان ثبت نام برای حضور در نمایشگاه را دارند.
وی افزود: در این دوره نمایشگاه کتاب بخش دیجیتال که زیرمجموعه مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی هستند، در نمایشگاه حضور ندارند، اما دو بخش به نمایشگاه اضافه شده است، یکی بخش ناشران کتاب الکترونیک، صوتی و پلتفرمها و دیگری بخش فناوریهای نشر.
فناوریهای نشر که قرار است حلقه ارتباطی بین بخش سنتی نشر و فناوریهایی که به توسعه بازار نشر کمک میکنند، باشند.
شرکتهایی که ایدههایی برای تحلیل اطلاعات خریدارها، مثل مشاوره هوشمند در حوزه تولید کتاب دارند و شرکتهای فعال در حوزه پیاو دی در این بخش جانمایی میشوند.
حضور این شرکتها به معرفی خدمات و البته فروش خلاصه میشود.
محمدپور در خصوص اینکه ناشران الکترونیک، صوتی و پلتفرمها نیز اقدام به فروش خواهند کرد گفت: بله ناشران کتاب الکترونیک فروش نیز دارند، حتی پیشبینی شده که مانند ناشران کتاب فیزیکی بتوانند حتی از یارانهها هم استفاده کنند، البته شاید از نظر فنی این استفاده به این دوره نمایشگاه نرسد، ولی در تلاش هستیم تا اتصال به سامانه انجام شود و مخاطب بتواند از یارانه در نظر گرفته شده برای خرید در این بخش نیز بهره ببرد.
وی درباره جانمایی این ناشران در شبستان مصلی نیز گفت: جانمایی هنوز مشخص نیست، اما قرار است در میان ناشران عمومی و در فضای داخلی شبستان جانمایی شوند.
دبیر انجمن ناشران دیجیتال در پاسخ به این پرسش که تحقق مطالبه سالهای اخیر ناشران کتاب الکترونیک مبنی بر حضور در شبستان مصلی و در میان ناشران عمومی، آیا میتواند منجر به تغییر رویکرد وزرات ارشاد بر رسمیت بخشیدن به ناشران کتاب الکترونیک شود، گفت: رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بارها بر این نکته تاکید کردهاند که باید به سمت استفاده از فناوریها حرکت کنیم، ما چارهای نداریم و باید از فناوریها در نشر بهره ببریم، این سیاستی است که هزینهها را کاهش میدهد، حضور ناشران الکترونیک در این دوره نمایشگاه را باید به فال نیک گرفت، اینکه چقدر بتوانیم موفق شویم، بسته به این است که بدنه سنتی وزارت ارشاد چقدر بتواند خود را با این موضوع بروز کند.
در سالهای گذشته ناشران کتابهای الکترونیک صوتی و پلتفرمها در بخش ناشران دیجیتال و در سالنی مجزا از ناشران عمومی جانمایی میشدند، موضوعی که موجب انتقاد این ناشران شده و در دورههایی از جمله سال گذشته انصراف آنها از نمایشگاه را در پی داشت.
انتهای پیام/