جولان بزهکاران در پارکهای گلستان/چه کسی پاسخگوست؟ - تسنیم
در روزهای گذشته انتشار خبر زورگیری از یکی از دانشجویان پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی گلستان در یکی از پارک های شهر گرگان، بار دیگر موضوع تأمین امنیت پارک ها را برای استفاده شهروندان به میان آورده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، فضاهای سبز در شهرها دارای کارکردهای مختلفی است از جمله اینکه باعث بهبود وضعیت زیست محیطی شهرها میشود و از سوی دیگر شرایط مناسبی را برای گذران اوقات فراغت شهروندان مهیا میکند.
اهمیت فضاهای سبز شهری تا بدان حد است که امروزه وجود این کاربری به عنوان یکی از شاخصهای توسعه یافتگی جوامع به حساب میآید.
از طرفی با توجه به مشکلات شهرنشینی، الگوی زندگی و تراکم ساختمانی، پارکها به عنوان یک جز مهم از فضای عمومی به شمار میروند بنابراین برقراری امنیت در این فضاها بهعنوان یک مسئله و نیاز شهروندان مطرح است با اینحال در شهر گرگان با وجود پارک محلات، بعضاً به دلیل حضور بزهکاران و معتادان، شهروندان امکان استفاده چندانی از این فضا را در برخی از پارکها ندارند.
همین چند شب پیش بود یکی از دانشجویان عراقی پردیش بین الملل دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان در یکی از پارکهای شهر گرگان هدف زورگیری قرار گرفت و همین مسئله بار دیگر موضوع امنیت پارکها را به میان آورده است.
تکثر حضور بزهکاران در پارکها
هدی حشمتی یک شهروند گرگانی در این رابطه به خبرنگار تسنیم میگوید: با وجود سه فرزند سه، هشت و 10 ساله استفاده از پارک محله برای تفریح و بازی کودکان یک ضرورت است اما متاسفانه تکثر حضور افراد بزهکار و ترددهای مکرر آنها در پارکها، این اجازه را به ما نمیدهد تا از این فضا برای تفریح کودکانمان استفاده کنیم و ناگزیر به ناهارخوران میرویم که به علت مسافت طولانی و نبود خودرو این امکان به ندرت میسر میشود.
این شهروند خواستار نظارت بیشتر مسئولان بر پارکهای محلات شده و میگوید: برای اقشاری نظیر ما که فاقد خودرو و با شرایط اقتصادی متوسطی هستیم تردد مداوم به محور ناهاران برای گذراندن اوقات فراغت فرزندانمان قدری دشوار است بنابراین استفاده از پارک محلات به جهت دسترسی آسان، قطعا راحتتر خواهد بود.
به باور کارشناسان یکی از مهمترین خطراتی که در آینده فضای اجتماعی پارک را تهدید میکند، عدم استقبال شهروندان از پارک است.
این مسئله میتواند فضای پارک را به پاتوق خلافکاران تبدیل و ناامنی گذشته را در محیط بازتولید کند موضوعی که برای مقابله با آن مسئولان دست به کار شدند.
شناسایی 61 منطقه آلوده
سردار فرزاد تاجره، جانشین فرمانده انتظامی گلستان در این رابطه به خبرنگار تسنیم میگوید: مسئله امنیت، همواره یک دغدغه مهم برای پلیس بوده از این رو 9 طرح با نام «آرامش» از ابتدای سال در پارکهای شهر گرگان جرا شده است.
وی با بیان اینکه در استان 61 منطقه آلوده و پرخطر و 56 منطقه آسیبپذیر یا کم خطر داریم، میافزاید: با اجرای طرح آرامش پاکسازی 450 نقطه آلوده کل استان انجام شده که در این راستا تعداد 815 خرده فروش دستگیر شدند.
تاجره از دستگیری دو هزار و 111 معتاد متجاهر خبر می دهد و می گوید: گشتهای نیروی انتظامی در سطح شهر همواره برقرار است اما تعداد نیروها به اندازهای نیست که در هر منطقه پلیس حضور داشته باشد با اینحال در مناطق پرخطر و آسیبپذیر پلیس حضور بیشتری خواهد داشت.
پارک محلات یک فرصت فرهنگی است
مهدی طالبی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان در گفتگو با خبرنگار تسنیم میگوید: پارک فقط به عنوان یک فضای سبز نیست بلکه یک فرصت فرهنگی، اقتصادی و مشارکتی است.
بسیاری از اقدامات فرهنگی و مشارکتی را با برنامهریزی درست در محیط پارکهای محلات داشته باشیم از طرفی اگر این فضا رها شود نیز به تهدید تبدیل خواهد شد.
وی حضور و تردد خُردهفروشان و معتادان در پارک را از عوامل احساس ناامنی برای والدین میداند و میافزاید: نبود زیرساخت لازم برای نگهداری از معتادان بهعنوان یکی از مشکلات جدی در استان از جمله گرگان است.
طالبی ایجاد یک مرکز با ظرفیت یک هزار و 500 نفر برای نگهداری از معتادان را نیاز استان میداند و میگوید: در حال حاضر ساخت مرکزی با ظرفیت نگهداری 400 نفر در جنگل توسکستان در دستور کار قرار دارد که به محض بهرهبرداری و تجهیز مشغول به خدمترسانی خواهد بود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان از فعالیت یک مرکز نگهداری معتادان برای بانوان با ظرفیت 45 نفر خبر داده و میگوید: یک مرکز 450 نفری نیز در این شهرستان در حال ساخت است که تاکنون 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و امیدواریم با حمایت مالی خیران و شهرداری گنبد بهزودی تکمیل و تجهیز شود.
به گفته وی در صورت راهاندازی این دو پروژه در گرگان و گنبد ظرفیت نگهداری معتادان استان از 100 نفر به حدود 900 نفر افزایش پیدا میکند که هر چند این میزان نیز اندک است، اما پیشرفت قابل توجهی خواهد بود.
علیاکبر نودهی، رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری گرگان در توضیح ایجاد امنیت در پارکهای شهر به خبرنگار تسنیم میگوید: در تفاهمنامهای با نیروی انتظامی افرادی را برای حضور در پارکهای دارای معضل بهکارگیری کردیم تا به صورت شبانهروزی گشتزنی از این پارکها داشته باشند.
وی ادامه میدهد: حدود دو ماه پیش این قرارداد که در ابتدا بهصورت پایلوت و با مدت سه ماه امضا شده بود به پایان رسید و در سال جدید دوباره با افرادی در این رابطه قرارداد خواهیم بست تا نسبت به جمعآوری معتادان و خُردهفروشان مواد مخدر و سایر متخلفان اقدام کنند.
هرچند رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری گرگان وعده اجرای این طرح در پارک محلات گرگان را به سال جدید حواله میدهد اما معاون حقوق عامه دادستان مرکز استان گلستان معتقد است شهرداری گرگان باید پیش از آغاز سال جدید نیروهایی در پارکها مستقر میکرد.
تأمین امنیت پارکها توسط شهرداری!
مهدی سیاری، معاون حقوق عامه دادستان مرکز استان گلستان به خبرنگار تسنیم می گوید: شهرداری باید افرادی را به طور تمام وقت در پارکها به کارگیری کند و در صورت نیاز حتی از نیروهای سدمعبری نیز باید برای امنیت پارکها استفاده کند.
سیاری با بیان اینکه دادستانی نقش نظارتی و حرکت دهنده دستگاههای اجرایی را در این رابطه بر عهده دارد، میافزاید: در اوایل سال قبل به این نتیجه رسیدیم که برخی پارکهای ما نیاز به نیروهای مستقر دائمی دارند به این ترتیب پس از شناسایی پارکها، به صورت آزمایشی نیروهایی مستقر شدند که نتایج بسیار خوبی از این طرح دریافت شد.
با توجه به اهمیت ایجاد امنیت در پارک محلات شهر گرگان به نظر میرسد که دستگاههای نظارتی باید جدیتر در این حوزه ورود کنند تا شهروندان گرگان در فصل بهار و تابستان با خاطری آسوده در این فضاهایی که برای گذراندن اوقات فراغت تعبیه شده استفاده کنند.
انتهای پیام/