انس با نهجالبلاغه بهترین وسیله برای خودسازی است
قزوین- نماینده ولیفقیه در استان قزوین انس با نهجالبلاغه را بهترین وسیله برای خودسازی نسل جوان و نوجوان دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله حسین مظفری در جمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: امسال آغاز سال شمسی مقارن با شهادت امیرالمؤمنین (ع) بود، به همین مناسبت رهبر حکیم انقلاب اسلامی توصیه کردند که در سال جدید همگان تلاش کنند با میراث ارزشمند امیرالمؤمنین (ع)، یعنی نهجالبلاغه، بیشتر انس بگیرند.
وی ادامه داد: یکی از فرمایشات حضرت در نهجالبلاغه این است که فرمودند کسی که خودش را در جایگاه امامت و پیشوایی دیگران قرار میدهد، قبل از اینکه بخواهد به سراغ تعلیم دیگران برود، وظیفه دارد که ابتدا خودش را تعلیم، تأدیب و عامل به عادات دینی و انسانی کند، کسی که از خودش آغاز میکند و علم و عملی که لازم است را برای خودش فراهم میکند، شایستهتر به اجلال و تکریم است نسبت به کسی که فقط میخواهد به دیگران آموزش بدهد و از خودش غفلت میکند.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: معلمی هم به معنای امامت برای دانشآموزان است، اگر امثال من و شما که تلاش میکنیم برای دیگران صحبت کنیم و نکاتی را به آنها بیاموزیم، از خودمان غفلت کنیم، این تعلیم و تربیتها حجتی علیه ما شده و موجب حسرت و ندامت خواهد شد.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: استاد آقاتهرانی سالها برای ادامه تحصیل در کانادا بودند، ایشان میفرمودند من در آنجا با یک جوان سیاهپوست آشنا شدم که مسلمان و شیعه شده بود، از روی کنجکاوی از او پرسیدم شما چطور شیعه شدید؟
جواب داد من با یک جمله از نهجالبلاغه شیعه شدم، من تعجب کردم و گفتم چه جملهای؟
وی خاطرنشان کرد: این جوان گفت من یک روز در کتابخانه دانشگاهمان بین قفسهها قدم میزدم و کتابها را نگاه میکردم، یک مرتبه به کتابی رسیدم که توجهم را جلب کرد، آن را برداشتم و باز کردم، چند سطر از آن را خواندم، وقتی به یکی از جملات این کتاب رسیدم، رعشه به اندامم افتاد.
آیتالله مظفری تأکید کرد: استاد آقاتهرانی میگوید پرسیدم کدام جمله این چنین تو را متعجب کرد؟
آن جوان گفت در این کتاب نوشته بود به خدا قسم اگر تمام شبها مرا با غل و زنجیر ببندند و روی خارهای بیابان بکشند، این را بیشتر دوست دارم نسبت به اینکه فردای قیامت خدا و رسولش را ملاقات کنم در حالی که به بندهای از بندگان خدا ظلم کرده باشم و از اموال عمومی و شخصی مردم چیزی را غصب کرده باشم، چطور و چگونه میتوانم به نفس خودم ستم کنم، نفسی که به سوی کهنگی و پوسیده شدن پیش میرود و زمانی طولانی در خواب اقامت میکند.
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در ادامه این کتاب نوشته بود دیدم برادرم عقیل را که بهشدت تهیدست شده بود، تا جایی که آمد و از من بهعنوان حاکم حکومت اسلامی قدری گندم بیشتر از سهم خودش درخواست کرد، و دیدم فرزندانش را که از گرسنگی موهایشان ژولیده و رنگ صورتشان تیره شده بود، گویا آنها را رنگ کرده بودند، عقیل هم دست بردار نبود و مکرر به من مراجعه میکرد، من خوب به حرفهایش گوش کردم تا جایی که فکر کردم دیگر دینم را به او فروختم و میخواهم از راه و رسم خودم دست بردارم.
وی یادآور شد: در ادامه این کتاب نوشته بود وقتی به کار به اینجا رسید، رفتم آهنی را داغ کردم و نزدیک بدن عقیل کردم، بهطوریکه حرارت آن آهن داغ را احساس کرد، میخواستم به این طریق او را امتحان کنم، ناگهان فریاد عقیل بلند شد، مانند بیماری که از درد فریاد میکشد، نزدیک بود عقیل بسوزد، گفت برادر چکار میکنی؟
به او گفتم گریهکنندگان بر تو بگریند ای عقیل، تو از حرارت یک تکه آهن که یک انسان از روی بازیچه آن را گرم کرده فریاد میزنی، اما با این درخواستت میخواهی مرا به سمت آتشی ببری که خدای جبار آن را با خشم خود آماده است؟
تو از این حرارت ناچیز احساس ناراحتی میکنی، ولی من از ترس آتش الهی ننالم؟
امام جمعه قزوین اظهار کرد: در ادامه این کتاب آمده بود به خدا قسم اگر همه دنیا را به من بدهند و در ازای این سرمایه بیحساب و کتاب به من بگویند پر جوی را از دهان مورچهای بگیر، هرگز این کار را نخواهم کرد، دنیای شما نزد من بیارزشتر است از برگی که یک ملخ آن را در دهانش جویده است، علی را با این نعمتهای فانی و لذتهای زودگذر چه کار؟
به خدا پناه میبرم از زشتی لغزشها و از اینکه عقلمان کارایی خود را از دست بدهد و از خدا یاری میخواهم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین عنوان کرد: این جوان میگوید من این جملات را خواندم و رعشه به تنم افتاد، هیچ آشنایی با نویسنده این کتاب نداشتم، تصور کردم یکی از مؤلفان معاصر این کتاب را نوشته است، شیفته شخصیت گوینده این سخن شدم، چرا که او را با دیگران مقایسه کردم و دیدم برای پول چه کارهایی میکنند، به شناسنامه مراجعه کردم و نام نهجالبلاغه و علی (ع) را دیدم.
وی بیان کرد: این جوان میگوید شمارهای که از انتشارات در کتاب بود را گرفتم و گفتم میخواهم با نویسنده این کتاب آشنا شوم، قراری گذاشتیم و در موعد مقرر بر سر قرار حاضر شدم، خودم را معرفی کردم، آنها به من توضیح دادند که علیبنابیطالب (ع) امام اول شیعیان است و ۱۴۰۰ سال قبل میزیسته است.
آیتالله مظفری خاطرنشان کرد: این جوان میگوید من دیگر نهجالبلاغه را کنار نگذاشتم و هر چه بیشتر آن را خواندم، بیشتر یقین کردم که حق با امیرالمؤمنین (ع) است و اگر جای دیگری بروم ضرر کردهام، بنابراین شیعه شدم.
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: یک جمله از نهجالبلاغه یک مسیحی را مسلمان و شیعه کرده است، من و شمای شیعه امیرالمؤمنین (ع) چقدر با نهجالبلاغه آشنا هستیم و با این کتاب انس گرفتهایم؟
انس با نهجالبلاغه بهترین وسیله برای خودسازی یک انسان است.
وی تصریح کرد: پیشنهاد بنده به شما این است که فرمایش رهبر فرزانه انقلاب را مبنی بر انس با نهجالبلاغه جدی بگیرید و از این فرصت استفاده کنید، حتی اگر روزی ده دقیقه برای خواندن ترجمه نهجالبلاغه وقت بگذارید، طی کمتر از یک سال میتوانید کل نهجالبلاغه را یک دور مرور کنید، امیدواریم با برنامهریزی موفق به انجام این کار شوید.