خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 26 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ورزش زورخانه‌ای نماد اخلاق، هویت دینی و روح پهلوانی است - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 25 فروردین 1404 - 14:30
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: ورزش زورخانه ای باید نه تنها در سطح استان که در سطح ملی و بین المللی به عنوان نماد اخلاق، هویت دینی و روح پهلوانی معرفی شود.
ورزش،پهلواني،استان،خراسان،جنوبي،ترويج،فرهنگي،هيئت،فرهنگ،خودس ...

به گزارش خبرگزاری تسیم از بیرجند، آیت‌الله سیدعلیرضا عبادی امروز در دیدار اعضای ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی استان و جمعی از پیشکسوتان ورزش پهلوانی استان خراسان جنوبی اظهار کرد: ورزش، تمرینی برای خودسازی، رشد روح و استخراج ظرفیت‌های درونی انسان است.
وی گفت: انسان موجودی استثنایی با ظرفیت‌هایی فراوان است که باید آن‌ها را به فعلیت برساند.
این مهم نیازمند تمرین و مجاهدت است؛ همان‌طور که در واژه عربی ریاضت، به تمرین مستمر اشاره دارد.
این تمرین هم در ورزش جسمانی معنا دارد و هم در تمرین‌های معنوی و خودسازی و آنچه در بحث خودسازی مورد تأکید است، عمل صالح و استخراج استعدادهای درونی انسان است.
در ساحت روح نیز با ریاضت و خودسازی، انسان به قدرت‌های شگفت‌انگیز دست می‌یابد.
نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی، ورزش را بستری برای تمرین اخلاق و فرهنگ دانست و گفت: ورزش تنها تقویت بدن نیست، بلکه می‌تواند بستری برای رشد معنوی، اخلاقی، و فرهنگی نیز باشد.
وی بیان کرد: ورزشکاران ما از گذشته تا امروز با روحیه پهلوانی، شجاعت، و اخلاق حسنه شناخته شده‌اند.
در حالی که در برخی ورزش‌های دنیا گاهی بداخلاقی‌هایی دیده می‌شود، ورزش ما باید الگویی برای فضیلت و ادب باشد.
ورزشکاران باید فضائل اخلاقی خود را بیشتر به نمایش بگذارند، نه برای خودنمایی، بلکه برای تأثیرگذاری مثبت بر نسل جوان و جامعه.
امام جمعه بیرجند تصریح کرد: ورزش زورخانه‌ای باید نه‌تنها در سطح استان که در سطح ملی و بین‌المللی به عنوان نماد اخلاق، هویت دینی و روح پهلوانی معرفی شود.
اتمام پروژه‌‌های نیمه‌تمام در حوزه زورخانه‌ها در دستور کار است
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی نیز در این دیدار که به مناسبت فتح خیبر و هفته ترویج فرهنگ پهلوانی برگزار شد با اشاره به نقش اثرگذار ورزش در ساحت‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و بین‌المللی اظهار کرد: اعتقاد ما این است که ورزش صرفاً یک فعالیت جسمانی نیست بلکه دارای کارکردهای گسترده‌ای در حوزه‌های اجتماعی، روانی و حتی دیپلماسی است.
مهدی قناد افزود: این رفتارها به‌خوبی عزت، غیرت و اصالت فرهنگی ما را در میادین جهانی به نمایش می‌گذارد.
ورزش تنها رقابت و زورآزمایی نیست؛ بلکه فرصتی است برای ارائه پیام‌های فرهنگی و انسانی ملت ایران به بقیه جوامع بشری است.
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی با تأکید بر ابعاد فرهنگی و دیپلماتیک ورزش گفت: ورزشکار ایرانی باید علاوه بر قدرت بدنی، نماینده ارزش‌های اسلامی و ملی در میادین بین‌المللی باشد.
وی تصریح کرد: پروژه‌‌های نیمه‌تمام در حوزه زورخانه‌ها را با جدیت دنبال می‌کنیم.
دیروز هم در حضور مسئولان وزارتخانه، مسائل مربوط به گودهای باستانی و زیرساخت‌های این ورزش را مطرح کردیم.
قناد بیان کرد: ورزش‌های زورخانه‌ای نماد صفاتی چون شجاعت، ایثار و صداقت هستند که باید با نگاه فرهنگی، این ورزش را در سراسر استان توسعه دهیم و آن را در دل نسل جوان نهادینه کنیم.
ورود ورزش پهلوانی، به عنوان ورزش صبحگاهی در مدارس خراسان جنوبی
حجت الاسلام حامد مقری نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از عملکرد هیئت استان در سال‌های اخیر اظهارداشت: در پایان سال 1401، هیئت استان تنها دو مدال در رویدادهای کشوری به دست آورده بود، اما با پیگیری و همکاری اعضای هیئت، تعداد مدال‌ها در سال 1402 به 26 و در سال 1403 به 39 مدال رسید که این موفقیت‌ها شامل تمام رده‌های سنی، از نونهالان تا پیشکسوتان، بوده است.
رئیس هیئت زورخانه‌ای خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر، 27 زورخانه فعال در استان داریم که به فعالیت‌های ورزشی مشغول هستند و تعدادی از زورخانه‌ها در حال ساخت هستند.
مقری بیان کرد: شهرستان‌های سربیشه و نهبندان فاقد زورخانه هستند که در سربیشه پروژه کلنگ‌زنی شده و در شهرستان نهبندان، زورخانه‌ای که قبلاً وجود داشت، تغییر کاربری یافته است و امیدواریم که با پیگیری‌های لازم، شاهد راه‌اندازی زورخانه‌های جدید در این شهرستان‌ها باشیم.
فرهنگ پهلوانی ترویج شود
رئیس هیئت ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی خراسان جنوبی بیان کرد: هدف ما علاوه بر ترویج قهرمانی، ترویج فرهنگ پهلوانی است.
در این راستا، پویش‌هایی مانند نهج البلاغه و ترویج قرآن در گودهای زورخانه شروع شده است.
مقری، به طرح «شهید توغانی» که با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان اجرا می‌شود، اشاره کرد و گفت: این طرح با هدف گسترش ورزش پهلوانی در مدارس آغاز شده و سال گذشته 30 نفر از نونهالان را به عنوان مرشدین آموزش دادیم و قصد داریم ورزش پهلوانی را به عنوان ورزش صبحگاهی در مدارس خراسان جنوبی وارد کنیم.
انتهای پیام/ 252