قدرت و اقتدار در آینده بر اساس عنصر هوش مصنوعی معنا و تحقق خواهد یافت
قم- عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر ضرورت اتخاذ رویکردی جدی در مواجهه با هوش مصنوعی، افزود: در آینده، قدرت و اقتدار بر اساس عنصر هوش مصنوعی معنا و تحقق خواهد یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله احمد مبلغی پیش از ظهر دوشنبه در نشست هماهنگی برگزاری پنجمین کنفرانس بینالمللی فقه، قانون و هوش مصنوعی در سال ۱۴۰۴ در جمهوری اسلامی ایران در این نشست ضمن تأکید بر جایگاه ویژه این مرکز در مجامع علمی، گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با توجه به کارویژهها، ادبیات تخصصی و کارکرد منحصربهفرد خود، شایستگی درخشش هرچه بیشتر در مجامع علمی داخلی و خارجی را دارا است.
وی با اشاره به اهداف کنفرانسهای بینالمللی فقه و قانون، خاطرنشان کرد: یکی از پیامهای اساسی این سلسله کنفرانسها این است که فقه باید به سمت قانون حرکت کند و قانون نیز باید مبتنی بر مبانی فقهی باشد.
آیت الله مبلغی با تأکید بر ضرورت اتخاذ رویکردی جدی در مواجهه با هوش مصنوعی، افزود: در آینده، قدرت و اقتدار بر اساس عنصر هوش مصنوعی معنا و تحقق خواهد یافت و بنابراین، نه تنها جنبههای فنی هوش مصنوعی، بلکه ابعاد تعامل این فناوری با علوم اسلامی، قانون، فرهنگ و اخلاق نیز باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری، محورهای اصلی پنجمین کنفرانس بینالمللی فقه، قانون و هوش مصنوعی را برشمرد و گفت: تلاش خواهد شد در این کنفرانس به مباحث مهمی از جمله پرداختن به فقه هوش مصنوعی، اجتهاد و هوش مصنوعی، تنفیذ، تطبیق و اجرای هوش مصنوعی توسط فقه در جامعه و تعامل فقه با پدیدههای اجتماعی ناشی از هوش مصنوعی پرداخته شود.
در پایان این نشست، حجت الاسلام والمسلمین نهاوندی، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، در حکمی آیت الله احمد مبلغی، عضو محترم مجلس خبرگان رهبری، را به عنوان رئیس پنجمین کنفرانس بینالمللی فقه، قانون و هوش مصنوعی منصوب کرد.
این کنفرانس قرار است در پاییز سال ۱۴۰۴ به همت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در ایران برگزار شود.