خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 27 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تعیین بروجرد به‌عنوان میان‌بند مسیر کوچ عشایر - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 25 فروردین 1404 - 16:31
معاون سیاسی فرمانداری بروجرد از تعیین بروجرد به عنوان میان بند مسیر کوچ عشایر خبر داد.
عشاير،بروجرد،اشاره،صارمي،كوچ،فرمانداري،ورود،معاون،سياسي،همدان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بروجرد، مقداد صارمی، ظهر امروز، در جلسه ساماندهی کوچ عشایر گفت: بروجرد به‌عنوان میان‌بند مسیر کوچ عشایر تعیین شده است.
وی با اشاره به تعداد عشایر کشور و فرصت و تهدید این قشر، افزود: 140 هزار نفر عشایر در کشور داریم که از این تعداد، 38 هزار و 537 نفر عشایر ییلاقی هستند.
معاون سیاسی فرمانداری بروجرد ادامه داد: گروه عشایر هر ساله از خوزستان به‌سمت کوه‌های الوند در همدان کوچ می‌کنند و 1.5 میلیون رأس دام سبک با خود دارند.
صارمی به تفاهم‌نامه‌ای که در سطح کشور درباره زمان کوچ عشایر منعقدشده اشاره و خاطرنشان کرد: طبق این تفاهم‌نامه، عشایر باید تا 30 فروردین در خوزستان حضور داشته باشند.
وی توضیح داد: برخی از عشایر به‌دلیل گرمای شدید منطقه خوزشتان، کمبود علوفه، آذوقه و شرایط نامساعد، زودتر از موعد به‌طور مستقیم وارد شهرستان بروجرد می‌شوند.
معاون سیاسی فرمانداری بروجرد تصریح کرد: در پلدختر باید از ورود عشایر به لرستان جلوگیری شود، زیرا تا 15 اردیبهشت همدان اجازه ورود به آن‌ها را نخواهد داد.
صارمی همچنین درباره مشکلات ناشی از ورود عشایر به شهرها گفت: مسیری که قبلاً ایل‌راه و محل اتراق عشایر بود، حالا به شهرک‌ها و خانه‌های مسکونی تبدیل شده است.
وی به مشکلات اتراق عشایر در بروجرد اشاره کرد و افزود: ورود دام به منازل مسکونی و حضور سگ‌های همراه عشایر موجب بروز مشکلاتی می‌شود و این وضعیت فشار زیادی بر دستگاه‌های اجرایی وارد می‌کند.
معاون سیاسی فرمانداری بروجرد اشاره کرد: در برخی موارد، برخی عشایر تا تابستان نیز در اطراف بروجرد ماندگار می‌شوند که علاوه‌بر آسیب به مراتع و اراضی کشاورزی، موجب بروز درگیری‌هایی با روستاییان می‌شود.
صارمی با بیان اینکه در گذشته نیز شاهد درگیری‌هایی از عشایر در بروجرد بوده‌ایم که برخی از آن‌ها منجر به قتل شده است، به مشکلاتی اشاره کرد که توسعه شهرنشینی و ساخت‌وسازها برای عشایر ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: با گسترش شهرنشینی و ایجاد زیرساخت‌های جدید، راه‌های عشایری مسدود شده و این امر به بروز درگیری‌ها و مسائل قضایی منجر شده است.
معاون سیاسی فرمانداری بروجرد تأکید کرد: هدف ما این است که عشایر را بدون تنش و درگیری از بروجرد به‌سمت ملایر و همدان هدایت و از جان و مال آن‌ها به‌عنوان مهمانان حفاظت کنیم.
انتهای پیام/