خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 26 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عطار؛ نگین حکمت و عرفان در دل کویر تشنگی انسان معاصر است

مهر | فرهنگی و هنری، استان‌ها | دوشنبه، 25 فروردین 1404 - 18:12
نیشابور - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت بزرگداشت شیخ فریدالدین عطار نیشابوری گفت: عطار؛ نگین حکمت و عرفان در دل کویر تشنگی انسان معاصر است.
عطار،فرهنگي،نيشابور،دل،عرفان،بزرگداشت،جان،آثار،شهر،اسلامي،ذا ...

به گزارش خبرنگار مهر، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت بزرگداشت شیخ فریدالدین عطار نیشابوری، آثار این شاعر و عارف سترگ را چشمه‌ای زلال در دل کویر تشنگی‌های بشر امروز توصیف کرد و خواستار بازخوانی پیام‌های عرفانی او برای نسل‌های امروز و فردا شد.
متن کامل این پیام به شرح زیر است:
«به نام کردگار هفت افلاک که پیدا کرد آدم از کفی خاک
خداوندی که ذاتش بی‌زوال است / خرد در وصف ذاتش گنگ و لال است
الهی‌نامه
مردم فرهیخته و فرزانگان ارجمند استان خراسان رضوی، به‌ویژه شهر خردپرور و ادب‌خیز نیشابور
۲۵ فروردین، روز بزرگداشت شیخ فریدالدین عطار نیشابوری، شاعر، عارف و روایت‌پرداز سترگ عرفان ایرانی اسلامی، فرصتی است مغتنم برای تأمل دوباره در میراثی که از ژرفای دل سوخته و جان شوریده این مرد الهی به یادگار مانده است؛ گنجینه‌ای که هم‌چون چشمه‌ای زلال، هم‌چنان در دل کویر تشنگی‌های انسان معاصر، جوشان و نوشان است.
عطار، این نگین حکمت و عرفان، با نَفَسی قدسی، رازهای ناگفته جان آدمی را در قالب روایت‌ها و حکایاتی سرشار از معنا و تمثیل، به تصویر کشید.
در «منطق‌الطیر» پرواز بلند مرغان طالب حقیقت، حکایت سالکان راه است که از خود عبور می‌کنند تا به سیمُرغ وجودی خویش برسند و در «تذکرةالاولیاء» جان‌های سوخته‌ای را به تصویر می‌کشد که به مهر الهی سوخته‌اند و در جذبۀ حقیقت، فنا یافته‌اند.
آثار عطار نه‌تنها گنجینه‌ای از حکمت و شهود عرفانی‌اند، بلکه میراثی هستند که نیاز امروز ما را به معنا، همدلی، و بازگشت به اصل انسانی خویش یادآور می‌شوند.
در روزگاری که بشر گرفتار هیاهوی بی‌قرار ظواهر و دغدغه‌های پراکندۀ جهان مادی است، روایت‌های عطار، راهی است به‌سوی بازگشت به ساحت روح، تأمل در خویشتن و جست‌وجوی حقیقتی فراتر از دیده‌ها و شنیده‌ها.
وظیفه ما امروز، نه‌تنها بزرگداشت نام و مقام این ستاره تابناک فرهنگ ایرانی اسلامی است، بلکه تعهدی است به بازخوانی اندیشه و پیام او با زبان روز، برای نسل امروز و فردا.
در این راه، نقش نهادهای فرهنگی، علمی و آموزشی، به‌ویژه در شهر نیشابور که زادگاه این حکیم وارسته است، ارزنده و بنیادین است.
از مسئولان فرهیخته استان و شهر فرهنگی و ادبی نیشابور انتظار می‌رود که در پاسداشت این میراث جهانی، با عزمی راسخ و نگاهی فرهنگی و آینده‌نگر و با همفکری و همراهی طبقات ارجمند فرهنگی و ادبی و مشارکت جوانان جویای اندیشه‌های معرفتی زمینه گسترش مطالعات عطارشناسی، تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و تولید آثار هنری و پژوهشی مبتنی بر رأی و نظر این حکیم متاله را فراهم آورند.
باشد که به همت مردم فرهنگ‌دوست و کارگزاران متعهد، نیشابور همچنان خاستگاه نور، دانایی و عرفان و ادب باقی بماند و نام عطار، در دل و جان آیندگان، با طراوت و به بلندای ابدیت بدرخشد.
با آرزوی تعالی فرهنگی، معنوی و اجتماعی مردمان این خطه پرنور و روشنی