خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 26 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خروجی سد زاینده‌رود کاهش یافت؛ ذخیره سد ۲۹۰ میلیون مترمکعب

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 25 فروردین 1404 - 18:59
اصفهان- معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای از کاهش تدریجی خروجی آب از سد زاینده‌رود با اتمام نوبت دوم توزیع آب برای کشت شرق و غرب اصفهان خبرداد.
آب،سد،اصفهان،مترمكعب،شرق،كشاورزي،زاينده،كشاورزان،توزيع

احمدرضا صادقی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جزئیات نوبت دوم توزیع آب برای کشاورزان غرب و شرق اصفهان، اظهار کرد: حسب تعهد شرکت آب منطقه‌ای جهت توزیع ۶۰ میلیون مترمکعب آب برای کشاورزان، از بامداد پنجشنبه ۱۴ فروردین سد زاینده‌رود بازگشایی شد.
وی ادامه داد: با توجه به انجام تعهدات شرکت آب منطقه‌ای، از روز جمعه ۲۲ فروردین خروجی آب از سد زاینده‌رود به تدریج کاهش یافته اما همچنان آب به میزان بسیار کم در حال رهاسازی است که شبکه و سد نکوآباد (مبارکه) جهت توزیع آب، آبگیری شود و طی ۲ روز آینده حجم خروجی از سد زاینده رود به قدری کاهش پیدا می‌کند که آن شبکه نیز از مدار خارج خواهد شد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان درخصوص آخرین وضعیت سد زاینده‌رود نیز گفت: با توجه به بارش‌های اخیر، هم اینک حجم سد به حدود ۲۹۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
صادقی اضافه کرد: هم اینک دبی ورودی آب به سد زاینده رود نیز حدود ۱۲۰ مترمکعب بر ثانیه است و امیدواریم در آینده شاهد بارندگی‌ها و شرایط بهتری باشیم.
به گزارش مهر، سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.
این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
از ۱۰۰ هزار هکتار وسعت زمین‌های کشاورزی شرق استان اصفهان امسال تنها ۳۰ درصد زیرکشت محصولات کشاورزی رفته است.
پاییز سال گذشته نیز یک نوبت آب برای کشاورزان غرب و شرق اصفهان و به مدت ۱۲ روز برای کشت غلات رهاسازی شده بود.
امرار معاش ۳۸ هزار خانوار در شرق اصفهان وابسته به کار کشاورزی است.