خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 27 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بازدید صالحی‌امیری از مدارس تاریخی حرم مطهر رضوی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 25 فروردین 1404 - 20:31
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به همراه استاندار خراسان رضوی، از دو مدرسه تاریخی «دو درب» و «پریزاد» واقع در حرم مطهر رضوی بازدید کردند.
مدرسه،درب،تاريخي،حرم،پريزاد،رضا،گوهرشاد،تيموريان،رضوي،مرمت،امام

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،سید رضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سفر یک‌روزه خود به خراسان رضوی، صبح روز دوشنبه 25 فروردین‌ماه 1404 از مدارس تاریخی دو درب و پریزاد در حرم امام رضا (ع) بازدید و با روند مرمت و نگهداری این بناهای ارزشمند تاریخی آشنا شد.
مدرسه دو درب؛ شاهکار تیموری در دل حرم امام رضا (ع)
مدرسه تاریخی «دو درب» که در جنوب غربی حرم مطهر و در ضلع شمال شرقی صحن جمهوری اسلامی، مقابل مدرسه پریزاد واقع شده است، ابتدا به نام «یوسفیه» شناخته می‌شد.
این مدرسه پس از گذشت زمان به نام «مدرسه دو درب» شهرت یافت چرا که دارای دو در ورودی و خروجی است.
مدرسه دو درب که به دوران تیموریان بازمی‌گردد، در همان ایام در نزدیکی مسجد گوهرشاد ساخته شد و زمانی جزو حریم آستان قدس رضوی نبوده است.
با توسعه حرم مطهر، این بنا به یکی از اجزای اصلی و نزدیک به روضه منوره تبدیل گردید.
در سال‌های اخیر، آستان قدس رضوی اقدام به مرمت و احیای این اثر تاریخی کرده است.
این مدرسه که در زمان شاهرخ میرزا، همسر گوهرشاد بیگم ساخته شده، در نزدیکی مسجد گوهرشاد قرار دارد و ارتباط عمیقی با مساجد و مراکز دینی آن زمان داشته است.
بازدید وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از این مدرسه، نشان‌دهنده اهمیت توجه به مرمت و احیای این آثار تاریخی است که علاوه بر حفظ هویت فرهنگی، نقش محوری در جذب گردشگران مذهبی دارند.
مدرسه پریزاد؛ نگین تاریخ تیموریان در حرم امام رضا (ع)
مدرسه «پریزاد» که از دوران تیموریان به یادگار مانده، در تاریخ 20 بهمن 1318 با شماره ثبت 333 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این مدرسه تاریخی که در مجاورت مدرسه دو درب واقع است، از آثار برجسته معماری اسلامی در دوره تیموری به شمار می‌رود و در طول سال‌های گذشته با حفظ اصالت خود، مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
انتهای پیام/282