خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 27 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خشکسالی شدید چالش‌های زیادی در کشاورزی ایجاد کرده است

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 26 فروردین 1404 - 09:31
کرمان- رئیس بخش تحقیقات اقتصادی واجتماعی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان گفت: افزایش خشکسالی ها چالش های اقتصادی زیادی در بخش کشاورزی این استان به وجود آورده است.
كشاورزي،كرمان،استان،خشكسالي،كاهش،محصولات،اقتصادي،ساعي،تحقيقا ...

مهدیه ساعی، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: استان کرمان، یکی از پهناورترین استان‌های ایران، با شرایط اقلیمی خاص خود همواره با چالش‌های مرتبط با کم‌آبی و خشکسالی مواجه بوده است.
وی با بیان اینکه کرمان به دلیل قرارگیری در منطقه خشک و بیابانی کشور از جمله مناطق با بارندگی کم محسوب می‌شود افزود: این استان در سال‌های اخیر دچار دوره‌های خشکسالی شدید شده که تأثیرات آن بر کشاورزی، منابع آب و حتی معیشت مردم کرمان به وضوح قابل مشاهده است.
وی با اشاره به اینکه خشکسالی تنها یک مشکل زیست محیطی نیست، بلکه تأثیرات عمیق اجتماعی و اقتصادی نیز دارد گفت: در استان کرمان که بخش زیادی از جمعیت آن به کشاورزی و دامداری مشغول هستند، خشکسالی موجب بیکاری و کاهش درآمد خانواده‌ها می‌شود.
رئیس بخش تحقیقات اقتصادی واجتماعی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان ادامه داد: این بحران در برخی مناطق، موجب مهاجرت افراد به شهرها و کاهش جمعیت روستاها شده است.
ساعی افزود: همچنین، کاهش سطح تولیدات کشاورزی و افزایش هزینه‌های تولید، موجب بالا رفتن قیمت مواد غذایی و مشکلات اقتصادی برای بسیاری از خانواده‌ها خواهد شد.
وی گفت: افزایش خشکسالی‌ها همچنین باعث کاهش امنیت غذایی در برخی مناطق استان کرمان شده و توان مردم برای تأمین نیازهای غذایی‌شان را کاهش داده است.
وی تصریح کرد: اقدامات مؤثر در زمینه بهینه‌سازی مصرف آب، تغییر الگوهای کشاورزی و استفاده از فناوری‌های نوین در زمینه آبیاری و مدیریت منابع آب می‌تواند به کاهش اثرات خشکسالی کمک کند.
ساعی گفت: ضرورت دارد که در کنار این اقدامات، توجه به وضعیت اجتماعی و اقتصادی مردم استان کرمان به ویژه کشاورزان و دامداران مورد توجه قرار گیرد تا از بروز بحران‌های اجتماعی ناشی از خشکسالی جلوگیری شود.
رئیس بخش تحقیقات اقتصادی واجتماعی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان اظهار داشت: از جمله چالش‌های دیگر بخش کشاورزی استان کرمان همانند بسیاری از مناطق کشور، کمبود زیربناها و زیرساخت‌های بازاریابی و تجارت (حمل و نقل، ذخیره سازی و پایانه‌ای صادراتی)، متناسب نبودن صادرات محصولات کشاورزی با کیفیت و استانداردهای بازارهای هدف، عدم توجه به بسته‌بندی های متناسب با خواسته بازارهای هدف صادراتی، خام فروشی و فله فروشی محصولات کشاورزی، کمبود واحدهای فرآوری و بسته‌بندی پیشرفته، عدم شکل ‎گیری کامل زنجیره‌های ارزش کشاورزی و ناقص بودن زنجیره ارزش محصولات فرآوری شده است.
وی گفت: عدم اجرای کشاورزی قراردادی، عدم ارتباط مستقیم بین تولیدکنندگان و بازار و عدم دسترسی به بازارهای بین‌المللی و سهم اندک صادرات محصولات فرآوری شده غذایی از صادرات کل این استان می‌باشد.
مهدیه ساعی افزود: از دیگر مسائل و مشکلات بخش اقتصاد کشاورزی استان کرمان می‌توان به پایین بودن بهره‌وری و کارایی تولید در کشاورزی، خسارات سرما و گرما زدگی بر اثر تغییر شرایط آب و هوایی و ضعف در بیمه محصولات کشاورزی، نوسانات بالای قیمت نهاده‌ها و افزایش هزینه‌های تولید و عدم تناسب قیمت محصول با هزینه‌ها، کمبود حمایت لازم از ایجاد تشکل‌های بهره برداران بخش کشاورزی و عدم سرمایه‌گذاری لازم برای نفوذ دانش و فناوری به بخش کشاورزی به ویژه کشاورزی سنتی برشمرد.