خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 29 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

طرح استاد دانشگاه امیرکبیر پژوهش برتر 1403 شد

تسنیم | سیاسی | سه شنبه، 26 فروردین 1404 - 12:31
طرح پژوهشی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با کاربرد در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، طرح برگزیده دانشگاهی و پژوهشگاهی در سال 1403 شناخته شد.
گاز،اولتراسونيك،صنايع،فراصوت،امواج،سرعت،طرح،استخراج،لوله،ارس ...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، طرح پژوهشی فرهاد فانی صابری از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینه «طراحی و شبیه‌سازی فلومترهای اولتراسونیک» طرح برگزیده دانشگاهی در سال 1403 شد.
فلومترهای گاز اولتراسونیک یکی از دقیق‌ترین و پیشرفته‌ترین ابزارهای اندازه‌گیری جریان گاز هستند که در صنایع مختلف به کار می‌روند.
این فلومترها با استفاده از امواج فراصوت، حجم گاز عبوری از یک لوله را با دقت بسیار بالا اندازه‌گیری می‌کنند.
در این فلومترها، تعدادی ترنسدیوسر فراصوت روی بدنه فلومتر نصب می‌شوند که به صورت جفت عمل می‌کنند؛ یکی از آنها امواج، فراصوت را به سمت جفت مربوط ارسال می‌کند و دیگری این امواج را دریافت می‌کند.
زمانی که گازی با سرعت مشخص از داخل لوله عبور می‌کند، سرعت حرکت امواج فراصوت در جهت جریان گاز نسبت به جهت مخالف جریان، متفاوت خواهد بود.
این اختلاف زمان، متناسب با سرعت جریان گاز است و با اندازه‌گیری دقیق این اختلاف زمان و با استفاده از روابط ریاضی، می‌توان سرعت و در نهایت حجم گاز عبوری از لوله را محاسبه کرد.
کاربردهای فلومترهای گاز اولتراسونیک در صنایع نفت و گاز، صنایع پتروشیمی، صنایع دارویی، صنایع غذایی و دیگر صنایع مشابه است.
از جمله مزایای فلومترهای گاز اولتراسونیک می‌توان به دقت بالا، کالیبراسیون آسان، محدوده اندازه‌گیری گسترده و تأثیر کم بر جریان سیال اشاره کرد.
فلومترهای گاز اولتراسونیک به عنوان ابزارهای اندازه‌گیری دقیق و قابل اعتماد در صنایع مختلف، نقش بسیار مهمی در کنترل و بهینه‌سازی مصرف انرژی ایفا می‌کنند
محمد سعید سیف؛ مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ارسال نامه‌ای ضمن تقدیر از این طرح ابزار امیدواری کرد که این طرخ بتواند حلقه ارتباط صنعت و دانشگاه شود.
"طراحی مدارات برد مرکزی، ارتباطات و تغذیه"، "تحلیل سیگنال‌های ارسال و دریافت موج اولتراسونیک"، "استخراج روش دریافت سیگنال"، "نحوه فیلترینگ و تقویت آن"، " فناوری طراحی و ساخت بردهای الکترونیک دیجیتال فلومتر اولتراسونیک"، "استخراج فناوری پردازش سیگنال‌های اولتراسونیک"، "راه‌‏اندازی ارتباطات دیجیتال و آنالوگ فلومتر اولتراسونیک" و "استخراج بلوگ دیاگرام و معماری تابعی محصول" از برنامه‌های آتی جهت توسعه این طرح پژوهشی است.
انتهای پیام/