درخشش خبرنگار تسنیم آذربایجانشرقی در جشنواره رسانهای ابوذر - تسنیم
حکیمه برتینا، خبرنگار خبرگزاری تسنیم آذربایجان شرقی، با اثر «صهیون در دادگاه قاضی» در بخش موشن گرافی رتبه دوم را در دهمین جشنواره رسانه ای ابوذر در سطح ملی کسب کرد.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم، آیین اختتامیه دهمین جشنواره رسانهای ابوذر، صبح امروز سهشنبه 25 فروردین 1404 با حضور سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مازن السریع سخنگوی مجمع بینالمللی رسانه آزاد و دیگر فعالان رسانهای و خبرنگاران مطرح و شناختهشده سطح کشور برگزار شد.
خبرنگاران استان آذربایجانشرقی همچون سالهای گذشته بار دیگر در سپهر رسانهای کشور خوش درخشیدند.
حکیمه برتینا، خبرنگار خبرگزاری تسنیم آذربایجانشرقی، با اثر «صهیون در دادگاه قاضی» در بخش موشنگرافی رتبه دوم دهمین دوره جشنوارهٔ رسانهای ابوذر را در سطح ملی کسب کرد.
حامد سلطانپور، سردبیر پایگاه خبری تحلیلی آناج نیز در این جشنواره توانست رتبه سوم را در بخش یادداشت و سرمقاله کسب کند.
رسانهها در جهاد رسانهای آگاهیبخشی مشارکت کنند
سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج در آیین اختتامیه دهمین جشنواره رسانهای ابوذر با اشاره به اینکه آنچه در فلسطین اتفاق میافتد، نتیجه سالها جنایات قدرتهای استکباری در این منطقه است، گفت: جنایات رژیم صهیونیستی در سکوت رسانهای بنگاههای رسانهای غرب رخ میدهد و مردم مظلوم فلسطین از سوی یک گروه جنایتکار و کودککش با پشتیبانی مدعیان دروغین حقوق بشر به خاک و خون کشیده میشوند.
وی، تصریح کرد: امروزه، انسانها در تمامی کشورها نسبتبه وجود جریانی جنایتکار در جهان آگاه شدهاند و در پی راهحلی برای رهایی از این نیروی شیطانی هستند.
رئیس سازمان بسیج با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی از بهمن 57 تا کنون، گفت: امام راحل مسئله اصلی جهان اسلام را فلسطین ترسیم کردند و امروز بشریت نیز این موضوع را بهعنوان مسئله اصلی خود میشناسد.
سلیمانی با تأکید بر اینکه این آگاهی به برکت انقلاب اسلامی و مقاومت مردم مظلوم فلسطین به دست آمده است، گفت: فلسطین و فلسطینیان موجب افتخار هستند و سرزمین فلسطین بهزودی آزاد خواهد شد.
وی، خواستار افزایش تلاشهای رسانهها برای معرفی رژیم جنایتکار صهیونیستی شد و گفت: رسانهها باید بیشتر بر روی جهاد تبیین متمرکز شوند و جهانیان را به سمت این موضوعات فراخوانند.
رئیس سازمان بسیج تأکید کرد: قدرتی که از طریق علم و فناوری در دوران رنسانس به دست آمد، در واقع علیه بشریت و بهویژه ملتهای مظلوم آفریقا و آسیا به کار گرفته شده است و این موضوع، یک پرونده تأسفبار و ناراحتکننده است.
سردار سلیمانی با درخواست از رسانهها مبنیبر روایت واقعیت، گفت: فلسطین امروز یک نماد و معیار جبهه حق در دنیا است، در حالی که صهیونیسم و اسرائیل جنایتکار، نماینده جبهه باطل هستند.
وی، به نقش رسانهها در آگاهیبخشی به بشریت اشاره کرد و گفت: این جهاد رسانهای بهویژه توسط ملت بزرگ و انقلابی ایران ادامه دارد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین، از رسانهها خواست تا ظرفیتهای خود را تقویت کرده و در راستای امیدآفرینی و مقابله با حملات رسانهای قدرتهای بزرگ علیه ملت ایران فعالتر عمل کنند و گفت: بسیج رسانه و رسانههای کشور باید در این جهاد مشارکت کنند و سرمایهگذاریهای لازم را برای رشد و شکوفایی رسانهای انجام دهند.
تأکید وزیر ارشاد بر ضرورت مرجعیت رسانههای داخلی
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه جشنواره رسانهای ابوذر، اظهار کرد: انسجام اجتماعی و تعلقات ملی در تقویت قدرت نرم یک جامعه، تأثیرگذار است.
هر قدر که در جامعهای انسجام اجتماعی و تعلقات ملی بیشتر باشد، قدرت نرم و قدرت ملی آن جامعه نیز افزایش خواهد یافت.
وی، با اشاره به اینکه قدرت نرم بهجای تصرف سرزمینها، به تصرف ذهنها و جانها میپردازد و به جای تحمیل و اجبار، به اقناع و همراهی میپردازد، گفت: حاملان قدرت نرم شامل فرهنگ، هنر، ادبیات، دیپلماسی و بهطور خاص رسانه هستند که بخش قابل توجهی از قدرت نرم یک ملت و کشور را میسازند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به ابعاد درونی و بیرونی قدرت نرم اشاره کرد و گفت: در ابعاد درونی، حفظ وحدت اجتماعی و انسجام جامعه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
هر قدر که تعلقات ملی و فرهنگ بومی در یک جامعه جذابیت و نفوذ بیشتری داشته باشد، قدرت ملی آن جامعه بیشتر است.
صالحی خاطرنشان کرد: تصویرسازی جذاب از یک کشور در روابط بیرونی نیز به تقویت قدرت ملی کمک میکند و رسانهها نقش مهمی در این زمینه ایفا خواهد کرد.
وی، با اشاره به اهمیت رسانهها در شکلگیری قدرت نرم و نقش آنها در دموکراسی، گفت: رسانهها از زمان ظهور خود در غرب بهعنوان رکن چهارم دموکراسی شناخته شدهاند و نقش مهمی در اطلاعرسانی، نقد و گفتوگو درباره فساد و مسائل اجتماعی ایفا میکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تأکید کرد: در دهههای اخیر، مفهوم قدرت نرم بهویژه در روابط بینالملل و سیاست جهانی اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
صالحی، اظهار کرد: قدرت ملتها و کشورها تنها به قدرت سخت و نیمهسخت محدود نمیشود، بلکه قدرت نرم نیز نقش بسزایی دارد.
رسانهها بهعنوان حاملان این قدرت نرم، میتوانند تأثیر قابل توجهی بر افکار عمومی و تصویرسازی از کشورها داشته باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به دو بعد درونی و بیرونی قدرت نرم، گفت: در بعد درونی، انسجام اجتماعی، هویت ملی و جذابیت فرهنگ بومی میتواند قدرت نرم یک جامعه را تقویت کند.
در بعد بیرونی، نحوه تصویرسازی یک کشور از خود و نحوه ارتباط آن با دیگر کشورها اهمیت دارد.
صالحی با اشاره به تحولات اخیر در مورد فلسطین، گفت: رسانهها توانستهاند مظلومیت مردم فلسطین را به تصویر کشیده و معادلات قدرت نرم را تغییر دهند.
وی، بر ضرورت مرجعیت رسانههای داخلی، تأکید کرد و گفت: رسانهها میتوانند فرصتهای جدیدی برای تغییر معادلات جهانی ایجاد کنند و برای شکلگیری قدرت نرم، رسانههای داخلی باید بهعنوان مرجع رسمی شناخته شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصریح کرد: اگر مرجعیت رسانهها در دست رسانههای خارجی باشد، نمیتوان انتظار داشت که رسانههای داخلی حامل اصلی قدرت نرم باشند.
شرکت 7400 نفر در دهمین جشنواره رسانهای ابوذر
مرتضی کارآموزیان، رئیس بسیج رسانه کشور در آیین اختتامیه دهمین جشنواره رسانهای ابوذر، اظهار کرد: جشنواره رسانهای ابوذر در سطح بینالملل و مقاومت انجام میشود.
وی با بیان اینکه اصحاب رسانه دارای بصیرت بالا و صاحب سبک و اثر هستند، عنوان کرد: اصحاب رسانه با مشارکت بالای دو هزار نفر به جمع امضاکنندگان شکایت علیه صهیونیستی برای به شهادت رساندن 218 اصحاب رسانه و تخریب مراکز رسانهای به ثبت رساندند و پیگیریهای حقوقی آن در سطح مجامع بینالمللی در حال انجام است.
رئیس بسیج رسانه کشور، با بیان اینکه جنایات صهیونیستی در بسیج رسانه بررسی و گزارشهای آن منتشر شده است، گفت: امسال هفت هزار و 400 نفر در جشنواره ابوذر مشارکت داشتند و آثار زیادی در محورهای مختلف در سطح جبهه مقاومت ارائه کردند.
کارآموزیان، تصریح کرد: جشنواره ابوذر که بهعنوان مهمترین جشنواره رسانهای کشور شناخته میشود، امسال فضای رسانهای خود را بهمنظور گرامیداشت شهدای خبرنگار در غزه متمرکز کرده است.
وی، گفت: هدف اصلی ما در این جشنواره، پاسداشت نقش خبرنگاران و فعالان رسانهای در آگاهیبخشی و روشنگری جامعه است.
رئیس بسیج رسانه کشور، گفت: این رویداد فرصتی برای تقدیر از افرادی است که با تلاشهای بیوقفه خود، ارزشهای اجتماعی را تقویت کرده و سهم بسزایی در ارتقای فرهنگ عمومی ایفا میکنند.
200 شهید رسانهای در فلسطین داریم
«مازن السریع»، سخنگوی مجمع بینالمللی رسانه آزاد، نیز در آیین اختتامیه دهمین جشنواره رسانهای ابوذر، با اشاره به اینکه بیش از دو هزار و 600 نفر از اصحاب رسانه از رژیم صهیونیستی بهخاطر به شهادت رساندن خبرنگاران شکایت کردهاند، گفت: این موضوع به شدت در مجامع بینالمللی در حال پیگیری است و ما در حوزه بینالملل این جنایات را دنبال میکنیم.
وی، اظهار کرد: 200 شهید رسانهای در فلسطین داشتهایم و اقدامات رسانهای در جهت افشای جنایات صهیونیستها در غزه بسیار مؤثر است.
انتهای پیام/