کشاورزان گلستانی برای خرید بذر سیب زمینی پول نداشتند!
رئیس انجمن سیب زمینی کاران استان گلستان با انتقاد از همراهی نکردن بانک ها در پرداخت تسهیلات به کشاورزان سیب زمینی کار گفت: امسال کشاورزان نقدینگی لازم را برای خرید بذر سیب زمینی نداشتند و بانک ها هم با کشاورزان همکاری نکردند.

رمضان مقصودلو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در گرگان اظهار کرد: سال گذشته سیب زمینی را به قیمتی بسیار ناچیز از کشاورزان گلستانی خریداری کردند اما در زمستان سیبزمینیکاران چند برابر قیمت باید همین محصول را برای کشت سال جدید خریداری میکردند.
رئیس انجمن سیبزمینیکاران گلستان از عدم همراهی بانکها برای پرداخت تسهیلات به کشاورزان انتقاد کرد و گفت: با توجه به فروش محصول با قیمتی بسیار اندک کشاورزان نقدینگی لازم برای تهیه بذر سیب زمینی را نداشتند و متاسفانه بانکها هم در این زمنیه هیچ گونه همراهی نکردند.
وی گفت: سال گذشته 100 میلیارد تومان اعتبار از بانکها درخواست کردیم اما متاسفانه محقق نشد و سیب زمینیکاران شب عید سختی را گذراندند.
مقصودلو میزان سطح زیرکشت سیب زمینی در استان را بابر الگوی کشت پنج هزار و 100 هکتار اعلام کرد و گفت: با اینحال در سال زراعی 1403 بیش از شش هزار هکتار سیب زمینی در استان کشت شده است.
وی اضافه کرد: در حالی که بانکهای گلستان سال گذشته تسهیلاتی برای تامین نقدینگی کشاورزان پرداخت نکردند در استانی مانند همدان دو هزار و 800 میلیارد تومان تسهیلات به کشاورزان آن خطه پرداخت شده است.
رئیس انجمن سیبزمینیکاران گلستان از حضور کشاورزان مهاجر در استان انتقاد کرد و آن را معضلی برای اقتصاد استان دانست و اضافه کرد: برخی افراد از سایر استانها به گلستان برای کشت سیب زمینی میآیند و تعادل الگوی کشت را بر هم میزنند ضمن اینکه در این اراضی امکان کشت کلزا و گندم نیز وجود نخواهد داشت.
وی از طرح « نکاشت» که از سوی شرکت آب منطقهای گلستان مطرح شده انتقاد کرد و گفت: کشاورزان در سال سه نوع محصول کشت میکنند با اینحال امکان گذران زندگی به راحتی برای خانواده آنها میسر نیست بنابراین با طرح نکاشت امکان تامین معاش خانواده به هیچ عنوان میسر نخواهد شد.
مقصودلو در توضیح سوخت مورد نیاز کشاورزان اظهار کرد: سیب زمینی کاران باید در اوایل فصل هفتهای یک بار محصول را سمپاشی کند با اینحال سوخت مورد نیاز به کشاورزان اختصاص نیافته است.
وی از آزاد بودن واردات سیب زمینی به کشور انتقاد کرد و افزود: در حالیکه واردات سیب زمینی به کشور آزاد است اما در کمال تعجب صادرات این محصول حتی در زمانهایی که مازاد تولید وجود دارد، ممنوع است و این بیشتر به اقتصاد سیب زمینیکاران لطمه وارد کرده است.
انتهای پیام/