کربلایی کاظم ساروقی سند زندهای از حقانیت دین اسلام را معرفی کرد
اراک- نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: کربلایی کاظم ساروقی؛ سند زندهای از حقانیت دین اسلام و آموزههای قرآنی را به جهان معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی ظهر سهشنبه در اولین آئین اهدای نشان ملی کربلایی کاظم ساروقی اظهار کرد: کربلایی کاظم معجزهای جاودانه، آموزنده و انسانساز قرآنی و ولایی است و مکان مقدس امامزاده ساروق، محلی نورانی و رحمانی است که این معجزه در آن رخ داده است.
نماینده ولیفقیه در استان مرکزی گفت: علم کربلایی کاظم از نوع علمالهی، ولایی و شهودی و نه دراستی است که دنیای ملکوت، عالم برزخ و دلهای اهل معرفت این حقیقت را درک میکنند.
وی با اشاره به گذشت ۶۵ سال از این اتفاق معنوی، وجود سندهای زنده از جمله شخصیتهای برجستهای مانند آیتالله بروجردی، مقام معظم رهبری، آیتالله نوری همدانی، آیتالله مکارم شیرازی و آیتالله سیستانی را گواهی بر حقانیت این معجزه دانست و افزود: کربلایی کاظم ساروقی یک سند زنده و حجت شرعی برای همگان است و باید مورد توجه و حفظ قرار گیرد.
آیت الله دری نجفآبادی ادامه داد: کربلایی کاظم ساروقی بیسواد بود اما حافظ کل قرآن شد و به تعبیر مرحوم علامه طباطبایی، قرآن متحرک و به تعبیر آیتالله بروجردی، سندی گویا بود.
کربلایی کاظم ساروقی؛ گنجینهای برای الگوگیری نسل جوان
دبیر اولین رویداد ملی نشان کربلایی کاظم ساروقی گفت: خداوند قرآن را مزد اخلاص کربلایی کاظم قرار داد و باید برای ترویج فرهنگ قرآنی، حرکتی ماندگار و مستمر شکل گیرد.
محمدرضا جعفری با اشاره به جایگاه معنوی این چهره قرآنی اظهار کرد: کربلایی کاظم گنجینهای پنهان است که باید بیش از پیش معرفی شود و ضرورت برنامهریزی برای الگوگیری نسل جوان از این شخصیت قرآنی وجود دارد.
دبیر اولین رویداد ملی نشان کربلایی کاظم ساروقی افزود: معجزه حافظ قرآن شدن کربلایی کاظم میتواند به یک جریان ماندگار تربیتی و معنوی برای بشریت تبدیل شود.
جعفری با اشاره به برگزاری جلسات متعدد دانشگاهی طی ۱۸ سال گذشته درباره این موضوع، از شکلگیری کنگره کربلایی کاظم ساروقی و سپس برگزاری رویداد نشان ملی خبر داد و افزود: این رویداد زمینهساز تأسیس بنیاد بینالمللی کربلایی کاظم خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مقرر است هر دو سال یک بار برگزار شود و پس از برگزاری نخستین دوره در سطح ملی، دوره بعدی در سطح بینالمللی برگزار خواهد شد، گفت: خداوند قرآن را مزد اخلاص او قرار داد و باید برای ترویج فرهنگ قرآنی، حرکتی ماندگار و مستمر شکل گیرد.
آئین اهدای نشان ملی قرآنی کربلایی کاظم ساروقی
«عبدالرسول گلبن» از شهر شیراز در بخش هنرمند قرآنی، «حسین عابدینی» از تهران در بخش پژوهشگر قرآنی، «سکینه سبزیان» از سیستان و بلوچستان در بخش حافظ ویژه، «علیمحمد یارمحمدی» و «احمدرضا محسنی» هر ۲ از شیراز در بخشهای خانواده قرآنی و معلمان قرآنی موفق به دریافت نشان ملی قرآنی کربلایی کاظم ساروقی شدند.
اهدای نشان کربلایی کاظم در محورهای حافظ قرآن، هنرمند قرآنی، پژوهشگر قرآنی، معلم قرآنی و خانواده قرآنی انجام میشود.
تجلیل و تکریم برگزیدگان این پنج محور در سطح ملی به همراه سخنرانی، اجرای نمایش، پخش کلیپ و مستندات، تواشیح و سرود از محوریترین برنامههای این آئین بود.
مرحوم کربلایی محمدکاظم در سال ۱۳۰۰ هجری قمری در روستای ساروق اراک به دنیا آمد و به کار کشاورزی مشغول شد.
او همانند سایر مردم این روستا از نعمت خواندن و نوشتن محروم بود ولی به برکت پرهیز از لقمه حرام، اقامه نماز شب و پرداخت خمس و زکات، با عنایت الهی حافظ کل قرآن کریم شد و این توانایی او مورد آزمایش بسیاری از آیات عظام و شخصیتهای دینی برجسته داخلی و خارجی قرار گرفت.
مرحوم کربلایی کاظم در هفتم محرم سال ۱۳۷۷ هجری قمری وفات یافت و در قبرستان نو، قبرستان مرحوم آیتالله شیخ عبدالکریم حائری در شهر مقدس قم به خاک سپرده شد.