خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 29 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تولید روزانه 400 تن زباله در کرمان

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 26 فروردین 1404 - 15:31
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان از امضای تفاهم نامه تولید سوخت از زباله در کرمان خبر داد و گفت: روزانه 400 تن زباله در کرمان تولید می شود.
پسماند،كرمان،مديريت،بازيافت،توليد،شهر،سازمان،زباله،شهرداري،ت ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، مدیریت پسماند، مجموعه‌ای از اقدامات و فعالیت‌هایی است که از مرحله تولید پسماند تا دفع نهایی آن را شامل می‌شود، موضوعی مهم در مدیریت شهری که نیاز به بررسی و توجه دارد؛ شهر کرمان با تولید روزانه حدود 400 تن زباله، یکی از شهرهای بزرگ کشور در زمینه مدیریت پسماند است.
این در حالی‌ است که برنامه‌هایی نوین در زمینه تفکیک از مبدا، بازیافت، آموزش‌های شهروندی و حتی تولید سوخت از زباله، در دستور کار سازمان مدیریت پسماند این شهر قرار گرفته است.
در همین راستا محمدحسین مومنی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان، در خصوص آخرین وضعیت جمع‌آوری و مدیریت پسماند در شهر کرمان توضیحاتی ارائه و به مجموعه اقدامات این سازمان اشاره کرد و اظهار داشت: سازمان مدیریت پسماند وظیفه دارد از زمان تولید زباله در منازل شهروندان تا زمانی که به مرحله بازیافت یا دفع نهایی می‌رسد، فرآیند را مدیریت و ساماندهی کند.
وی در ادامه به آمار تولید پسماند در شهر کرمان اشاره کرد و گفت: روزانه حدود 400 تُن پسماند از سطح شهر کرمان جمع‌آوری می‌شود که بخشی از آن زباله‌های خانگی و بخشی دیگر، زباله‌های غیرخانگی مانند پسماندهای مراکز درمانی و تجاری است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان با بیان اینکه سایت دفن زباله کرمان که به عنوان لندفیل شناخته می‌شود، در کیلومتر 12 محور کرمان به سمت کوهپایه قرار دارد و شامل کارخانه بازیافت نیز می‌باشد، افزود: از حدود 400 تن زباله‌ای که در شهر کرمان تولید می‌شود حدود 80 تا 100 تن از زباله‌ها تفکیک و وارد چرخه بازیافت می‌شود.
مومنی درباره فرآیند بازیافت افزود: زباله‌های خشک و تر توسط نیروهای متخصص و دستگاه‌های خاص در کارخانه بازیافت مستقر در سایت لندفیل از یکدیگر جدا شده و مواد قابل استفاده مجدداً به چرخه تولید بازمی‌گردد.
وی با اشاره به اهمیت بازیافت زباله، بیان کرد: زباله‌ها ثروتی پنهان هستند که اگر به درستی مدیریت شوند، می‌توانند به چرخه تولید بازگردند؛ بخشی از زباله‌ها به کارخانه‌های بازیافت منتقل می‌شوند و بخش دیگری نیز برای تبدیل به انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان همچنین از اجرای طرح جدیدی برای تبدیل پسماند به انرژی خبر داد و گفت: با همکاری وزارت کشور، شهرداری کرمان و کارخانه‌های سیمان، قراردادی برای تولید سوخت جایگزین از زباله‌ها تحت عنوان RDF منعقد شده است؛ این طرح قرار است تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد و گامی مهم در جهت استفاده بهینه از طلای کثیف و کاهش ناترازی انرژی در کشور خواهد بود.
مومنی با تأکید بر اهمیت تفکیک زباله از مبدأ، گفت: متأسفانه فرهنگ تفکیک زباله هنوز در کرمان نهادینه نشده است؛ ما در حال حاضر 22 کلبه بازیافت در سطح شهر داریم که زباله‌های خشک شهروندان را خریداری می‌کنند.
وی افزود: همچنین سامانه‌ای به نام "شمیر" طراحی شده که شهروندان می‌توانند با نصب آن روی گوشی خود، زباله‌های تفکیک‌ شده را اعلام کرده و با تعیین زمان، تحویل ماموران دهند؛ در ازای این همکاری، کیف پول الکترونیکی شهروندان شارژ شده و حتی می‌توانند از تخفیف عوارض شهرداری نیز بهره‌مند شوند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان همچنین اعلام کرد: در بودجه سال جاری سازمان پیش‌بینی شده اگر هر شهروند 20 کیلو زباله خشک تفکیک‌ شده تحویل دهد، منزل مسکونی او به مدت یک سال به‌صورت رایگان بیمه خواهد شد.
مومنی با اشاره به اهمیت آموزش همگانی، از اجرای طرح آموزش تفکیک پسماند در مدارس و محله‌های شهر خبر داد و گفت: ما با همکاری آموزش و پرورش، ماهانه به حدود 15 مدرسه مراجعه کرده و آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهیم؛ همچنین آموزشگرهای ما به صورت محله‌محور فعالیت می‌کنند.
وی در پاسخ به دغدغه شهروندان درباره زباله‌گردها نیز افزود: متأسفانه حضور زباله‌گردها باعث ایجاد مشکلاتی در سطح شهر شده است؛ برخورد با این موضوع نیازمند همکاری قوه قضائیه و نیروی انتظامی است که تاکنون نیز همراهی خوبی داشته‌اند و مهم‌ترین راهکار مقابله با این معضل، مشارکت جدی شهروندان در تفکیک و تحویل زباله‌ها به شهرداری است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان تاکید کرد: اگر شهروندان از مبدا زباله‌های خود را تفکیک کنند و آنها را به‌درستی تحویل دهند، علاوه بر کمک به حفظ محیط زیست، می‌توانند از مزایای اقتصادی و حمایتی نیز بهره‌مند شوند، این همراهی مردمی می‌تواند کرمان را به یکی از شهرهای پیشرو کشور در حوزه مدیریت پسماند تبدیل کند.
انتهای پیام/511/