خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 29 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مهمترین حوادث سال ۱۴۰۳؛ از خودکشی سارق اصلی صندوق امانات بانک ملی تا قتل استاد موسیقی با اسلحه صداخفه‌کن در رشت

اعتماد | همه | سه شنبه، 26 فروردین 1404 - 15:53
روزنامه اعتماد گزارشی از مهم‌ترين حوادث سال ۱۴۰۳ تهیه کرده است.
دادگاه،اعتماد،قرار،تهران،آرمين،وثيقه،حادثه،معدن،اتوبوس،منتشر ...

کد خبر: 707957 | ۱۴۰۴/۰۱/۲۶ ۱۵:۵۰:۰۰
روزنامه اعتماد گزارشی از مهم‌ترین حوادث سال ۱۴۰۳ تهیه کرده است.
به گزارش اعتماد، در این مطلب آمده است:
۱۰ تیر ماه ۱۴۰۳ حدود ساعت ۳ بعدازظهر «آرمین» سارق اصلی بانک ملی در یکی از بندهای زندان تهران بزرگ با مصرف زیاد قرص اقدام به خودکشی کرد.
«اعتماد» در شماره ۵۸۰۴ گزارشی تحت عنوان «سارق اصلی بانک ملی اقدام به خودکشی کرد» منتشر کرد.
یک منبع آگاه در این راستا به «اعتماد» گفته بود: «هم‌بندی او وقتی وارد اتاق شده آرمین را دیده که روی زمین افتاده است، اما چیزی که توجه او را جلب کرده قوطی خالی قرص‌هایی بوده که روی تخت آرمین قرار داشته.
هم‌بندی آرمین سریع ماجرا را به افسر نگهبان اطلاع داده و آرمین به بهداری زندان تهران بزرگ منتقل شده، اما پزشک بهداری تشخیص داده که وضعیت آرمین وخیم و اورژانسی است، به همین خاطر خیلی سریع آرمین را به بیمارستان لقمان حکیم منتقل و پزشکان معالج اقدامات لازم را آغاز کردند.
آرمین حدود ساعت ۷ شب پس از اینکه سموم از بدنش خارج شد در بخش این بیمارستان بستری و دو روز بعد به زندان تهران بزرگ منتقل شد.» یک منبع آگاه در مورد این حادثه به «اعتماد» می‌گوید: «آرمین از همان ابتدا با صدور کیفرخواست و مواجهه با اتهام افساد فی‌الارض خود را در بن‌بست دید.
همچنین مدت زمان بازداشت موقت این متهمان نیز طولانی شد و آرمین هم به دلیل همین موضوع و عدم رسیدگی به پرونده‌شان دست به خودکشی زد که البته با اقدام به‌موقع افسر نگهبان نجات پیدا کرد.»
۱۶ خرداد ماه سال ۱۴۰۱، هنگامی که کارمندان خدمات بانک ملی شعبه دانشگاه تهران، در اصلی شعبه را باز و وارد آن شدند با تعجب مشاهده کردند؛ قفل کتابی پارکینگ، شکسته و تمامی سیم‌های تلفن و دوربین‌های مداربسته قطع و از کار افتاده است.
کارمندان موضوع را به رییس شعبه و پلیس ۱۱۰ اطلاع دادند.
ماموران پس از بررسی صحنه جرم متوجه می‌شوند؛ سارقان از در پارکینگ ساختمان وارد محوطه شدند و از طریق آب کردن در خزانه با دستگاه ذوب فلزات (هوا برش) مبادرت به شکستن قفل 250 فقره صندوق امانات کردند و سپس تمامی اموال موجود در 155 فقره صندوق را ربودند.
«اعتماد» همچنین در شماره ۵۶۲۵ طی گفت‌وگو با سارق اصلی بانک ملی گزارشی با عنوان «من، آرمین سارق اصلی بانک ملی هستم» منتشر کرده و در آن به جزییات سرقت و انگیزه متهمان از زبان خود آنها پرداخته است.
قتل استاد موسیقی دانشگاه تهران با اسلحه صداخفه‌کن
۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۳، «یاسمین رحمتی»، استاد موسیقی دانشگاه تهران به همراه نامزدش در خانه‌ای اجاره‌ای در روستای پیربازار شهرستان رشت با اسلحه به قتل رسید.
یکی از اقوام نزدیک یاسمین به «اعتماد» گفته بود: «تلفن‌های همراه یاسمین و نامزدش در دسترس نبوده و به همین خاطر خانواده یاسمین نگران شده‌اند.
مادر یاسمین از دوست صمیمی او خواسته به خانه آنها مراجعه کند، اما وقتی دوست یاسمین به خانه آنها رفته، راز این جنایت برملا شده است.
قاتل یا قاتلان کارشان را خوب بلد بوده‌اند، چون همسایه مجاور خانه یاسمین هیچ صدایی از تیراندازی نشنیده است.» با اینکه حدود هفت، هشت ماه است که از این حادثه گذشته، اما خبری از دستگیری قاتل یا قاتلان آنها منتشر نشده است.
فاجعه معدن زغال‌سنگ طبس
انفجار معدن زغال‌سنگ طبس پرتلفات‌ترین حادثه مربوط به معادن در ایران بود که در ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۳ در یکی از کارگاه‌های شرکت زغال‌سنگ معدن‌جوی طبس رخ داد.
این حادثه که ناشی از نشت گاز متان بود منجر به انفجار در بلوک سی این معدن شد که بیش از ۵۰ کارگر جان خود را در این حادثه از دست دادند.
«اعتماد» در شماره ۵۸۶۶ گزارشی با عنوان «قتلگاهی در ۱۰۰۰ متر زیرزمین» منتشر کرده و به جزییات حادثه پرداخته است.
یکی از کارگران در این راستا به «اعتماد» گفته بود: «آن شب آنجا بودم.
شب وحشتناکی بود.
آخرین شیفت کارگران بود.
قرار بود بعد از کار به خانه‌های‌شان بروند، اما جسد آنها به خانواده‌های‌شان تحویل داده شد.
یکی، دو هفته قبل از حادثه اکثر کارگران متوجه نشت بیش از اندازه گاز متان در معدن شده، اما نماینده پیمانکاران به آنها گفته بودند؛ اگر نمی‌خواهید کار کنید تشریف ببرید حسابداری.
تا اینکه آن شب در بلوک سی انفجار رخ داد، اما چون کارگاه‌ها به هم متصل بودند کارگران بخش‌های دیگر هم خفه و کشته شدند.
ایمنی و تهویه معدن به ‌شدت ضعیف بود.
کارگران متوجه نشت گاز شده بودند، اما اجازه نداشتند آنجا را ترک کنند.
مجبور شدند بمانند و بمیرند.
دو، سه روز قبل از انفجار، کارگاه به خاطر نشت گاز ریزش کرد، اما بعد از ریزش نماینده پیمانکاران به کارگران گفتند؛ بروید آنجا و از اول شروع کنید.
کارگران مشغول به کار شدند تا اینکه آن شب انفجار رخ داد.
انفجار مهیبی بود و گاز بسیار زیادی بعد از این انفجار پخش شد.» درحالی که گزارش‌های متعددی پیرامون ایمن نبودن معدن و قصور شرکت معدنجو منتشر شده است، وزیر صنعت ، معدن و تجارت، محمد اتابک که در محل حاضر شده بود، گفت: «هزینه کفن و دفن و بیمه متوفیان را تا رسیدن به نتیجه دنبال می‌کنیم.» این درحالی بود که صحبت‌های وزیر صنعت ، معدن و تجارت با واکنش‌های منفی در فضای مجازی مواجه شد.
آزادی کیوان امام‌وردی
کیوان امام‌وردی، فارغ‌التحصیل رشته باستان‌شناسی از دانشگاه تهران، تابستان سال ۱۳۹۹ به اتهام آزار جنسی بعضی زنان و دختران، توسط مقامات قضایی بازداشت و با اتهام افساد‌فی‌الارض مواجه می‌شود.
او در سال ۱۴۰۲ از اتهام افسادفی‌الارض تبرئه و پرونده او درخصوص اتهام تجاوز به عنف به دادگاه یک کیفری استان تهران ارسال و ۱۵ آذر‌ ماه ۱۴۰۳ با «قید وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی» از زندان آزاد می‌شود.
«اعتماد» در شماره ۵۹۳۷ گزارشی با عنوان «آزادی کیوان امام‌وردی با وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی» منتشر و در گفت‌وگو با وکلای شکات و متهم گفت‌وگو کرده است.
مهدی حجتی، وکیل کیوان امام‌وردی در بخشی از صحبت‌هایش گفته بود: «شعبه ۳۲ دیوان عالی کشور به اعتراض هر دو فرجام‌خواه رسیدگی کرد و در نهایت با رد اعتراض فرجامی وکیل شکات و نماینده دادستان، رای برائت آقای امام‌وردی را ابرام کرد.
پرونده به دادگاه انقلاب بازگشت و آنجا جهت رسیدگی به ادعای شکات درخصوص تجاوز به عنف، به دادگاه کیفری یک تهران ارسال شد که شعبه ۵ همین دادگاه تحقیقات مقدماتی درخصوص شکایت تجاوز به عنف را آغاز کرد؛ چراکه پرونده‌هایی که موضوع آنها جرایم منافی عفت است باید مستقیما در دادگاه مطرح شود و دادسرا صلاحیت انجام تحقیقات درخصوص چنین پرونده‌هایی را ندارد و مطابق با مقررات قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه باید اقدامات لازم را برای تحقیقات مقدماتی انجام دهد.
در حال حاضر شعبه ۵ دادگاه کیفری یک، مشغول انجام تحقیقات مقدماتی است و طبیعتا با حکم برائت آقای امام‌وردی باید از قرار وثیقه ایشان در دادگاه انقلاب رفع اثر می‌شد، اما دادگاه انقلاب در رفع اثر از وثیقه بعد از صدور حکم اولیه خیلی تاخیر کرد و موکل حتی تا مدتی پس از ابرام رای برائت خویش به لحاظ عجز از تودیع وثیقه، بازداشت بود و پیگیری‌های ما هم به نتیجه‌ای نرسید.
در نهایت پس از آنکه دادگاه کیفری یک مبادرت به تفهیم اتهام تجاوز به عنف به موکل و برگزاری جلسه مواجهه حضوری با شکات کرد، قرار وثیقه ۳۰ میلیارد تومانی برای موکل صادر شد که مورد اعتراض ما قرار گرفت و پرونده جهت رسیدگی به این اعتراض به دادگاه تجدیدنظر استان ارجاع شد.
دادگاه تجدیدنظر میزان وثیقه را نامتناسب تشخیص داد، اما ما معتقدیم باتوجه به اینکه شکات در جلسه مواجهه حضوری به صراحت اعلام کردند که دلیلی بابت اثبات صحت ادعای خویش دایر بر ارتکاب تجاوز به عنف توسط آقای امام‌وردی دراختیار ندارند، اصولا نباید فعلا برای موکلم قرار تامین صادر می‌شد.
دادگاه تجدید‌نظر در راستای رسیدگی به اعتراض ما به قرار وثیقه منتهی به بازداشت موکل، مبلغ ۱۰ میلیارد تومان از قرار وثیقه را کاهش و قرار وثیقه را به ۲۰ میلیارد تومان کاهش داد.
پس از اعاده پرونده به شعبه ۵ دادگاه کیفری یک، وثیقه توسط خانواده موکل تامین شد و ایشان طی هفته گذشته از بازداشت رها شدند تا تحقیقات مقدماتی دادگاه به اتمام برسد؛ اگر تحقیقات به کیفیتی باشد که ادعای شکات به اثبات نرسد قرار منع تعقیب صادر خواهد شد و اگر مواردی کشف شود طبیعتا دادگاه با صدور قرار رسیدگی، جلسه رسیدگی برگزار می‌کند.»
واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان نخبه در کرمان
۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۳، رسانه‌ها خبر واژگونی یک دستگاه اتوبوس حامل دانش‌آموزان نخبه کرمانی را منتشر کردند.
چهار دانش‌آموز و دو نفر ازجمله همسر سرایدار مدرسه و پسر ۷ ساله‌اش جان خود را از دست دادند.
۳۵ دانش‌آموز هم مصدوم شدند.
اتوبوس ولوو بی‌۱۲ مدل ۱۳۸۲ فرسوده بدون صورت وضعیت راهی اردویی شد که در راه بازگشت به دلیل نقص فنی ترمز برید و حادثه تلخی را رقم زد.
یکی از اقوام پریناز بحرینی‌پور، یکی از دانش‌آموزان جانباخته در مورد این حادثه به «اعتماد» گفته بود: «اتوبوس فرسوده مدل بی‌۱۲ که برای دانش‌آموزان نخبه مدرسه فرزانگان کرایه کرده بودند، صورت وضعیت آن صوری تهیه شده بود.
مسوولان مدرسه اتوبوس را به‌طور مستقیم از شرکت تعاونی اجاره نکرده بودند.
این اتوبوس کارگران معدن را جابه‌جا می‌کرده و معدنچیان را از شهرستان زرند به سمت معدن می‌برده است.
مدیر مدرسه به خاطر هزینه کمتر این اتوبوس را کرایه و دانش‌آموزان را با آن راهی اردو کرده است.» این فرد در ادامه می‌گوید: «تمام دانش‌آموزانی که داخل اتوبوس بوده‌اند ۱۸ سال داشته و دانش‌آموزان رشته ریاضی فیزیک بوده‌اند.
مدرسه بدون رعایت آیین‌نامه اجرایی اردوهای دانش‌آموزی، این دانش‌آموزان را به اردوی یک روزه برده، اما موقع برگشت در سراشیبی اتوبوس ترمز بریده و چپ شده است.
ما تقاضا داریم که مسببان این حادثه مجازات شوند تا دیگر هیچ کدام از مسوولان مدارس به ‌طور غیرقانونی اتوبوس کرایه نکنند.»
قتل دانشجوی نخبه دانشگاه تهران
در شامگاه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، امیرمحمد خالقی درمیان، دانشجوی ۱۹ ساله رشته مدیریت دانشگاه تهران بود که هنگام مراجعه به خوابگاه دانشگاه توسط دو سارق موتورسوار مورد حمله قرار گرفت و صبح روز بعد درگذشت.
در پی این حادثه، رییس‌جمهور، مسعود پزشکیان به حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ماموریت داد که موضوع قتل این دانشجو را به ‌طور جدی پیگیری کند.
در ۳۰ بهمن اعلام شد که عاملان قتل خالقی دستگیر شدند.
امیر محمد خالقی حوالی ساعت ۹ شب ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت به خوابگاه، مورد حمله دو سارق موتورسوار قرار گرفت.
شاهدان عینی اعلام کردند که او در تلاش برای دفاع از خود، با زورگیران درگیر و به‌شدت مجروح شد.
ضربه چاقو به کتف، پهلو و قفسه سینه او وارد شده بود.
بلافاصله او به بیمارستان شریعتی منتقل شد، اما به دلیل شدت جراحات وارده، حوالی ساعت هفت‌ونیم روز بعد جان خود را از دست داد.
مراسم تشییع پیکر خالقی در ۲۷ بهمن در شهرستان درمیان برگزار شد.
کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی تهران در بازبینی فیلم دوربین‌های مداربسته پی بردند خالقی درحالی که کوله‌پشتی بر دوش داشته و در نزدیکی ورودی خوابگاه بوده، دو مرد سوار بر موتوسیکلت به سمت او رفته و وقتی با مقاومت او مواجه شده‌اند یکی از آن دو از موتور پیاده شده و به سمت او حمله کرده است، اما وقتی خالقی کوله‌پشتی را از آنها گرفته، آنها با چاقو به او ضربه وارد کرده و سپس از محل جرم گریختند.
مرکز اطلاع‌رسانی فراجا اعلام کرد که تعدادی از مظنونان شناسایی و بازداشت شدند، اما اخبار در مورد دستگیری قطعی قاتلان را تکذیب کرد.
قوه قضاییه و پلیس ایران در ۳۰ بهمن اعلام کردند عاملان قتل خالقی دستگیر شدند.
«اعتماد» در شماره ۵۹۸۴ گزارشی تحت عنوان «فرزندم نخبه بود» منتشر و در آن با پدر امیرمحمد خالقی گفت‌وگو‌ کرده است.
آزار جنسی و شکنجه دختر خردسال که منجر به مرگ او شد
۲۷ دی سال ۱۴۰۳، رسانه‌های محلی شهرستان بوکان واقع در آذربایجان غربی اعلام کردند که دختربچه ۷ ساله‌ای به نام «نیان» بر اثر آزار جنسی و و شکنجه جان خود را از دست داده است.
در اخبار اولیه این خبر اعلام شده بود که پدر این دختر و دو زن دستگیر شدند، اما پس از تشکیل پرونده و اعترافات متهمان مشخص شد پسر ۱۹ ساله‌ای که به واسطه خواهرش پایش به خانه پدر این دختربچه باز شده، آزار جنسی را مرتکب شده است.
«اعتماد» در گزارش ۵۹۶۶ گزارشی با عنوان «متهم اصلی تعرض به نیان و مرگ او کیست؟» منتشر و در آن با مادر این کودک گفت‌وگو کرده.
او در بخشی از صحبت‌هایش گفته بود: «من از همسرم شکایت کردم.
تمام بدن نیان زخم بوده و کبود؛ یعنی پدر نیان در این مدت متوجه این زخم‌ها و کبودی‌ها نشده!
حالا هم آمدند و پسر 19 ساله‌ای را معرفی کردند و گفتند آزار جنسی و شکنجه‌ها توسط این پسر صورت گرفته، اما من چنین چیزی را قبول ندارم.
حتی همسرم آن شب نیان را پیش پزشکی به نام [...] در بوکان برده و به آن پزشک گفته دخترم اشتباهی قرص خورده، اما پزشک به ماجرا مشکوک شده و به همسرم گفته باید حتما دخترتان را به بیمارستان برسانید.
آنها هم نیان را به بیمارستان رسانده و فرار کرده‌اند.
وقتی همسرم برای بار دوم که نمی‌دانم به چه علت بوده به بیمارستان مراجعه کرده کادر درمان به او مشکوک شده و او را تحویل پلیس داده‌اند.
آن خانم به همراه مادرش هم دستگیر شده، اما اعلام کرده‌اند برادر خانمی که با همسرم رابطه داشته مرتکب این جنایت شده که البته ما این موضوع را قبول نداریم.
بعد از این ماجرا زمانی که شناسنامه دخترم را خواستند، مرا به جایی بردند تا آنجا را بگردم و شناسنامه را پیدا کنم.
جایی که رفتیم واحدی از یک آپارتمان بود و غیر از یک موکت و وسایل نیان هیچ وسیله دیگری داخل خانه نبود؛ شبیه جایی بود که انگار محل زندگی اعضای یک باند بوده است.
شنیدم اینها چند خانه کرایه کرده بودند.
نمی‌دانم اینها شغل‌شان چه بوده و چه کار می‌کردند.»