روستای سهیلی قشم سکاندار گردشگری دریایی خود شد
اداره بنادر ودریانوردی شهرستان قشم با رویکرد نوین در مدیریت منابع گردشگری، سکان هدایت اسکله گردشگری سهیلی، نگین غرب جزیره را به شورای اسلامی این روستا سپرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، این واگذاری که امروز سهشنبه با امضای تفاهمنامهای صورت گرفت، نه تنها گامی در راستای توسعه مشارکت جامعه محلی تلقی میشود، بلکه میتواند الگویی برای مدیریت پایدار و جامعهمحور مقاصد گردشگری دریایی در سطح ملی باشد.
روستای سهیلی که در فهرست برترین روستاهای ایران برای ثبت جهانی گردشگری در سال 2025 قرار دارد، اکنون فرصتی بینظیر یافته است تا با مدیریت مستقیم یکی از کلیدیترین زیرساختهای گردشگری خود، فصل جدیدی در توسعه اقتصادی و اجتماعی بگشاید.
انتظار میرود که مدیریت جامعهمحور، منجر به ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده به گردشگران، حفظ و حراست بهتر از محیط زیست و منابع طبیعی منطقه، و در نهایت، توزیع عادلانهتر منافع اقتصادی حاصل از گردشگری در میان اهالی روستا شود.
اداره بنادر و دریانوردی با فراهم کردن زیرساختهای اولیه و انتقال مسئولیت به شورا، نقش تسهیلگر و حامی را ایفا کرده و شورای اسلامی نیز با شناخت عمیق از پتانسیلها و چالشهای محلی، میتواند در راستای توسعهای متوازن و همهجانبه گام بردارد.
موفقیت این تجربه میتواند راه را برای واگذاری مدیریت سایر زیرساختهای گردشگری در مناطق مختلف کشور به جوامع محلی هموار سازد و الگویی کارآمد برای توسعه پایدار و جامعهمحور صنعت گردشگری ارائه دهد.
بیشک، نظارت دقیق بر عملکرد شورا و ارائه حمایتهای لازم از سوی نهادهای ذیربط، نقشی کلیدی در تحقق اهداف این واگذاری استراتژیک خواهد داشت.
مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهرستان قشم توضیح داد: نصب اسکله شناور، ایجاد سایهبان، محوطهسازی و ساخت سرویس بهداشتی در این مرکز گردشگری از جمله اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی در راستای توسعه گردشگری دریایی و رونق معیشت جامعه محلی این روستای نمونه گردشگری است.
علی اشتری تصریح کرد: تصمیم اداره بنادر و دریانوردی قشم برای واگذاری اسکله گردشگری سهیلی به شورای اسلامی این روستا، فراتر از یک انتقال مسئولیت ساده است.
وی بیان داشت: واگذاری این اسکله، به شورای اسلامی سهیلی اهرم قدرتمندی برای برنامهریزی و اجرای طرحهای توسعه گردشگری متناسب با نیازها و ظرفیتهای بومی میبخشد.
مدیر بنادر و دریانوردی قشم تصریح کرد: با امضای تفاهمنامه واگذاری این اسکله گردشگری مسئولیت نظارت بر فعالیتهای اسکله، نگهداشت، ایمنی و ارتقای کیفیت خدمات به گردشگران بر عهده شورای اسلامی روستای سهیلی خواهد بود.
اشتری خاطرنشان کرد: این اقدام گامی مثبت در جهت تقویت مدیریت جامعه محور و توسعه پایدار گردشگری دریایی است.
روستای سهیلی دارای یک اسکله چند منظوره با تعداد 90 فروند شناور کوچک صیادی با 270 نفر شاغل، 130 فروند شناور قایق، آلاچیق در 2 مدل دارای سوئیت و بدون سوئیت و یک فروند لنج گردشگری ویژه گردشگران با 360 نفر شاغل است.
تعداد 29 غرفه و فروشگاه صنایع دستی فعال در اسکله جنگل حرا با تعداد 58 نفر فعالیت خدماتی است، این روستا دارای 18 واحد بوم گردی و اقامتگاه و رستوران محلی است که سال گذشته میزبان تقریبی 400 هزار گردشگر بوده است.
با توجه به ایجاد اشتغال در این روستا حرکت جمعیتی معکوس بوده و از حالت مهاجرت از روستا تبدیل به روستای مهاجر پذیر شده است.
این روستای با دارا بودن نزدیک به 2 هزار و 300 نفر جمعیت (550 خانوار) که هم اکنون تعداد 940 نفر به صورت مستقیم اشتغال بکار دارند همگام با توسعه گردشگری توانسته سهم بسزایی در توسعه ابعاد مختلف گردشگری پایدار در جزیره قشم را پایه گذاری کند.
انتهای پیام/7558