خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 27 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رسانه عبری: عربستان بدون سازش هسته‌ای می‌شود - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 26 فروردین 1404 - 21:53
به اعتقاد یک رسانه عبری زبان با وجود آنکه سعی می شود، سازش به عنوان پیش شرط دستیابی ریاض به توان هسته ای به بن سلمان تحمیل شود، اما ترامپ نشان داده به شدت عجله دارد.
عربستان،سعودي،اسرائيل،سلمان،بن،رابطه،انرژي،جنگ،اقتصادي،وليعه ...

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، شاهر کلیمن تحلیل‌گر روزنامه یسرائیل هیوم امروز سه شنبه در یادداشتی به تحلیل این مسئله پرداخت و در ابتدای آن نوشت، ظاهرا محمد بن سلمان ثمرات صبر خود را درو می‌کند، چون به رغم تمایل آمریکا برای مرتبط کردن سازش با اسرائیل به روابط با عربستان سعودی اما دولت ترامپ ظاهرا قواعد خاص به خود را در این رابطه دارد.
همین امر هم باعث شده است تا این صبوری منجر به آن شود که ولیعهد عربستان بدون نیاز به ورود به این ریسک یا پرداخت باج به تل‌آویو در آستانه دستیابی به توان هسته‌ای قرار بگیرد.
در ادامه این یادداشت آمده است، شاهزاده سعودی مدت هاست که سمت و سوی وزش باد را در خاورمیانه متوجه شده است و دانسته است که به رغم آنکه اسرائیل جنگ خود را علیه حماس در غزه انجام می‌دهد، اما هزینه سنگین و سختی بابت این جنگ می‌پردازد و امروز افکار عمومی در کشورهای عربی مواضع خسمانه تری را علیه اسرائیل نسبت به قبل از آغاز جنگ پیدا کرده‌اند و حاکمان این منطقه خود را آماده تر از گذشته برای قدم گذاشتن در این راه می‌یابند، در حالی که ریسک‌‌هایی که بن سلمان در اصلاحات اقتصادی و اجتماعی در کشورش انجام داده برای ورود به این مرحله کافی به نظر می‌رسد و جریان‌های محافظه کار در عربستان سعودی هر هفته نسبت به شوها و کنسرت‌‌هایی که در نقاط مختلف این کشور برگزار می‌شود، عصبانی تر می‌شوند.
در کنار آن نباید فراموش کرد که بساز و بفروش‌های جدید در واشنگتن وقتی منافع اقتصادی به میان می‌‌آید اهمیت کمتری به اسرائیل می‌دهند تا هفته جاری شاهد آن باشیم که وزیر انرژی آمریکا بعد از دیدار با وزیر نفت و برادر ولیعهد عربستان به جمع خبرنگاران آمده و اعلام کند که دو طرف در رابطه با همکاری در بخش انرژی با یکدیگر به توافق رسیده‌اند.
به اعتقاد این تحلیل‌گر صهیونیست، منافع اقتصادی تنها دلیل انگیزه آمریکایی‌ها برای گشودن آغوش خود برای سعودی‌ها نیست، بلکه آنها شرایط صحنه جهانی را هم مورد ت جزیه و تحلیل قرار داده اند، به هر شکل عربستان سعودی روابط مستحکمی با پاکستان کشور اسلامی دارای زرادخانه هسته‌ای دارد و هیئت‌های امنیتی و نظامی در بالاترین سطوح بین ریاض و اسلام آباد در رفت و آمده هستند.
در کنار آن قدرت‌های رقیب مانند چین هم به دنبال فرصت جدیدی برای حضور گسترده تر به ویژه در بخش انرژی در خاورمیانه می‌باشند.
به بیانی دیگر بن سلمان امروز جایگزین‌‌هایی در اختیار دارد و آمریکایی‌ها هم این مسئله را به خوبی درک می‌کنند و در این رابطه بعید به نظر می‌رسد در تصمیم گیری خود به اسرائیلی‌ها هم نگاه کنند.
انتهای پیام/