فعال شدن دوباره شیخ فتنه در صحنه سیاسی نشانه چیست؟/ روزنامه اصلاحطلب: به ترامپ اعتماد کنید!
کروبی دارای گرایشات میانه رو در جبهه اصلاحات بوده و به زودی زیر سایه رادیکالها قرار خواهد گرفت، شیخ فتنه برای ماندگاری تنها ابزارش انتحار است!

*********
وبگاه اکسیوس به نقل از منابع آگاه مدعی شد که دور دوم گفتوگوهای هستهای میان ایالاتمتحده و ایران قرار است روز شنبه برگزار شود، به ادعای ناظران این خبر از این منظر با اهمیت است که ظاهرا دولت ترامپ از دور نخست گفتوگوها در عمان رضایت داشته؛ گفتوگوهایی که طبق برنامههای رییسجمهوری امریکا و همچنین ایران پیش رفت.
روزنامههای اصلاحطلب به تحلیل و پیشبینی دور دوم مذاکرات پرداختهاند، روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «راند دوم در رم» نوشته است:
ایران به احتمال زیاد بر فرآیندی تدریجی و مرحلهای نظارتها تاکید خواهد کرد که ممکن است چند سال طول بکشد، تا توافق در برابر تغییر دولتها آسیبپذیر نباشد و امنیت ایران نیز تقویت شود.
با این حال، ایران دلیلی برای طولانی کردن مذاکرات ندارد.
علی واعظ نیز ادعا کرد: «اهرم ایران، توان غنیسازی این کشور است، و زمان بیشتر، این اهرم را قویتر نمیکند.» از سوی دیگر، تیک تاک «بمب ساعتی تحریمهای بازگشتپذیر» به صدا درآمده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است:
تحریمهایی که در توافق ۲۰۱۵ تعلیق شدند، میتوانند ازسوی هر یک از طرفهای امضاکننده-خواه اروپا یا امریکا-در صورت عدم دستیابی به توافق یا پیشرفت قابلتوجه، دوباره اعمال شوند.
اما این امکان فقط تا ۱۸ اکتبر وجود دارد؛ تاریخی که پس از آن، مکانیسم ماشه فعال میشود.
مقامات میگویند که اروپا در حال بررسی راههایی برای تمدید این مهلت است، اما سازوکار مشخصی برای آن وجود ندارد.
روزنامه آرمان امروز نیز در گزارشی به تحلیل دور دوم مذاکرات پرداخته خواهان اعتماد به ترامپ شده و مینویسد:
پرسش اصلی این است که آیا میتوان به آمریکاییها اعتماد کرد؟
پاسخ آن است که مذاکره باید از موضع پختگی کامل، با توافقاتی سنجیده، قراردادهایی مدون و امضاهایی بهموقع، و بر پایهی منافع ملی کشور انجام شود.
در نظام بینالملل نباید اعتماد را مبنای تصمیمگیری قرار داد.
تجربه نشان داده است که حتی برخی از طرفهایی که گمان میرفت به ما نزدیکاند، در بزنگاهها پشت ما را خالی کردهاند.
بنابراین، آنچه باید همواره مبنای تصمیمگیری باشد، صرفاً منافع ملی است.
این اظهارات و پیشنهادات در شرایطی مطرح میشود که هنوز ترامپ، موضع مشخصی در خصوص رفتار با ایران نگرفته و مشخص نیست سرنوشت بحران منطقه چه خواهد شد.
نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشت این است که محاسبات آمریکا بعد از خروج از برجام نیز براین محور استوار بود که ایران با اعمال فشار پای مذاکره خواهد آمد؛ محاسبهای که البته غلط بود، اما رفتار برخی سیاسیون در مواجهه با ایران را نمیتوان در رفتار آمریکا با ایران بیتأثیر دانست.
روزنامه هممیهن از فعال شدن دوباره کروبی در سیاست خبر داده و نوشته است:
با توجه به اینکه کروبی برخلاف بسیاری از چهرههای دیگر حزب هم دارد و فعالیت سیاسی متفاوتی را میتواند در پیش بگیرد، در نتیجه به احتمال زیاد نه نسخه خاتمی و نه نسخه ناطقنوری را در پیش میگیرد و فعالتر از آنها خواهد بود.
بنابر این بیانیه، او اگر از لحاظ جسمانی با مشکلی مواجه نباشد، او میخواهد وارد گود شود؛ آن هم براساس نگرانی برای تحقق اهداف انقلاب و جامعه و مشکلاتی که فضای سیاسی با آن دست به گریبان است.
در حالی کروبی در تلاش است دوباره در صحنه سیاسی فعال شود که شواهد نشان میدهد که او هیچ اشرافی حتی به دفتر کارش نداشته تا جایی که با اشاره بیرونی در فتنه 88 فعال شده است.
کروبی دارای گرایشات میانه رو در جبهه اصلاحات بوده و به زودی زیر سایه رادیکالها قرار خواهد گرفت، شیخ فتنه برای ماندگاری تنها ابزارش انتحار است!