«زیرساخت» پازل گردشگری لرستان را نساخت!
خرمآباد - ضعف زیرساختها در جاذبههای طبیعی لرستان یکی از مهمترین چالشهای پیش َروی «صنعت سبز» گردشگری در این استان است.

خبرگزاری مهر - گروه استانها: لرستان را میتوان بهشت چهارفصل ایران نامید؛ استانی با کوههای سر به فلک کشیده، رودخانههای خروشان و آبشارهای سحرانگیز، دشتهای بهشتی، دریاچههای منحصربهفرد، تالابهای بکر و جنگلهای انبوه بلوط، جایی که یک قطعه ناب از طبیعت بهشتی ایران اسلامی را در خود جایداده است.
وجود آثار تاریخی منحصربهفرد اعم از قلعهها، خانههای تاریخی و غارهای باستانی، جاذبههای گردشگری مذهبی ازجمله امامزادهها، جاذبههای طبیعی ازجمله آبشارهای منحصربهفرد، سرابهای جوشان، دریاچههای بکر، تالابهای زیبا و دشتهای سرسبز از لرستان دیاری خواستنی و پرجاذبه برای گردشگران ساخته است.
لرستان سرزمین چهارفصل و نگین زاگرس است، جایی که از کوههای پربرف آلپ ایران تا تالابهای گرمابخش پلدختر در اقلیمی ۲۸ کیلومترمربعی جمع شدهاند.
باوجود همه این زیباییها، اما لرستان و جاذبهها و مناطق گردشگری و طبیعی آن با چالش زیرساختها مواجه هستند، از نبود پارکینگ و سرویس بهداشتی تا جادههای دسترسی نامناسب و عدم آنتندهی تلفنهای همراه.
نبود پارکینگ در محدوده «فلکالافلاک» و خانههای تاریخی
رضا آریایی معاون عمرانی استانداری لرستان در گفتوگو با خبرنگار مهر یکی از کمبودهای حوزه مدیریت شهری در شهر خرمآباد را کمبود پارکینگ عنوان کرد و اظهار داشت: متأسفانه ما در حوالی قلعه «فلکالافلاک» پارکینگ نداریم.
وی با بیان اینکه ما در محدوده خانههای تاریخی بروجرد که در بافت قدیمی شهر هم قرار دارند، پارکینگ نداریم، عنوان کرد: اینها برای ما معضل بزرگی است که گردشگران را اذیت میکند.
معاون عمرانی استانداری لرستان با اشاره به اینکه به استناد ماده ۵۵ قانون شهرداریها، ماده یک قانون نوسازی و عمران شهر و بند الف ماده ۲۳ قانون تخلفات رانندگی، شهرداری را موظف میشود که نسبت به احداث پارکینگهای عمومی اقدام کند، افزود: در سنوات گذشته این کار توسط شهرداریها صورت نگرفته است، این نشان میدهد که شهرداریها یا بضاعت مالی را برای انجام این کار ندارند و یا برایشان صرفه اقتصادی ندارد که اینجا باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنند.
ترافیک در محدوده جاذبههای تاریخی
آریایی، بیان داشت: شهرداریها باید بخش خصوصی را پایکار بیاورند، به بخش خصوصی امکانات ویژهای بدهند، برایشان تسهیلات بیشتری فراهم کنند، تا بخش خصوصی وارد این بازی شود.
وی ادامه داد: ما در سنوات گذشته احداث شهربازیها را داشتیم که شهرداریها متولی آنها بودند، الان در این حوزه نیازمند این هستیم که از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم.
معاون عمرانی استانداری لرستان با بیان اینکه شهرداریها این نواقص باید برای ایام عید سال آینده و سالهای بعد در استان را حل کنند، گفت: عمده آثار تاریخی ما در بافت مرکزی شهرهای ما قرار دارند، در ایام عید امسال واقعاً ترافیک مردم و گردشگران را اذیت میکرد.
کمبود سرویس بهداشتی در جاذبههای طبیعی
آریایی در بخش دیگری از سخنان خود عدم وجود سرویسهای بهداشتی بهخصوص در جاذبههای طبیعی و گردشگری را یکی دیگر از نقاط ضعف در حوزه گردشگری امسال برشمرد و گفت: در تمام دنیا بخش خصوصی را وارد میدان میکنند، سرویسهای بهداشتی را به بخش خصوصی واگذار میکنند و در این راستا بخش خصوصی خدمات میدهد و در قبال آن هزینه میگیرد.
وی ادامه داد: الان در جاذبههای طبیعی و حتی جاذبههای تاریخی استان هم سرویسهای بهداشتی بهاندازه کافی نداریم.
معاون عمرانی استانداری لرستان در ادامه سخنان خود، بیان داشت: در مدتی که از حضور گردشگران نوروزی را در استان داشتیم و بازدید انجام میدادیم، وضعیت سرویسهای بهداشتی پمپبنزینها، جایگاههای فروش سوخت، ورودیهای شهر و بوستانهایی که شهرداریها متولی بودند، خوب بود، اما کافی نبود، گفت: اینها را هم میشود به بخش خصوصی واگذار کرد، وقتی که به هر علتی نمیتوان انجام داد.
جادههای نامناسب دسترسی به مناطق گردشگری
آریایی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه جادههای منتهی به آبشار «نوژیان» و تنگه «شیرز» مقدار موجب نگرانی مسافران نوروزی بود، عنوان کرد: در تماسهای تلفنی که میگرفتند این موضوع را مطرح میکردند، جادهها مناسبت نیستند و درخواست داشتند که این جادهها مرمت و احیا شوند.
وی با تأکید بر اینکه به دلیل بارندگیهایی سنوات گذشته آسفالت این مناطق گردشگری صدمهدیده است، گفت: قطعاً در برنامه ما هست که امسال روی این جادهها مقداری کار بیشتری انجام شود.
عدم آنتندهی تلفن همراه در مناطق گردشگری
معاون عمرانی استانداری لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در بحث آنتندهی گوشیهای تلفن همراه نیز در این ایام مشکل داشتیم، افزود: علیرغم اینکه شرکت زیرساخت و مخابرات اعلام کردند که حداکثر تمهیدات لازم را به کار گرفتهاند، ولی باز در بعضی از مناطق قطع آنتن تلفن همراه را داشتیم.
آریایی با تأکید بر اینکه این امر نگرانکننده بود برای مردم و اعتراضاتی را داشت، گفت: امیدواریم این نقیصه هم از طرف شرکت مخابرات برای سالهای آینده حل شود.
دستفروشان محدوده «فلکالافلاک» ساماندهی شوند
وی در ادامه سخنان خود عدم ساماندهی دستفروشان در محدوده قلعه «فلکالافلاک» را یکی دیگر از عوامل نارضایتی مسافران نوروزی در لرستان عنوان کرد و گفت: این امر موجب شده بود که امکان تردد مسافران بهخوبی فراهم نشود.
معاون عمرانی استانداری لرستان با بیان اینکه باید برای این دستفروشان یک فکری کرد، بیان داشت: جاذبههای گردشگری گاهی اوقات با همین شلوغیها زیبا میشوند و مردم را مشتاق میکنند، اما نباید سد معبر ایجاد شود و تردد گردشگران از پیادهرو به خیابان منتقل شود.
آریایی، افزود: باید شهرداری و شورای شهر فکر اساسی دراینرابطه کنند و محل مناسبی را برای دستفروشان در محدوده قلعه فراهم کنند تا بتوانند به گردشگری رونق بیشتری بدهد و اشتغال بیشتری را در این روزها شاهد باشیم.
منطقه آبشار «بیشه» مشکل شدید پارکینگ دارد
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در منطقه گردشگری آبشار «بیشه» هم مشکل شدید پارکینگ را داریم، گفت: باید روی مناطق گردشگری و بهخصوص جاذبههای طبیعی از مشاور گردشگری حرفهای استفاده کنیم.
معاون عمرانی استانداری لرستان، تصریح کرد: باید برای هر منطقه نسخه خاص خودش پیچیده شود.