فعالیت 480 مزرعه پرورش ماهی در چهارمحال و بختیاری
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری، گفت: 480 مزرعه پرورش ماهی در استان وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حسین برزگر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به ظرفیتهای گسترده استان در حوزه آبزیپروری، از برنامهریزی برای توسعه هدفمند این صنعت با محوریت فعالسازی واحدهای راکد، ارتقای بهرهوری، مکانیزاسیون، فرآوری و توسعه تحقیقات ژنتیکی خبر داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به جایگاه راهبردی صنعت آبزیپروری در اقتصاد چهارمحال و بختیاری، گفت: این صنعت با ایجاد 3500 شغل مستقیم و حدود 7000 اشتغال غیرمستقیم، بالغ بر 30 هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش دارد و ارزش داراییهای ثابت آن بیش از 20 هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
وی با اشاره به فعالیت 480 مزرعه فعال پرورش ماهی و 35 مزرعه راکد در استان، افزود: تولید سالانه 36 هزار تن ماهی سردآبی، بیش از 600 تن ماهی در قفس در سد کارون 4، تولید 45 میلیون قطعه بچهماهی، 850 هزار قطعه ماهی زینتی و 150 هزار قطعه زالوی طبی، تنها بخشی از ظرفیتهای فعلی استان در این بخش است.
برزگر با اشاره به کندی توسعه کمی صنعت آبزیپروری در سالهای اخیر، تاکید کرد: در حال حاضر تمرکز ما بر تکمیل واحدهای در حال ساخت و احیای مزارع غیرفعال است.
در همین راستا، تاکنون 37 مزرعه به چرخه تولید بازگشتهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به نقش فرآوری در ایجاد ارزش افزوده، از راهاندازی دو واحد بستهبندی و فرآوری آبزیان و همچنین احداث نخستین کارخانه بزرگ فرآوری ماهی در استان در سال 1404 خبر داد و گفت: این کارخانه، بزرگترین واحد تولید غذاهای آماده و نیمهآماده از ماهی در کشور خواهد بود.
برزگر توسعه تحقیقات ژنتیکی را گامی مهم در حفاظت از ذخایر زیستی آبزیان دانست و گفت: این پژوهشها از امسال در مرکز تحقیقات کشاورزی استان بهصورت متمرکز آغاز شده و هدف آن، ارتقای نژاد، پایداری تولید و حفظ سرمایههای ژنتیکی ملی است.
وی در ادامه بر اهمیت دریافت کد IR برای صادرات تأکید کرد و افزود: صادرکنندگان در حوزه دام و آبزیان، برای صادرات محصولات خود ملزم به اخذ کد بهداشتی از اداره کل دامپزشکی کشور هستند.
رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در پایان با اشاره به سرمایهگذاری حدود 6000 میلیارد تومانی در بخش ماهیان سردآبی در سال 1403، خاطرنشان کرد: افزایش تولید در این حوزه تنها با بهرهگیری از روشهای نوین، مکانیزاسیون و ارتقای بهرهوری در واحد سطح ممکن خواهد بود.
انتهای پیام/7540/