خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 27 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چالش‌های هوش مصنوعی در ایران و نیاز به حمایت‌های دولتی

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | چهارشنبه، 27 فروردین 1404 - 11:30
به گفته نایب رئیس کمیسیون هوش مصنوعی، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، با وجود نیروی متخصص در ایران، چالش‌هایی همچون دسترسی محدود به فناوری‌های پیشرفته را دارد.
هوش،مصنوعي،زمينه،جوان،حوزه،ايران،ضيابري،محمدزاده

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریزاد اقبالی- سید محمد محمدزاده ضیابری، نایب رئیس کمیسیون هوش مصنوعی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به چالش‌های موجود در مسیر توسعه هوش مصنوعی در کشور، گفت: ایران با وجود داشتن نیروی انسانی جوان و متخصص در این حوزه، با مشکلاتی در زمینه دسترسی به فناوری‌های پیشرفته مواجه است.
او ادامه داد: ما در ایران توانمندی بالایی در علم هوش مصنوعی داریم و نیروی جوان و خبره‌ای در این زمینه داریم، اما یکی از بزرگترین مشکلات این است که دسترسی مستقیم به ابزار‌ها و منابع خارجی در اختیار ما نیست و مجبور به بومی‌سازی این فناوری‌ها هستیم.
وضعیت دانشگاه‌ها در زمینه آموزش هوش مصنوعی
او ادامه داد: متاسفانه دانشگاه‌ها بیشتر در حال پرورش دانشجویانی هستند که علم هوش مصنوعی را برای تولید محصولات خارجی و استفاده از داده‌های جهانی می‌آموزند، و در این زمینه به کاربرد‌های داخلی توجه کافی نشده است.
در حالی که بسیاری از شرکت‌ها و استارت‌آپ‌ها در سطح جهانی از محصولات پیشرفته استفاده می‌کنند، ما در ایران برای رشد در این حوزه نیازمند بومی‌سازی و توسعه زیرساخت‌های داده‌ای و پردازشی هستیم.
محمدزاده ضیابری بر لزوم حمایت‌های دولتی و هدایت دقیق این حمایت‌ها در جهت پیشبرد تحولات در صنعت هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت: «برای تحقق تحول واقعی در این عرصه، علاوه بر حمایت‌های دولتی، نیاز به بلوغ فکری در میان سازمان‌ها و شرکت‌های خصولتی داریم که باید در زمینه امنیت داده‌ها انعطاف بیشتری از خود نشان دهند و اجازه دهند که از داده‌های داخلی برای بهره‌وری بیشتر استفاده کنیم.»
او تاکید کرد: بر اساس ارزیابی‌ها، حداقل بهره‌وری در صنایع بزرگ کشور ۱۵ درصد است، در حالی که در دنیای امروز، ۱۵ درصد سقف بهره‌وری برای این صنایع محسوب می‌شود.
این نشان‌دهنده ظرفیت عظیم نهفته در این حوزه است.