راه اندازی 85 پروژه آموزشی تا پایان امسال در خراسان جنوبی
85 پروژه اولویت دار جهت رفع کمبود فضای آموزشی در 11 شهرستان تا پایان سال 1404 تعیین و راه اندازی می شود

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، نخستین نشست نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی خراسان جنوبی با حضور مدیرکل نوسازی مدارس، معاون هماهنگی امور عمرانی و نمایندگان دستگاههای اجرایی برگزار شد.
این نشست با هدف همافزایی، هماهنگی و بسیج ظرفیتهای استانی در راستای تحقق عدالت آموزشی شکل گرفت.
حامد رخسارپور، در این جلسه گزارشی از وضعیت موجود ارائه کرد و گفت: مطابق شناسنامه طرحها و اطلاعات تجمیعی، 85 پروژه با 405 کلاس درس اولویتدار نهضت در 11 شهرستان استان تعریف شده که با تکیه بر ظرفیت خیرین، گروههای جهادی و همراهی نهادهای دولتی، تلاش خواهیم کرد تا پایان سال 1404 به بهرهبرداری برسند.
وی با اشاره به پراکندگی پروژهها در استان افزود: شهرستان بیرجند به دلیل دارا بودن کمترین سرانه فضای آموزشی (4.72 متر مربع) و نیاز به افزون بر 1200 کلاس درس جدید، در اولویت اول قرار گرفته و 16 پروژه از مجموع 85 پروژه نهضت به این شهرستان اختصاص یافته است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خراسان جنوبی بیان کرد: پروژههای اولویتدار دیگر به ترتیب در شهرستانهای نهبندان (11 پروژه)، سربیشه (7 پروژه)، قاین (6 پروژه)، درمیان، زیرکوه، سرایان، طبس و فردوس (هرکدام 5 پروژه)، بشرویه (4 پروژه) و خوسف (2 پروژه) تعریف شدهاند.
رخسارپور ابراز امیدواری کرد: با اجرای این پروژهها و سایر طرحهای در دست اقدام، بیش از 42 هزار متر مربع به فضای آموزشی استان افزوده و بخشی از کمبود 2800 کلاس درس مرتفع شود.
محمد فرهادی نیز با تأکید بر عزم جدی مدیریت استان در پشتیبانی همهجانبه از نهضت، اظهار داشت: کمیسیون ماده 5 استان، با رویکرد حمایتی و اولویتبخش، بهصورت ویژه برای نهضت برگزار خواهد شد.
هرگونه درخواست تغییر کاربری اراضی آموزشی با قید فوریت در دستور کار قرار میگیرد تا پروژهها معطل نمانند.
وی همچنین با اشاره به موانع اداری ساختوساز افزود: مدیرکل امور شهری مکلف شده است تا با شهرداریها هماهنگ کرده و روند صدور پروانههای ساختمانی مدارس را تسهیل و تسریع کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه نهضت تنها پروژه ساخت مدرسه نیست، بلکه آزمونی ملی در عدالتبخشی زیرساختی است، از بهرهگیری از ظرفیت شورای برنامهریزی و توسعه استان برای تصویب پروژههای بارگذاریشده در سامانه نشان مالیاتی خبر داد و گفت: با طرح پروژهها در این شورا، میتوان از مشوقهای قانونی برای خیرین استفاده کرد و مشارکت بخش خصوصی را نیز فعال ساخت.
فرهادی تصریح کرد: در شورای معادن استان، موضوع اختصاص بخشی از منابع مسئولیت اجتماعی شرکتهای معدنی به توسعه فضاهای آموزشی، به عنوان راهبردی پایدار در توسعه متوازن، دنبال خواهد شد.
معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان نیز اعلام کرد که این سازمان آمادگی دارد پروژههای مرتبط با نهضت را در سامانه نشان مالیاتی ثبت و فرآیند تصویب آن را از مسیر شورای برنامهریزی و توسعه استان پیگیری کند.
وی افزود: از ظرفیت بندهای قانونی مانند بند خ ماده 20 قانون برنامه هفتم توسعه نیز در جهت تسهیل و همراستاسازی اعتبارات عمرانی مرتبط با آموزش بهرهبرداری خواهد شد تا روند تخصیص منابع تسریع شود.
در ادامه جلسه، نمایندگان دستگاههای اجرایی و اقتصادی استان نیز حمایت خود را اعلام کردند.
اشرفی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، از آغاز رایزنیها با شرکتهای بزرگ زیرمجموعه وزارتخانه از جمله سیمان قاین و شرکت زغالسنگ پروده طبس (زیرمجموعه شستا) خبر داد و گفت: آمادگی داریم ظرفیت مسئولیت اجتماعی این مجموعهها را در مسیر مدرسهسازی بسیج کنیم.
این اقدام نهتنها گامی در مسیر عدالت آموزشی، بلکه مصداقی عینی از ایفای مسئولیت اجتماعی در حوزه توسعه پایدار است.
حسننژاد، نماینده ادارهکل صنعت، معدن و تجارت نیز ضمن اعلام آمادگی معادن استان، اظهار داشت: موضوع هزینهکرد مسئولیت اجتماعی شرکتهای معدنی در حوزه مدرسهسازی، در شورای معادن استان مطرح خواهد شد و سازوکارهای لازم برای عملیاتی شدن آن فراهم است.
سایر مدیران و نمایندگان حاضر در جلسه، از جمله نمایندگان دانشگاهها، بنیاد مستضعفان، ادارهکل راه و شهرسازی، بانکهای عامل، بنیاد علوی، اداره کل اموال و املاک، و دستگاههای صنعتی، نیز بر آمادگی کامل خود برای استفاده از ظرفیتهای قانونی و نهادی در راستای تحقق اهداف نهضت تأکید کردند.
در پایان نشست، مقرر شد جلسات نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی بهصورت ماهانه برگزار گردد تا روند اجرای پروژهها، هماهنگیها و مسائل میدانی بهطور دقیق و منظم بررسی و پیگیری شود.
انتهای پیام/ 252