خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 27 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برگزاری نشستی برای استفاده از ظرفیت‌های هوش مصنوعی در کشور

مهر | دانش و فناوری | چهارشنبه، 27 فروردین 1404 - 11:46
در نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی «آی ویژن» ظرفیت‌های هوش مصنوعی در ایران بررسی شد.
هوش،مصنوعي،حوزه،كيش،پارك،صنايع،فرهنگي،ملي،خصوصي،موضوع،عنوان، ...

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین جلسه شورای سیاستگذاری کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی با عنوان «کیش آی ویژن» با حضور محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی، بهروز رحیمی؛ معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر راه و شهرسازی، نصرالله جهانگرد؛ عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات مخابرات ایران و رئیس سازمان فناوری اطلاعات دولت یازدهم، دکتر حبیب اله اصغر؛، عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی و دبیر علمی کنگره، علی خواجه نژاد؛ مدیر اجرایی نمایشگاه، و مدیران ارشد سازمان ها، ستادهای فناوری، انجمن ها و مراکز مرتبط با هوش مصنوعی و استادان دانشگاه برگزار شد.
دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو رئیس پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری نخستین جلسه شورای سیاستگذاری رویداد کیش آی ویژن با حضور همه سازمان ها و مراکز مرتبط، گزارشی در مورد فرآیند شکل‌گیری و فعالیت‌های این پارک ارائه کرد و گفت: خوشبختانه امروز ظرفیت‌های جهاددانشگاهی و این پارک به عنوان تنها پارک تخصصی و ملی در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق می‌تواند در خدمت کشور و استفاده از هوش مصنوعی باشد.
در صورت غفلت ما هوش مصنوعی به یک تهدید تبدیل می‌شود
رئیس پارک فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در ادامه با اشاره به موفقیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلف پزشکی، فنی و مهندسی، دفاعی و سلول‌های بنیادی، افزود: خاصیت جهاد دانشگاهی این است که فعالیت‌های به ظاهر نشدنی را شدنی و عملی می‌کند.
این نهاد در حوزه صنایع فرهنگی هم به همین منوال عمل کرد.
و از سال ۱۳۹۶ تا کنون ۱۴۰ شرکت که عمدتاً توسط جوانان خلاق اداره می‌شود و هر یک در حوزه‌های مختلف صاحب کار و فناوری هستند را در خود مورد حمایت قرار می‌دهد.
وی گردش مالی شرکت‌های حاضر در این پارک در سال ۱۴۰۳ را بیش از ۲۰ همت عنوان کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعات در این زمینه حضور بخش خصوصی در حوزه صنایع فرهنگی است که حسب فرموده مقام معظم رهبری در راستای توجه به بخش خصوصی این موضوع محقق شده است.
ایمانی خوشخو ادامه داد: پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی سال گذشته همایشی با موضوع سینما و هوش مصنوعی برگزار کرد و موضوعات تازه و بکری درباره سینما و تعامل آن با هوش مصنوعی بیان شد بر همین اساس بنا داریم در سال جاری نیز همایش موسیقی و هوش مصنوعی را برگزار کنیم.
وی با بیان این مطلب که باید به هوش مصنوعی از دریچه فرصت نگریسته شود؛ گفت: هوش مصنوعی در جهان به عنوان یک فرصت تعریف شده که می‌توان از آن به شکل شایسته‌ای بهره برد.
اما این فرصت در صورت غفلت ما، می‌تواند به یک تهدید تبدیل شود.
بنابراین باید راه عملیاتی برای تحقق فرصت فراهم شود که به گمانم اساس برگزاری چنین همایشی هم در راستای استفاده بهینه از هوش مصنوعی طراحی شده است.
هوش مصنوعی به بخش خصوصی سپرده شود
درادامه این نشست بهروز رحیمی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر راه و شهرسازی با بیان این مطلب که تا فرصت‌ها به تهدید تبدیل نشده‌اند باید از آن بهره برد؛ گفت: یکی از ویژگی‌هایی که در این کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی لحاظ شده تعریف سرفصل‌هایی درباره هوش مصنوعی و اخلاق است.
چراکه هوش مصنوعی قائل برانسان است و باید به این مهم توجه ویژه کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: به اعتقاد من هوش مصنوعی مقوله‌ای است که باید آن را به بخش خصوصی واگذار کرد و دولت تنها به عنوان تسهیلگر کنار بخش خصوصی بایستد.
زیرا این تسهیلگری در کنار بخش خصوصی می‌تواند به حیات اجتماعی مردم کمک کند.
تلاش کنیم تعداد و تکثر مقوله‌های هوش مصنوعی به وحدت تبدیل شود
نصرالله جهانگرد عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات مخابرات ایران نیز در این نشست گفت: نکته مهم و مورد توجه این است که باید به این موضوع مهم واقف باشیم که این رویداد تخصصی در حوزه هوش مصنوعی قرار نیست تمام مسائل هوش مصنوعی در کشور را حل و فصل کند در نتیجه باید محدوده انتظارات‌مان را پایین بیاوریم و به این رویداد به عنوان یک شتابدهنده نگاه کنیم.
در نتیجه قرار نیست نقش سیاستگذار و تسهیلگر داشته باشد.
در حوزه هوش مصنوعی داده ملی کم داریم
رئیس سازمان فناوری اطلاعات دولت یازدهم تصریح کرد: هوش مصنوعی در سطح ملی جایگاهی ندارد و باید تلاش کنیم تعدد و تکثر موجود را به وحدت تبدیل کنیم.
موضوع بعدی این است که در حوزه AI داده ملی کم داریم و برای سرآمد شدن در این حوزه باید داده و کیفیت آن را بالا ببریم.
در حال حاضر از ابزارهای دیگر کشورها بهره می‌بریم.
جهانگرد یادآور شد: در م بحث حقوق قضایی هم مسئله حریم خصوصی و حقوق شهروندی کم کار شده است و باید در این زمینه دست بجنبانیم.
قانون شتابدهنده مالی در حوزه هوش مصنوعی، توسعه سرمایه انسانی و موضوع کدنویسی در مدارس از دیگر مباحث مهم مطرح شده در این زمینه است.
جزیره کیش را می‌توان قطب علمی و تحقیقاتی کشور دانست
علی خواجه نژاد مدیر اجرایی نمایشگاه «کیش آی ویژن» صحبت‌های خود در دو بخش چرایی برگزاری این رویداد با موضوع هوش مصنوعی و میزبانی جزیره کیش بیان کرد و گفت: بر اساس تجربه زیسته‌ام در ایران و خارج از کشور معتقدم کشورها روی مقوله آموزش و تعلیم مهارت سرمایه‌گذاری و استعدادیابی می‌کنند در واقع نیروی کارآمد انسانی تربیت می‌کنند که می‌توانند در بخش‌های مهم کارآمد باشند.
به همین دلیل معتقدم برگزاری چنین رویدادی با توجه به نیروی جوان و متخصصی که در این زمینه حضور دارند می‌تواند آغاز خوبی برای رشد فعالیت‌ها در حوزه هوش مصنوعی باشد.
بنابراین کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی کیش آی ویژن را رویدادی را یک پروژه ملی می دانم و باید تلاش می‌کنیم در این رویداد از حضور فعالان و کارشناسان هوش مصنوعی و استادان دیگر کشورها نیز بهره بگیریم.
وی در ادامه گفت: همه ظرفیت جزیره در گردشگری خلاصه نشده است و می‌توان قطب علمی و تحقیقاتی کشور را نیز بر آن قائل شد.
به خصوص اینکه اگر بخواهیم در مبحث هوشمندسازی شهر وارد شویم، جزیره کیش ظرفیت هوشمندسازی را دارد.
در ادامه این نشست هریک از حاضران نظرات و پیشنهادات خود را در موضوع ضرورت ها و راهکارهای توسعه هوش مصنوعی در کشور و همچنین ارتقای روند برگزاری و تاثیر گذاری این رویداد از جمله در حوزه توجه به استارتاپ‌ها، بهره گیری از ظرفیت‌های بومی و دستاوردهای هوش مصنوعی برای مردم بومی، تشکیل دبیرخانه دائمی و غیره مطرح کردند.
گفتنی است کنگره و نمایشگاه بین‌المللی هوش مصنوعی با عنوان «کیش آی ویژن ٢٠٢٥» توسط پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی از ۱۱ تا ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۴ در مرکز همایش‌ها و نمایشگاه‌های بین‌المللی کیش برگزار می‌شود.