خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 30 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

یک تجربه ناخوشایند با اسنپ تریپ

تسنیم | اقتصادی | چهارشنبه، 27 فروردین 1404 - 14:13
درحالی برخی پلتفرم ها، خود را پل ارتباطی امن بین مسافر و ایرلاین ها معرفی می کنند، ماجرای پیش آمده برای کاربران اسنپ تریپ نشان می دهد این پل گاهی به پرتگاهی برای اعتماد مردم تبدیل می شود.
هواپيمايي،پرواز،مسافر،بليت،وجه،6252،تابان،مشتري،لغو،واسطه

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از مسافران مسیر تهران–مشهد که در تاریخ 2 اسفندماه 1402 از طریق پلتفرم اسنپ‌تریپ بلیت پرواز شماره 6252 هواپیمایی تابان را خریداری کرده بود، با تجربه‌ای مواجه شد که به گفته خودش «نه فقط خسته‌کننده، بلکه به نوعی فریبکارانه» بوده است.
ساعاتی پس از خرید بلیت، این مسافر پیامی از اسنپ‌تریپ دریافت می‌کند با این مضمون:
«اسنپ‌تریپی عزیز، متأسفانه پرواز شماره 6252 هواپیمایی تابان مسیر تهران به مشهد در تاریخ 1402/12/02 ساعت 23:45 لغو شده است و از درخواست کنسلی، مبلغ آن به حساب شما واریز می‌شود.»
با این حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد این پرواز لغو نشده و تنها با حدود 20 دقیقه تأخیر انجام شده است.
به عبارتی دیگر، اسنپ‌تریپ به‌صورت یک‌طرفه، بلیت را کنسل کرده و پول آن را پس نداده است.
حالا با گذشت نزدیک به دو ماه، این مسافر همچنان منتظر بازگشت وجه است.
پاسخ پلتفرم اسنپ‌تریپ به این پیگیری‌ها هم چندان قابل‌قبول نیست.
آن‌ها می‌گویند: تا زمانی که شرکت هواپیمایی مبلغ را به ما بازنگرداند، نمی‌توانیم وجه را به مسافر عودت دهیم.
این در حالی است که طبق قواعد حقوقی و رویه‌های مرسوم در حوزه تجارت الکترونیک، مسئولیت مستقیم در برابر مشتری بر عهده فروشنده نهایی، یعنی پلتفرم است؛ نه واسطه یا تأمین‌کننده.
در شرایطی که اعتماد مردم به پلتفرم‌های خدمات سفر یکی از اصلی‌ترین پایه‌های توسعه این نوع خدمات است، رفتارهایی از این دست، به تضعیف این اعتماد منجر می‌شود.
نه‌تنها اطلاعات نادرست درباره وضعیت پرواز به مشتری داده شده، بلکه مسئولیت بازگشت وجه نیز با بی‌میلی و تعلل مواجه شده است.
اگر این ماجرا یک استثناء بود، شاید می‌شد آن را به اشتباه سیستمی یا انسانی نسبت داد؛ اما بررسی نظرات کاربران در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های ثبت بازخورد نشان می‌دهد که تجربه‌های مشابه، کم نیستند.
حال باید از نهادهای ناظر از جمله سازمان هواپیمایی کشوری و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان پرسید: چه زمانی پلتفرم‌هایی که در نقش واسطه ظاهر می‌شوند، در قبال خدمات معیوب و رفتار غیرشفاف پاسخگو خواهند بود؟
چند مورد دیگر از این دست باید روی دهد تا نظارت جدی‌تری بر این بازیگران بزرگ عرصه خدمات سفر اعمال شود؟
انتهای پیام/