سیلاب در راه گلستان/ مدیریت بحران در محاق!
در حالی که گلستان یکی از استان های بلاخیز است و همواره در صدر فهرست حوادث طبیعی از سیل و زلزله گرفته تا لغزش و رانش زمین قرار دارد اما یک ماهی است که این استان بحران خیز، مدیرکل مدیریت بحران ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، گلستان در زمینه بروز حوادث طبیعی از سیل و زلزله گرفته تا لغزش و رانش زمین و آتشسوزی منابع طبیعی و غیره همواره در صدر استانهای کشور قرار دارد.
مدیریت بحران اعم از پیشگیری، آمادگی پاسخ، بازسازی و بازتوانی است که تحقق این موضوعات نیازمند مدیریتی علمی و کارآمد است.
تدوین سندهای آمادگی و پاسخ و کاهش حوادث و سوانح با مشارکت مراکز دانشگاهی استان انجام شده است و خروجی این اسناد نشان میدهد سیل، خشکسالی، آتشسوزی جنگلها و مراتع، حوادث جادهای و زلزله، مهمترین مخاطرات در استان گلستان هستند که همهساله خسارتهای زیادی را در این استان بهبار میآورند.
در سالهای اخیر فرونشست زمین هم با سرعت فزایندهای به یکی دیگر از بحرانهای این استان تبدیل شده است و لازم است در استان با محوریت مدیریت بحران، برنامههایی برای کنترل و کاهش خسارتهای این بحرانها و بلاهای طبیعی اندیشده شود.
گلستان از جمله استانهایی است که داغ سیل را بر پیشانی خود دارد.
فرقی نمیکند در کدام فصل سال باشیم، با تغییر رژیم بارشها و شرایط اقلیمی، با بارشهای رگباری و نقطهای تن و بدن مردم این استان میلرزد، چون گلستان بیدفاع در برابر مخاطرات طبیعی از جمله سیل است.
در روزهای اخیر هم هواشناسی گلستان هشدار نارنجی وقوع سیلابهای بهاری را به مردم این استان داده است اما حالا هم بهخاطر اینکه ممکن است سیلاب بهویژه در شرق استان به راه بیفتد، مردم دلنگران هستند و هم اینکه این استان مدیریت بحران ندارد، نگرانیها را بیشتر کرده است.
اواخر سال گذشته نعمتالله حاجیزاده مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان پس از بحران ناترازی و روزهای طولانی تعطیلات اجباری در زمستان، بازنشسته شد و استاندار گلستان اختیارات مدیریت بحران را به معاون عمرانی خود داده است.
در شرایطی که معاون عمرانی استاندار گلستان عضو کارگروهها و شوراهای مختلف است آیا فرصت دارد بحران را در کوتاهترین زمان مدیریت کند؟
این در حالی است که اخیراً مدیرکل حوزه استاندار در بخشنامه عجیب و با ادبیاتی عجیبتر همه اداراتکل، سازمانها، شرکتها و مؤسسههای دولتی و عمومی و بانکها را مکلف کرده است که هرگونه جابهجایی و عزلونصبها با نظارت و تأیید دفتر استاندار باشد!
در شرایطی که یک ماه است که گلستان، جزو 5 استان حادثهخیز کشور، مدیرکل مدیریت بحران ندارد، بهتر است مدیرکل حوزه استاندار و استاندار ابتدا مدیران ستادی خود را انتخاب و منصوب کنند تا مردم در مواقع اضطراری، حجم نگرانیهایشان بیشتر نشود تا اینکه بخواهند با چینش مدیران، انتصابات را با اهداف پشتپرده، مهندسی کنند.
انتهای پیام/+