خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 30 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بررسی ۱۸۴۸ درخواست متقاضیان مشاغل سخت و زیان آور در خراسان جنوبی

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 27 فروردین 1404 - 15:41
بیرجند- مدیرکل کار و رفاه استان خراسان جنوبی گفت: در سال گذشته هزار و ۸۴۸ درخواست متقاضیان مشاغل سخت و زیان آور در استان اجرا شد.
زيان،آور،سخت،مشاغل،شغلي،عنوان،مشاغلي،گروه

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا اشرفی از هزار و ۹۹۴ درخواست واصله از سوی متقاضیان و از طریق سامانه الکترونیکی به دبیرخانه مشاغل سخت و زیان آور (مستقر در اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی) خبر داد.
وی گفت: درخواست‌های مذکور در قالب دو هزار و ۲۰۷ کارگاه و دو هزار و ۲۳۲ عنوان شغلی بوده که در مجموع پس از مراحل اداری مربوطه، هزار و ۸۴۸ درخواست در ۸۷ جلسه کمیته بدوی و تجدیدنظر استانی طرح و بررسی شده است.
اشرفی افزود: در کمیته‌های مذکور سه هزار و ۱۶۹ عنوان شغلی مورد بررسی، تشخیص و تطبیق قرار گرفته و در نهایت دو هزار و ۴۴۲ عنوان شغلی مورد تقاضا از سوی کمیته‌ها به عنوان مشاغل سخت و زیان آور مورد تایید قرار گرفته است.
به گفته وی در حال حاضر و مطابق با قانون بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور و آیین نامه اجرایی مربوطه، کارهای سخت و زیان آور به کارهایی اطلاق می‌شود که در آنها عوامل زیان آور فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر، تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیت‌های جسمی و روانی در وی ایجاد می‌شود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است.
وی یادآور شد: مشاغل مورد تایید شده از سوی کمیته‌های استانی در دو گروه الف و ب قرار می‌گیرند که مشاغل گروه الف مشاغلی هستند که می‌توان با اتخاذ تمهیدات فنی، مهندسی و بهداشتی و ایمنی در محیط کار، صفت سخت و زیان آوری شغل را حذف داد و مشاغلی گروه ب نیز مشاغلی هستند که ماهیتاً سخت و زیان آور بوده و با بکارگیری تمهیدات فنی، مهندسی و ایمنی صفت سخت و زیان آور بودن شغل کاهش یافته ولی کماکان سخت و زیان آور بودن آنها حفظ می‌شود.