در نشست هم اندیشی مجلس با رئیس رسانه ملی چه گذشت؟
شانزدهمین نشست هم اندیشی مجلس و دولت چهاردهم و به عبارتی نخستین جلسه هم اندیشی در سال 1404 با حضور پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما و بیش از 80 نماینده با محوریت بررسی عملکرد و انتظارات از رسانه ملی برگزار شد.

فداحسین مالکی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: شانزدهمین نشست هماندیشی مجلس و دولت چهاردهم و به عبارتی نخستین جلسه هماندیشی در سال 1404 با حضور پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما و بیش از 80 نماینده با محوریت بررسی عملکرد و انتظارات از رسانه ملی برگزار شد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: در ابتدای نشست بنده به عنوان رئیس جلسه ضمن خوش آمدگویی به میهمانان، با تاکید بر رسالت رسانه ملی در ایجاد وحدت ملی و تقویت امید اجتماعی، از رسانه ملی به عنوان پل ارتباطی بین مردم و نظام یاد کردم و خطاب به رئیس رسانه ملی تاکید داشتم آگاهی و اطلاع مردم از ساز و کار جدید دولت چهاردهم نیازمند تولید و پخش برنامههای خاص از صدا و سیما است.
دبیرکل اتحادیه بینالمجالس جهانی افزود: همچنین خواستار ارائه تصویری واقعی از ایران به مخاطبان داخلی و خارجی، افزایش کیفیت محتوا و رقابت مؤثر با رسانههای خارجی از سوی رسانه ملی شدم.
وی خاطرنشان کرد: در ادامه جلسه نمایندگان به طرح سوالات، نظرات و پیشنهادات خود پرداختند که اهم آن به شرح زیر است:
توجه به بند پنجم مصوبه 820 مورخ 12 شهریور 1396 شورای انقلاب فرهنگی در خصوص استاندارد بودن زمان و نوع تبلیغات تلویزیونی، صدا و سیما در خدمت مردم باشد و نه در گرو یک عده افراد خاص، چگونگی نحوه انتقاد و نظارت نمایندگان مجلس بر عملکرد صدا و سیما، به تصویر کشیدن واقعیتهای جامعه برای مسولان، ارائه برنامههای جدید بر اساس ناترازیهای موجود در کشور اعم از انرژی، آب، برق و همینطور ناترازی بانکها، شفافسازی و اصلاح الگوی مصرف، رعایت عدالت در تولید برنامههای آتی، انتقاد از شبکههای محلی و استانی از نظر فنی و محتوای برنامهها، تولید برنامههای همسو با مذاکرات فعلی ایران و آمریکا، تقویت برنامههای مطالبهگری و بیان دغدغههای مردم، رویکرد و افق جذب حداکثری مخاطب، تولید برنامه با هدف تبیین برنامه هفتم توسعه، ساماندهی پرسنل صدا و سیما در استانها، افزایش خبرنگاران ثابت در شهرستانها، جابهجایی مدیران استانی، تبدیل بخش آنالوگ به دیجیتال در برخی از روستاها، انتقاد از دعوت سلیقهای نمایندگان عضو کمیسیونهای مختلف در برنامههای صدا و سیما، جایگزینی اقتصاددانان و کارشناسان جدید به جای کارشناسان سنتی، اعتماد و مهاجرت مخاطب و ایجاد رادیوهای محلی.
مالکی گفت: رئیس صدا و سیما در پاسخ به نمایندگان، نشستهای هماندیشی مجلس و دولت را طی سالهای اخیر باعث همدلی مسئولان دانست و تاکید کرد که انتظارات و توقعات نمایندگان مجلس از صدا و سیما نشانه وظیفه سنگین رسانه ملی و بهترین راه نظارت نمایندگان بر صدا و سیما تعامل است و البته طبق قانون اساسی دو نماینده مجلس در شورای نظارت بر عملکرد صدا و سیما حضور دارند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: جبلی تاکید کرد «در برخی از روستاها مشکل عدم پوشش زمینی در حد 18 درصد داریم که قرار است بر اساس برنامه هفتم توسعه از طریق ارتباطات اینترنتی این مشکل برطرف شود.
طی یک سال گذشته اتفاقات بسیاری از لحاظ سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله شهادت رئیس جمهور رئیسی، انتخابات، برگزاری مناظرات انتخاباتی طی 20 روز، عملیات وعده صادق یک و دو و بسیاری از موارد در کشور روی داد که صدا و سیما ضمن مدیریت بحران همیشه روایت اول را در دست داشت و از تولید کارهای اساسی و بنیادی هم غفلت نکردیم و از جمله تولید همزمان برنامههای فاخری چون سریال پایتخت، ذهن زیبا، زندگی پس از زندگی، محفل، برنامههای نوروزی و ماه مبارک رمضان را انجام دادیم.
در طول برگزاری انتخابات مجلس 200 شبکه تلویزیونی راهاندازی کردیم و قصد داریم تا پایان تابستان تمام مراکز صدا و سیما را به صورت HD تبدیل کنیم.
در برنامه های همسو با دولت چهاردهم برنامهای با عنوان "هشت درصد" بر اساس رشد هشت درصدی اقتصادی در برنامه هفتم تولید و در حال پخش است؛ همچنین در بحث تببین و مطالبهگری الگوی رسانه ملی قوانین بالا دستی و سندمحوری است.
بر اساس بودجه مجلس درآمدهای اختصاصی صدا و سیما مبلغ هشت هزار میلیارد تومان مصوب شده است که این مبلغ از طریق تبلیغات قابل وصول است و حتما به جنبه های فرهنگی آن توجه خواهیم کرد.»
مالکی افزود: رئیس رسانه ملی در ادامه از صدا و سیما به عنوان دانشگاه نشر معارف و آگاهیها، آوردگاه مبارزه با تحریفها و آسایشگاه بهرهمندی چشم و ذهن از هنر نام برد و اجرای سند تحول صدا و سیما با شعار عدالت گستری و هویت محوری را میثاق با مردم و رهبری دانست و توجه به مناطق دورافتاده و روستاها را جزو افتخارات رسانه ملی دانست.
در پایان نیز جبلی پیشنهاد داد با توجه به نقش موثر نمایندگان و بحثهای فنی در کمیسیونهای تخصصی مجلس، صدا و سیما این آمادگی را دارد تا با مجوز هیات رئیسه مجلس جلسات کمیسیون های تخصصی مجلس را مانند صحن علنی به صورت زنده پخش کند.
انتهای پیام/