مطالعه گردشگری روستای تاریخی «زیارت » نهایی شد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان با بیان اینکه طرح مطالعه گردشگری معیشت محور روستای زیارت نهایی شده و وارد فاز اجرایی می شود، گفت: ساخت و سازهای غیر مجاز در گذشته قدری فضای تاریخی آن را خدشه دار کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، فریدون فعالی امروز در جلسه اولین کارگروه گردشگری استان اظهار کرد: دیوار تاریخی گرگان یک اثر باستانی و دارای اهمیت است که ثبت جهانی آن در دستور کار قرار گرفته و تلاش داریم با وجود اینکه بیش از 30 پرونده در نوبت ثبت جهانی قرار دارد با حمایت مسئولان و همکاری مردم، این میراث ارزشمند ثب جهانی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان با بیان اینکه برای ثبت جهانی یک اثر تاریخی، مجموعهای از اقدامات باید انجام شود، افزود: تاکنون اقداماتی در بخش مستندسازی، تعیین محدودههای دقیق و تأمین اسناد مالکیت انجام شده و طرحهایی برای ایجاد سایت موزههای مسیر دیوار در دستور کار قرار گرفته است.
همچنین احیای دو قلعه تاریخی در مسیر دیوار را در برنامه داریم.
وی به ساخت و ساز غیر مجاز در در محدوده دیوار تاریخی گرگان اشاره کرد و گفت: به دنبال راهکارهایی هستیم تا با مشارکت مردم ضمن محافظت از دیوار برای ساکنان این مناطق ارزش افزوده ایجاد کنیم چراکه ثبت جهانی دیوار نباید به محدودیت برای مردم تبدیل شود بلکه باید فرصتی برای افزایش درآمد آنها باشد.
فعالی در بخشی دیگر از سخنانش به طرح گردشگری روستای زیارت شهرستان گرگان به عنوان یکی دیگر از محورهای این جلسه اشاره کرد و گفت: توسعه صنعت گردشگری در روستای زیارت باعث تقویت معیشت و اقتصاد مردم روستا خواهد شد زیرا روستای زیارت دارای قابلیتهای مختلف در حوزه گردشگری است و در صورت توجه به آن میتواند درآمدزایی قابل توجهی برای استان و به خصوص اهالی روستا ایجاد کند.
وی روستای زیارت را یکی از 365 روستای هدف گردشگری کشور برشمرد و افزود: مناظر زیبای کوههای اطراف، بافت قدیمی روستا، امامزاده، چشمه آبگرم، آبشار و آب و هوای مطبوع این روستای ییلاقی همواره مورد توجه بوده و هر سال گردشگران زیادی به این منطقه سفر میکنند با اینحال ساخت و سازهای غیر مجاز در گذشته قدری فضای تاریخی آن را خدشهدار کرده از این رو باید برای بهسازی سایر منازل روستا به نوع معماری این منطقه توجه شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان با بیان اینکه طرح مطالعه گردشگری معیشتمحور روستای زیارت نهایی شده و وارد فاز اجرایی می شود، افزود: در سالهای اخیر صنعت گردشگری به واسطه درآمد قابل ملاحظه آن مورد توجه قرار گرفته تا جایی که درآمد حاصل از این صنعت را با صنایع نفت و خودرو سازی برابر میدانند بنابراین رونق گردشگری مانند موتور محرک تولید ثروت برای گلستان عمل خواهد کرد از این رو جذب سرمایه گذار و ورود بخش خصوصی به این حوزه کمک زیادی به افزایش اشتغال میکند.
انتهای پیام/