ورود خودروهای چینی به پایگاههای نظامی انگلیس ممنوع شد
وزارت دفاع انگلیس ورود خودروهای برقی دارای قطعات ساخت چین به برخی پایگاههای نظامی این کشور را بهدلیل ملاحظات امنیتی ممنوع اعلام کرده است.

به گزارش مشرق، این اقدام بهطور خاص در پایگاه نظامی «آراف وایتون» در منطقه کمبریجشر که یکی از مهمترین مراکز اطلاعاتی ارتش انگلیس محسوب میشود و میزبان تحلیلگران اطلاعاتی کشورهای عضو پیمان «فایو آیز» است، اعمال شده است.
منابع آگاه به نشریه «آی» گفتهاند که در این پایگاه و برخی مراکز آموزشی مانند دشت سالزبری، محدودیتهایی برای تردد خودروهای برقی که از فناوریهای ساخت چین بهره میبرند وضع شده است.
بر اساس این گزارش، نگرانیها درباره احتمال ردیابی خودروها یا استفاده از تجهیزات درون آنها برای جمعآوری دادههای حساس موجب شده که مقامهای امنیتی وزارت دفاع تدابیر احتیاطی را افزایش دهند.
هنوز مشخص نیست که این دستورالعمل در سراسر پایگاههای نظامی انگلیس اجرا میشود یا تنها به برخی مراکز حساس محدود است.
همزمان، وزارت دفاع انگلیس در پاسخ به پرسش نمایندگان مجلس اعیان گفته است که «سیاست متمرکز» و یکپارچهای در این زمینه وجود ندارد، اما برخی پایگاهها بنا به ملاحظات خاص خود ممکن است مقررات سختگیرانهتری را اجرا کنند.
طبق گزارشها، خودروی برقی بهدلیل برخورداری از فناوریهای پیشرفته از جمله دوربین، حسگر، اتصال اینترنتی و حتی میکروفن داخلی، میتواند بهطور بالقوه دادههایی را به شرکتهای سازنده منتقل کند.
برخی کارشناسان امنیت سایبری نیز هشدار دادهاند که این اطلاعات در صورت دسترسی نهادهای ثالث، میتواند تهدید بالقوهای برای اماکن حساس باشد.
جیمز بور، کارشناس امنیت سایبری در انگلیس به نشریه «آی» گفت: «تقریباً تمام خودروهای برقی بهطور مداوم دادههایی مانند وضعیت باتری، موقعیت مکانی و دیگر اطلاعات فنی را به شرکتهای تولیدکننده مخابره میکنند.
این امر در موقعیتهای عادی اهمیت خاصی ندارد، اما در اماکن حساس ممکن است مورد سوءاستفاده قرار گیرد.»
این در حالی است که بسیاری از برندهای خودروسازی فعال در حوزه خودروهای برقی از جمله ولوو، جگوار، بیامو و فولکسواگن از قطعات ساخت چین استفاده میکنند و برندهایی مانند «بیوایدی» و «امجی» بهطور کامل در چین تولید میشوند.
وزارت دفاع انگلیس نیز در سالهای اخیر برای تحقق اهداف زیستمحیطی و کاهش آلایندگی، صدها دستگاه خودروی برقی به ناوگان خود اضافه کرده است.
بر اساس این گزارش، برخی نهادهای امنیتی در انگلیس دستور دادهاند که مکالمات حساس در داخل خودروهای برقی انجام نشود، زیرا ممکن است از طریق میکروفنهای داخلی ضبط شده و انتقال یابد.
این درحالی است که پارسال هم یک رسانه انگلیسی از کشف دستگاه ردیاب ساخت چین در یکی از خودروهای مورد استفاده دولت انگلیس خبر داده بود.
در حالیکه استفاده از فناوریهای پیشرفته در صنعت خودرو امری رایج است، موضوع انتقال داده و ارتباطات دیجیتال میان خودرو و سرورهای خارجی به یکی از دغدغههای امنیتی کشورهای مختلف در سالهای اخیر تبدیل شده است.
مقامهای وزارت دفاع انگلیس از ارائه جزئیات بیشتر درباره دامنه اجرای این محدودیتها خودداری کردهاند اما به نظر میرسد که این تصمیم با تنشها در سالهای اخیر، میان لندن و پکن بیارتباط نیست.