مسمومیت ۶۳ نفر و فوت یک نفر بر اثر مصرف قارچ سمی
وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که ۶۳ نفر در سطح کشور براثر مصرف قارچ وحشی دچار مسمومیت شده و یک نفر نیز جان خود را از دست داده است.

مسمومیت ۶۳ نفر و فوت یک نفر بر اثر مصرف قارچ سمی
وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که ۶۳ نفر در سطح کشور براثر مصرف قارچ وحشی دچار مسمومیت شده و یک نفر نیز جان خود را از دست داده است.
کد خبر: 708307 | ۱۴۰۴/۰۱/۲۷ ۲۱:۴۴:۳۹
این تعداد در بازه زمانی ۱۲ تا ۲۶ فروردین ماه به دلیل خوردن قارچهای وحشی موجود در طبیعت دچار مسمومیت شدهاند که ۵۷ نفر پس از طی مراحل درمانی مرخص و پنج نفر همچنان در بیمارستان بستری هستند.
به گزارش ایرنا، در این گزارش با اشاره به اینکه در این مدت یک نفر نیز جان خود را از دست داده، تصریح شده است: استانهای کرمانشاه با ۳۲ مصدوم، فارس با ۱۸ و زنجان با هشت نفر به ترتیب بیشترین تعداد مسمومیت ناشی از مصرف قارچ وحشی در این مدت را دارند.
این گزارش می افزاید: آمار مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه سال قبل سه برابر شده است.
از بین حدود پنج هزار گونه قارچ، حدود ۱۰۰ گونه برای انسان سمی است که با توجه به فرا رسیدن فصل بهار، رشد قارچ های خودرو و استفاده از آنها توسط مردم، مسمومیت های ناشی از آن افزایش می یابد.
تشخیص قارچ های سمی از قارچ های خوراکی نیازمند علم کافی است و برای تشخیص انواع قارچ ها یک قارچ شناس می تواند به افراد کمک کند، با مصرف انواع قارچ های سمی ممکن است افراد دچار مسمومیت شوند.
بیش از ۱۰ مورد از علائم مسمومیت با قارچ تاکنون کشف شده است.
کارشناسان می گویند از ۲۰ دقیقه تا چهار ساعت بعد از خوردن قارچ های سمی این علائم را می توانید داشته باشید: حالت تهوع، استفراغ، گرفتگی عضلات و اسهال.
اگر این نشانهها بسیار شدید باشند احتمال بستری شدن فرد در بیمارستان نیز بیشتر میشود.
البته برخی علائم دیگر نیز از خوردن قارچ های سمی به وجود میآید.
کاهش سطح هوشیاری، تنگی نفس، یرقان، تشنج، بی حالی و ضعف از نشانه های مسمومست با انواع قارچ های سمی است.
در ماههای فروردین، اردیبهشت و اوایل خرداد با توجه به شرایط آب و هوایی و بروز رعد و برق، رشد قارچها افزایش مییابد؛ این زمان با اوج طبیعتگردی مردم همزمان است که احتمال مصرف اشتباه قارچهای سمی بالا می رود؛ بر خلاف تصور عمومی، از روی ظاهر نمیتوان به طور قطعی تشخیص داد که قارچی غیرسمی است؛ تنها برخی قارچهای سمی با ظاهرشان قابل شناسایی هستند اما نمیتوان اطمینان داشت که قارچی که ظاهر عادی دارد، خطرناک نیست.