بسیج بازوی توانمند فکری و اجرایی توسعه استان مرکزی است
استاندار مرکزی با تأکید بر جایگاه اثرگذار بسیج در عرصه های مختلف، گفت: بسیج بازوی فکری و اجرایی مدیریت استان است و مجموعه استانداری آمادگی دارد برای بهره گیری از ظرفیت های مجامع تخصصی بسیج وارد عمل شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مهدی زندیه وکیلی پیش از ظهر امروز در اجلاسیه مجمع بسیجیان استان با اشاره به زحمات بیادعای بسیجیان که بدون هیچ چشمداشتی در این مجامع فعالیت دارند، اظهار داشت: این جلسات جلوهای از تعهد، بصیرت، تخصص و روحیه انقلابی نیروهایی است که بهصورت داوطلبانه در جهت اعتلای استان تلاش میکنند و بسیج امروز نهتنها در میدان، بلکه در اندیشهورزی، مطالبهگری، تخصص و اجرا نیز حضوری پررنگ دارد و بهحق بازوی فکری و اجرایی توسعه استان است.
وی افزود: از سال 1364 که سپاههای حضرت محمد (ص) تشکیل شد، افتخار عضویت در بسیج را داشتهام و تاکنون در حوزههایی نظیر بسیج مهندسین، شوراهای بسیج استانی و دانشگاهی فعالیت کردهام.
ضمن اینکه، اگر امروز نیز بسیج استانداران شکل بگیرد، با افتخار عضوی از آن خواهم بود.
زندیه وکیلی تصریح کرد: از نتایج و دستاوردهای کارگروههای تخصصی بسیج، شخصاً مطلع هستم و این موارد علاوه بر مطالعه شخصی، در اختیار معاونین و کارگروههای متناظر اجرایی استان قرار میگیرد تا در تصمیمسازیها به کار گرفته شود.
همچنین این آمادگی وجود دارد که نمایندگان این مجامع بهعنوان عضو مدعو در جلسات تخصصی استان حضور پیدا کنند.
استاندار مرکزی ادامه داد: توسعه و پیشرفت، نیازمند مشارکت فکری نخبگان و نیروهای دغدغهمند است و ما حتماً پذیرای انتقادات و راهکارهای خوبی هستیم که در این کارگروههای اندیشهورزانه ارائه میشود.
بسیجیان همگی از بدنه اجرایی و کارشناسی کشور هستند و بیشک پیشنهادات شما میتواند مسیر اجرای بهتر امور را هموارتر کند و با استمرار این ارتباط دوسویه میان مدیریت اجرایی استان و نیروهای فکری بسیج، بتوانیم گامهایی مؤثرتر در مسیر اعتلا، عزت و پیشرفت استان مرکزی برداریم.
برنامههای نخبگانی باید با اولویتهای دولت همراستا باشد
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی با تأکید بر نقش کلیدی نخبگان در حل مسائل کشور گفت: سیاستگذاریهای مجامع نخبگانی با اولویتهای دولت و استانداری هم راستا باشد.
علی یونسی نیز در اجلاسیه مجمع بسیجیان استان با اشاره به پایین بودن نرخ مشارکت اقتصادی در کشور اظهار داشت: در حال حاضر حدود 40 درصد از جمعیت فعال در سن کار (15 تا 60 سال) فاقد فعالیت اقتصادی هستند که این موضوع نشاندهنده عدم بهرهبرداری بهینه از ظرفیتهای انسانی کشور است که در صورت بیتوجهی، بسیاری از فرصتها برای توسعه و اصلاح اقتصادی از دست خواهد رفت.
وی افزود: مسائلی مانند تصادفات، بیماریها، و کاهش انگیزه برای ورود به کسبوکار موجب شده بخشی از نیروی کار از چرخه اقتصاد خارج شود و برای هر یک از این عوامل، سناریوهایی طراحی و برخی از آنها در حال اجراست و ضروری است روسای مجامع استانی در جریان دقیقترین دغدغههای استاندار و دولت قرار گیرند و نباید در حوزههایی فعالیت کنیم که اولویت کنونی مدیران اجرایی نیست؛ این کار منجر به اتلاف زمان و ظرفیت میشود.
یونسی تصریح کرد: نرخ بالای بهره بانکی یکی از چالشهای جدی تولیدکنندگان است.
در حالی که نرخ بهره در بسیاری از کشورهای توسعهیافته زیر 5 درصد است، در کشور ما این نرخ به 18 درصد و بیشتر میرسد و با احتساب کارمزد بانکی، تولیدکننده باید وامی با سود 24 درصد بازپرداخت کند که عملاً انگیزه فعالیت اقتصادی مولد را از بین میبرد.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی ادامه داد: مطابق قاعده فقهی لا ضرر و لا ضرار فی الاسلام، نباید ایجاد کسبوکارهای حلال با موانع و مجوزهای پیچیده مواجه باشد و دولت گامهای مثبتی در این زمینه برداشته که باید با جدیت بیشتری ادامه یابد و قوانین مالیاتی باید بهگونهای باشد که از تولید حمایت کند و با سفتهبازی، سوداگری و دلالی مقابله شود.
هرچند مجلس مالیات بر دارایی را تصویب کرده، اما اجرای دقیق آن همچنان با ضعفهایی روبهرو است که نیاز به پیگیری دارد.
انتهای پیام/711/