بیش از 50 درصد صنایع استان مرکزی با مشکلات جدی مواجه هستند
معاون علمی و فناوری سپاه روح الله استان مرکزی نسبت به وضعیت نگران کننده صنایع استان، هشدار داد و گفت: بر اساس پایش های انجام شده، بیش از 50 درصد از صنایع متوسط در استان مرکزی با مشکلات جدی مالی، مدیریتی و فناورانه مواجه هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سرهنگ علی رحیمی پیش از ظهر امروز در اجلاسیه مجمع بسیجیان استان با اشاره به اهمیت تحقق شعار سال و فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه حمایت از تولید و سرمایهگذاری، اظهار داشت: مسائل صنعت استان مرکزی دیگر محدود به یک شهرستان نیست، بلکه تبدیل به موضوعی فراگیر و استانی شده است.
وی افزود: استان مرکزی به عنوان چهارمین قطب صنعتی کشور شناخته میشود و این استان دارای 37 شهرک صنعتی و بیش از 500 واحد صنعتی متوسط است و از زیرساختهای فنی، نیروی انسانی متخصص و تنوع محصول برخوردار است ولی با این حال، بررسیها نشان میدهد که متأسفانه بیش از 45 تا 55 درصد صنایع متوسط استان با مشکلات جدی مواجه هستند.
رحیمی تصریح کرد: کمبود سرمایه و نبود سرمایهگذاری در حوزههای فناورانه، استفاده از فناوریهای فرسوده و عدم نوسازی تجهیزات، ضعف در توسعه نوآوری، تأثیر تحریمهای اقتصادی و مشکلات اداری و زیرساختی در روند سرمایهگذاری را از جمله مشکلات صنایع استان است و در سالهای اخیر بیش از 600 واحد صنعتی مورد پایش قرار گرفتهاند که نشاندهنده گستردگی بحران در ابعاد مختلف است.
معاون علمی و فناوری سپاه روحالله استان مرکزی ادامه داد: در قالب همکاری با قرارگاه فناوری بسیج کارگری و بسیج مهندسین صنعت، 146 نیاز فناورانه در صنایع استان شناسایی شده است.
همچنین موفق شدیم با همکاری بخشهای مختلف، حدود 120 میلیارد تومان تسهیلات مالی برای رفع برخی از مشکلات واحدهای صنعتی اختصاص دهیم.
وی بیان کرد: پایش صنعتی مسئلهمحور، مورد تاکید است که انتظار می رود تمامی دستگاههای ذیربط از جمله دانشگاهها، بنیاد ملی نخبگان، شرکتهای دانشبنیان، سازمان شرکت شهرکهای صنعتی و مجموعه استانداری، به صورت یکپارچه وارد عمل شوند.
رحیمی افزود: استان مرکزی دارای بیش از 300 شرکت دانشبنیان است، اما بهرهگیری از توان آنها برای رفع نیازهای فناورانه صنایع بسیار اندک بوده است که در یک بررسی صورتگرفته، تنها بخشی از 146 نیاز فناورانه شناساییشده به این شرکتها واگذار شده که کافی نیست.
وی بیان کرد: اجرای پایش صنعتی جدید و مسئلهمحور، تسهیل فرآیندهای سرمایهگذاری با حمایت استانداری، استفاده مؤثر از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و مراکز رشد، بهبود زیرساختهای ارتباطی استان برای پشتیبانی از تولید و توسعه صادرات صنایع صادراتمحور با توجه به موقعیت جغرافیایی استان می تواند برای رفع این چالشها به کار گرفته شود.
معاون علمی و فناوری سپاه روحالله استان مرکزی تصریح کرد: ما در سال 1404 برنامهریزی گستردهای برای توسعه فناوری در صنایع استان داریم و این برنامهها با همکاری سازمان بسیج سازندگی و بهرهگیری از ظرفیتهای تبصره 18 و ماده 2 و 3 قانون بودجه اجرایی خواهد شد.
انتهای پیام/711/