خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 30 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چرا مهارت‌آموزی برای سربازان مهم است؟ - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 28 فروردین 1404 - 17:13
فرمانده انتظامی استان کردستان به نقش مهارت آموزی سربازان در رشد و پویایی جامعه پرداخت.
خدمت،سربازي،خانواده،زندگي،اشتغال،سربازان،دوران،آموزش،جامعه،ك ...

سردار علی آزادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج به نقش مهارت‌آموزی سربازان در رشد و پویایی جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: ایجاد شغل و اشتغال نیروی کار به خصوص طیف سنی جوانان هر کشور یکی از مهمترین دغدغه‌های خانواده و دولتمردان محسوب می‌شود، موضوعی که می‌تواند با توجه به مهارت آموزی و آموزش به ویژه در دوران مقدس سربازی تا حدود زیادی مرتفع شود.
وی گفت: خدمت سربازی یا به بیان بزرگترها که از واژه اجباری برای اشاره به آن استفاده می‌کردند، معیاری بود که از سال‌های دور به عنوان یکی از شاخص‌ها، زندگی فرزندان ذکور را به 2 بخش قبل و بعد از خدمت تقسیم می‌کرد.
فرمانده انتظامی استان کردستان تصریح کرد: پسرها با رفتن به سربازی مرد خواهند شد، جمله رایجی بود که ممکن است هر یک از مردم به ویژه افرادی که سن و سال بالاتری دارند آن را شنیده باشند، اما واقعا این جریان چه مفهومی را دنبال می‌کرد یا چه چیزی در اجباری یا همان خدمت سربازی وجود داشت که بعد از آن خانواده و نزدیکان، دیگر حساب متفاوتی روی فرد باز می‌کردند؟
وی عنوان کرد: جدا شدن از کانون خانواده به ویژه در خانواده‌های روستایی که فرزندان حتی برای اشتغال هم در کنار خانواده بوده و در امورات کشاورزی، دامداری و ...
اشتغال داشتند، یا حتی فرزندان خانواده شهری که ملزم به رعایت قواعد و مشقت‌های دوره سربازی می‌شدند، رنگ و لعاب متفاوت‌تری را به جوانان می‌بخشید که به هیچ وجه قابل تجربه و تکرار در محیط دیگر نبود.
آزادی افزود: روزهای بی‌کرار دوران سربازی که لحظه به لحظه آن خاطره‌ای را برای فرد رقم می‌زد، اصطلاح مرد شدن هم استعاره‌ای بود از قرار گرفتن در یک محیط نظامی که فرد در آن ملزم به رعایت مقررات، قواعد و انجام اموراتی می‌شد که شاید چندان باب میل هیچیک از سربازان، حداقل در آن دوران قرار نداشت و به معنایی می‌توان گفت که کنار آمدن با این شرایط بود که از جوانان کم تجربه یا ناپخته یک مرد می‌ساخت.
وی اظهار کرد: خدمت سربازی دورانی است که فرد در آن باید انجام یکسری از امورات مهم و اساسی همچون حراست از مرز، جان، مال، ناموس و کیان کشور را عهده‌دار شود، از سوی دیگر مشارکت در یک زندگی جمعی با تعداد زیادی از همنوعان که پیشتر، از اغلب آنها هیچگونه شناختی نداشته و اکنون اغلب امورات زندگی را با مشارکت آنها می‌گذراند و بسیاری دیگر از این دست اتفاقات که شاید برای هر فردی منحصر به فرد باشد.
فرمانده انتظامی استان کردستان خاطر نشان کرد: به همین منظور و تجربیات ویژه‌ای که در دوران اجباری یا خدمت وجود داشت، نگاه خانواده به فرزند ذکور از لحظه اعزام به سربازی متفاوت‌تر از قبل می‌شد، از دیدگاه خانواده، فرد دیگر آماده برعهده گرفتن برخی از مسئولیتهای مهم زندگی همچون ازدواج و تشکیل خانواده می‌شد و این جریان نیز تغییر رویه و شکل زندگی فرد را به دنبال داشت.
وی یادآور شد: بافت زندگی مردم در گذشته به شکلی بود که نیروی کار لازمه اصلی اجرائی شدن امور خانه و خانواده بود و اکثر فرزندان نیز در کنار والدین به مشاغلی چون کشاورزی و دامداری مشغول بودند و اشتغال سربازان هم بعد از دوران خدمت اهمیت چندانی نداشت، در حالی که امروز پیدا کردن شغل مناسب به یک رکن اساسی و مهم تبدیل شده است.
فرمانده انتظامی استان کردستان گفت: البته در دنیای امروز، شکل و نحوه خدمت نسبت به سال‌های گذشته تغییرات زیادی پیدا کرده و نمی‌توان ایام خدمت در فضای کنونی جامعه را با دورانی که تنها راه ارتباطی فرزندان با خانواده به نگارش نامه و حتی مرخصی‌های محدود در کل دوران سربازی خلاصه می‌شد، مقایسه کرد.
وی افزود: علاوه بر تغییراتی که در گذران خدمت سربازی نسبت به گذشته وجود دارد، در برنامه‌ریزها و آموزش‌های ویژه سربازان نیز تغییرات لازم و جدیدی منطبق با نیازهای مشمولان در ایام خدمت و همچنین آماده سازی آنها برای حضور در جامعه و اشتغال آنها در نظر گرفته شده است.
آزادی اظهار داشت: یکی از تغییرات مهم و اساسی که در موضوع آموزش سربازان پیش بینی شده، توجه به "مهارت آموزی" و یادگیری حرفه‌های مختلف شغلی برای اشتغال بعد از دوران سربازی است تا هر یک از افراد بتوانند پس از این ایام در یکی از مشاغل، فعالیت خود را آغاز کرده و حداقل، مشکلی در تامین هزینه‌های زندگی اعم از ادامه تحصیل، ازدواج و سایر برنامه‌ها نداشته باشند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر با پیشرفت روز افزون تکنولوژی در صنایع و مشاغل مختلف و تأثیر قابل ملاحظه هوشمندسازی در دنیای امروزی که توجه اصلی را از نیروی کار به تخصص و مهارت منعکس کرده و حتی این تغییر رویه در زندگی روستایی نیز این کاملا قابل مشاهده است، نیاز به مهارت و آموزش را برای برخورداری از یک زندگی متناسب الزامی ساخته است.
فرمانده انتظامی استان کردستان اعلام کرد: از سوی دیگر این مهارت آموزی و توجه به اشتغال یک ثمره مهم دیگر نیز به دنبال دارد که بسیاری از مشکلات فرد، خانواده و اجتماع را مرتفع می‌کند، به بیان ساده فردی که از شغل و درآمد برخوردار باشد کمتر به دنبال ارتکاب جرم و جنایت و راهی شدن به پاسگاه، دادگاه و زندان خواهد بود و این یعنی کاهش آسیب اجتماعی و بهبود سلامت روانی جامعه که در سایه همین اشتغال و کسب درآمد رقم خواهد خورد.
وی افزود: به بیانی دیگر این دوره‌ها برای تمامی مشمولان حاضر به خدمت برگزار می‌شود و همه سربازان از هر قومیت و سطوح اجتماعی جامعه که در حال حراست از کیان کشور قادر به شرکت در آن هستند در حالی‌که که بنا بر موضوعات مختلفی چون محیط زندگی یا در دسترس نبودن این امکانات ممکن است فرد از برخورداری از این امتیاز در گذشته و یا شاید در آینده محروم بوده باشد.
نکته جالب توجهی که در طرح‌ریزی و تدوین برنامه‌های آموزشی مورد توجه قرار داشته زمان آموزش است، به نحوی که آموزش سربازان در ساعات انجام خدمت صورت می‌گیرد و هیچ خللی در استراحت و یا استفاده از مرخصی‌های آن ایجاد نمی‌کند.
فرمانده انتظامی استان کردستان یادآور شد: سربازان در مشاغلی آموزش می‌بینند که به راحتی می‌وانند از مزایای مربوط به آن همچون دریافت وام اشتغال بهره‌مند شوند و کسب و کار مطلوبی را شروع کنند که این اتفاق و روند مثبت ضمن رونق و پویایی جامعه، کاهش میزان بزهکاری و جرائم را به دنبال خواهد داشت.
انتهای پیام/481/