ارتقای کیفیت گندم و نان در گرو بها دادن به ترویج و آموزش است
مدیر ترویج و آموزش جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: ارتقای کیفی و کمی تولید گندم و نان در استان اردبیل در گرو همکاری و همگامی متولیان با ترویج و آموزش از مزرعه تا سفره است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، جاوید صحرایی عصر پنجشنبه در میزگرد رسانهای بررسی وضعیت گندم و نان تولیدی در اردبیل اظهار داشت: در کنار برنامههای آموزشی برای بهرهبرداران بخش کشاورزی به ویژه تولیدکنندگان گندم، سعی کردیم تا راهکارهای مناسب برای کشت، داشت و برداشت کیفی محصول را با الگوهای درست و مدرن ارائه کنیم تا با این افزایش ضریب نفوذ آموزش و ترویج بتوانیم به تولید کیفی گندم و نان کمک کنیم.
وی تصریح کرد: گندم برکت الهی است و سرمنشأ غذای سالم است و به عنوان یک محصول استراتژیک و قوت لایموت مردم جز مسائل و موضوعات مهمی است که روز 31 فروردین را نیز به نام روز ملی گندم و نان نامگذاری کردند.
مدیر ترویج و آموزش جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در کنار اینکه تولید گندم در استقلال و نجات کشور در حوزه امنیت غذایی بسیار مهم است، در سال مزین به سرمایهگذاری برای تولید باید به تقویت تولید این محصول و خودکفایی کشور کمک کنیم که در مجموع از 135 هزار بهرهبردار بخش کشاورزی، 53 هزار نفر آنها گندمکار بوده و برای انتقال یافتههای آموزشی 83 دوره آموزشی را در سال گذشته برگزار کردیم.
صحرایی افزود: 10 مورد انتقال یافتههای آموزشی به همراه تغییر رفتار و نگرش کشاورزان به تولید گندم با کیفیت با استفاده از گونههای تولید شده استان را شاهد بودیم و با وجود اینکه با کمبود نیرو در حوزه ترویج روبهرو هستیم اما 153 نیروی ترویج و آموزش در سطح استان و شهرستانها در 38 مرکز جهاد کشاورزی سعی کردند تا در خدمت 135 هزار بهرهبردار این بخش باشند.
وی از برگزاری آموزش انفرادی برای بیش از چهار هزار و 190 نفر و آگاهی سازی در فضای مجازی و رسانهای اشاره کرد و ادامه داد: با هدف انتقال دانش و علوم جدید و بها دادن به امر سلامت غذایی و خودکفایی در کنار مجاهدت مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، در شبکه مراقبت و ترویج و آموزش بخش کشاورزی سعی کردیم تا بر اطلاعات فعالان این بخش بیفزاییم.
مدیر ترویج و آموزش جهاد کشاورزی استان اردبیل ضرورت یکپارچگی سامانهها و ارائه خدمات آموزشی مؤثر در ابعاد مختلف تغذیه محصول و خلأ گندم را یادآور شد و خاطرنشان کرد: 37 سازه در ترویجی در این بخش در نظر گرفته شده تا امکان بهرهبرداری و استفاده از ظرفیت آموزش و ترویج فراهم آید که یکهزار و 110 مددکار ترویجی نیز در این راستا کمک کار و یاریگر ما هستند.
صحرایی نقش حمایت، هدایت و ترویج را در امر تولید و حرکت سرمایهگذاری مولد یادآور شد و اضافه کرد: برای رسیدن به تولید کیفی نان استاندارد باید از مرحله تولید محصول در مزرعه تا خرید تضمینی، ذخیرهسازی در سیلو، ارسال گندم به کارخانه آرد و همت نانوا زنجیره تولید به نحوی عمل کند تا با کیفیتترین گندم تحویل مردم شود.
مدیر ترویج و آموزش جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: ما همچنان معتقدیم در این فرآیند آموزش و ارتقای سطح کیفی و کمی فعالیتهای بخش ترویج راهگشا و بسیار مؤثر خواهد بود.
به گزارش تسنیم، در این نشست مسئولان حوزه آرد و نان، بهداشت و غله فعالیتهای خود را برای توانمندسازی نانوایان، تولید با کیفیت آرد و نان بیان کردند.
انتهای پیام/131