تولیدات صنعت طیور سرکوب میشود - تسنیم
یک استاد دانشگاه با بیان اینکه با سرکوب قیمت تولیدات صنایع طیور مواجه هستیم، گفت:سرکوب قیمت ها در کوتاه مدت ممکن است باعث رضایت عمومی شود، اما در بلندمدت تولید و خودکفایی کشور را با آسیب جدی مواجه می سازد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم دهمین همایش انجمن مرغ مادر گوشتی ایران به همراه نمایشگاه جانبی، در محل مرکز همایشهای بینالمللی کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
در جریان این همایش، حامد نجفی، استاد دانشگاه تربیت مدرس، در میزگرد اقتصادی صنعت مرغداری گوشتی با اشاره به تأثیر تغییرات سیاستهای اقتصادی بر سفره مردم، اعلام کرد: مصرف سرانه گوشت قرمز در کشور از حدود 19 کیلوگرم در ابتدای دهه 70 به 9.5 کیلوگرم کاهش یافته است.
وی افزود: در مقابل، مصرف سرانه گوشت سفید از 13 کیلوگرم به حدود 30 کیلوگرم افزایش یافته و بازار تخممرغ نیز با رشد تقاضا مواجه شده است؛ بهگونهای که مصرف سرانه از 9 کیلوگرم به 14 کیلوگرم رسیده است.
نجفی تأکید کرد: تغییر در استراتژیهای دولتی بر بازار تقاضا تأثیر گذاشته و صنعتگران را به سمت تولید بیشتر سوق داده است، اما نبود راهبرد شفاف در زنجیره تولید، بهویژه در بخش کشاورزی و صنعت طیور، آینده این بخش را با ابهام روبرو کرده است.
وی با بیان اینکه اهداف کمی مشخص هستند اما در زمینه استراتژیهای کلان اجماع نظر وجود ندارد، به آمار مرکز آمار ایران درباره تورم خوراکیها در اسفند 1403 اشاره کرد و گفت: تورم عمومی خوراکیها 41 درصد بوده، در حالیکه تورم نقطه به نقطه تخممرغ 4.5 درصد و مرغ 8 درصد گزارش شده که نشاندهنده سرکوب قیمتی و فشار بر این دو صنعت است.
به گفته این استاد دانشگاه، سرکوب قیمتها در کوتاهمدت ممکن است باعث رضایت عمومی شود، اما در بلندمدت تولید، اقتصاد صنعت و خودکفایی کشور را با آسیب جدی مواجه میسازد.
نجفی اظهار داشت: ادامه این روند در بخش کشاورزی و صنعت طیور منجر به کاهش سرمایهگذاری شده و پرداخت تسهیلات در سال گذشته نیز به کمترین میزان طی سالهای اخیر یعنی حدود 5.88 درصد رسیده است که بیانگر وضعیت نامطلوب این حوزه است.
*خطاهای تشخیص در دامپزشکی طیور
آرش قلیان چچی لنگرودی استاد دانشگاه تهران نیز در این همایش درباره خطاهای تشخیص در دامپزشکی طیور، اظهارداشت: برای تشخیص نهایی بیماری ها نباید تنها یک روش مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به خطاهای سیستم های آزمایشگاهی گفت: علاوه بر اشتباهاتی که روند آزمایش رخ می دهد با خطاهای انسانی حتی در بخش پذیرش مواجه هستیم به طوری که درباره خطاهای پذیرش تا به امروز چندین مقاله نوشته شده است و حتی می توان گفت تعداد آن بیشتر از خطاهای آزمایشگاهی است.
وی افزود: در حوزه های تشخیص دامپزشکی یکی از مهم ترین مشکلاتی که در ارتباط با تشخیص در روند آزمایش انجام می شود برش های نامناسب از بافت است؛ بافت هایی که نمونه گیری میشوند نباید زمان زیادی از آن گذشته باشد تا در نهایت منجر به نتایج اشتباهی نشود.
انتهای پیام/