خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 31 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سازمان‌‌ ملل: غزه شاهد بدترین فاجعه انسانی و قحطی تاریخ است

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 30 فروردین 1404 - 09:35
نهادهای سازمان ملل با اشاره به فاجعه انسانی در نوار غزه اعلام کردند این باریکه در بدترین وضعیت خود قرار دارد و اسرائیل به سیاست قحطی و گرسنگی علیه غیرنظامیان در غزه افتخار می کند و تحریم جهانی این رژیم موثرترین راه برای تحت فشار قرار دادن آن است.
غزه،نوار،غذا،غذايي،اسرائيل،ملل،سازمان،ورود،گرسنگي،انساني،بشر ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در ادامه هشدارهای بین‌المللی در مورد بحران انسانی در نوار غزه، آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد که بیش از 90 هزار آواره در 115 پناهگاه این آژانس وضعیت بحرانی شدیدی در سایه بمباران، محاصره و ممانعت از ورود کمک‌ها از 2 مارس تاکنون تجربه می‌کنند.
وضعیت انسانی غزه در بدترین حالت است
این آژانس سازمان ملل گزارش داد که ممنوعیت ورود کمک‌های بشردوستانه و تدارکات تجاری از دوم مارس موجب تشدید درد و رنج آوارگان شده و شرایط زندگی و بهداشت در اینجا فاجعه بار است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق غذا هم در همین زمینه اظهار داشت: وضعیت غزه به بدترین حالت خود رسیده و اسرائیل با جلوگیری از ورود کمک‌های بشردوستانه، جنگ گرسنگی و قحطی علیه غیرنظامیان در این منطقه به راه انداخته است.
اسرائیل با بی‌توجهی آشکار به قوانین بین‌المللی، همه منابع غذایی در داخل نوار غزه را نابود کرده است.
اسرائیل به گرسنگی دادن به غیرنظامیان افتخار می‌کند
این گزارشگر سازمان ملل در گفتگو با الجزیره اعلام کرد: مقامات اسرائیلی به تحمیل سیاست قحطی و گرسنگی علیه غیرنظامیان در نوار غزه افتخار می‌کنند و دولت‌ها در کشورهای مختلف باید حکم بازداشت مقامات اسرائیلی را اجرا کنند.
اعمال تحریم‌ها علیه اسرائیل، روش موثری برای وادار کردن این رژیم برای ورود کمک‌ها به نوار غزه بوده و کشورهای عربی باید ارتباط با اسرائیل را قطع کنند.
وی افزود: مردم غزه بیش از 20 سال است که از سیاست قحطی و گرسنگی رنج می‌برند و آنچه که امروز در اینجا اتفاق می‌افتد، بدترین قحطی تاریخ است.
اسرائیل مسئولیت دارد که غرامت لازم را به خاطر جنایاتی که در غزه مرتکب شده است، پرداخت کند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق غذا ادامه داد: اسرائیل مسئول تضمین ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه بوده و تلاش می‌کند تقصیر را به گردن سایر کشورها بیندازد.
ما اکنون با بحران جدی آب در غزه هم مواجهیم که موجب شیوع انواع بیماری‌ها در میان ساکنان این باریکه شده است.
باید بگوییم آنچه که در غزه اتفاق می‌افتد، با آنچه که در اوکراین شاهد آن هستیم کاملاً متفاوت است و اسرائیل همچنان همه زیرساخت‌ها برای نیازهای اولیه زندگی غیر نظامیان در غزه را نابود می‌کند.
همه مردم غزه منابع درآمد خود را از دست داده‌اند
برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل هم نسبت به تشدید بحران انسانی در نوار غزه هشدار داد و اعلام کرد که حدود دو میلیون نفر از ساکنان این منطقه، که عمدتاً از آوارگان هستند، در حال حاضر هیچ منبع درآمدی ندارند و به طور کامل برای تأمین نیازهای اولیه غذایی خود به کمک‌های بشردوستانه وابسته‌اند.
این نهاد بین‌المللی در بیانیه‌ای از وجود خطر فزاینده برای صدها هزار نفر در غزه خبر داد و کاهش شدید ذخایر غذایی را عاملی نگران‌کننده دانست که می‌تواند به فاجعه‌ای انسانی در آینده‌ای نزدیک منجر شود.
برنامه جهانی غذا تأکید کرد که ادامه بسته‌بودن گذرگاه‌های مرزی، مانعی جدی در مسیر ورود کمک‌های غذایی ضروری به غزه ایجاد کرده و در صورت عدم رفع این مانع، احتمال فروپاشی کامل امنیت غذایی در این منطقه بسیار بالاست.
این برنامه همچنین خواستار ورود فوری، پیوسته و بدون وقفه غذا به غزه شد تا از فاجعه جلوگیری شود.
فعالیت 95 درصد سازمان‌های امدادی در غزه متوقف شده است
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد هم گزارش داد که نوار غزه با بدترین بحران انسانی از زمان آغاز جنگ تاکنون مواجه است و تعداد کودکانی که در این ماه دچار سوء تغذیه شدید شده‌اند به 3600 نفر رسیده، در حالی که این تعداد در ماه گذشته 2000 نفر بود.
بر اساس این گزارش، 95 درصد از سازمان‌های امدادی در سایه بمباران‌ها در غزه فعالیت‌های خود را کاهش داده یا به طور کامل متوقف کرده‌اند.
تقریبا همه ساکنان غزه اکنون به مراکز توزیع غذا متکی هستند و این در حالی است که برای بیش از نیمی از این مردم اصلاً غذایی وجود ندارد.
بسیاری از مراکز توزیع غذا به دلیل نداشتن امکانات بسته شده‌اند و سازمان ملل و سایر سازمان‌های امدادی کمک‌های باقیمانده خود را به آشپزخانه‌های خیریه فرستاده‌اند.
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه هم اعلام کرد که با توجه به هدف قرار گرفته شدن بیش از 37 مرکز توزیع کمک‌ها و 28 انبار مواد غذایی توسط اشغالگران به عنوان بخشی از طرح سیستماتیک دشمن صهیونیستی برای خارج کردن مراکز خدماتی و غذایی از خدمت، با هدف استفاده از گرسنگی به عنوان ابزار جنگی علیه غیرنظامیان، صف‌های طولانی در مراکز توزیع غذا تبدیل به یک رویداد معمول و دردناک در غزه شده است.
این نهاد دولتی غزه تاکید کرد: امکانات خدماتی و انسانی در غزه در آستانه فروپاشی کامل قرار دارد، بیمارستان‌ها با ظرفیتی بسیار محدود و بدون دارو و سوخت کار می‌کنند و طی دو هفته آینده به دلیل کمبود سوخت، همه بیمارستان‌ها از کار خواهند افتاد.
نانوایی‌ها نیز به دلیل نبود سوخت و آرد فعالیت‌های خود را متوقف کرده‌اند.
کمبود سوخت و قطعی برق همچنین موجب از کار افتادن تاسیسات آب شیرین کن شده است و با ادامه این وضعیت، ما نسبت به خطر مرگ و میر جمعی فلسطینی‌ها در غزه در هر لحظه به دلیل گرسنگی، کمبود مراقبت‌های بهداشتی و گسترش بیماری هشدار می‌دهیم.
انتهای پیام/