خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 31 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ستاره شناسان 1300 اختروش جدید کشف کردند

تسنیم | اجتماعی و حوادث | شنبه، 30 فروردین 1404 - 10:12
گروهی از ستاره شناسان بیش از 1300 اختروش جدید را در پشت صفحه کهکشانی با استفاده از تلسکوپ طیف سنجی فیبر چندشیء ناحیه گسترده آسمان چین (LAMOST) کشف کرده اند.
صفحه،كهكشاني،دانشگاه،كيهاني،كشف،چين،نجوم،پكن

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، گروهی از ستاره‌شناسان بیش از 1300 اختروش جدید را در پشت صفحه کهکشانی با استفاده از تلسکوپ طیف‌سنجی فیبر چند شیء ناحیه گسترده آسمان چین (LAMOST) کشف کرده‌اند.
دانشمندان می‌گویند این یافته‌ها نور جدیدی بر چندین موضوع داغ در تحقیقات کیهانی می‌افکنند.
اختروش‌ها (کوازارها)، هسته‌های بسیار درخشان کهکشان‌های فعال در جهان دوردست هستند.
ستاره‌شناسان برای کشف اختروش‌های بیشتر، به‌منظور مطالعه پدیده‌های کیهانی مانند ساختار بزرگ‌مقیاس کیهان، سیاهچاله‌های کلان پرجرم، یونیزاسیون مجدد کیهانی و شکل‌گیری و تکامل کهکشان‌ها تلاش می‌کنند.
ستاره‌شناسان از رصدخانه‌های ملی نجوم چین، دانشگاه پکن، دانشگاه آکادمی علوم چین، دانشگاه نرمال پکن و دانشگاه لیدن هلند، با استفاده از LAMOST بررسی‌های طیف‌سنجی انجام داده و 1982 اختروش را شناسایی کردند که 1338 مورد از آنها جدیداً کشف شده است.
نتایج این پژوهش در Astrophysical Journal Supplement Series منتشر شد.
"وو ژوبینگ" سرپرست این تحقیق و استاد ستاره‌شناسی دانشگاه پکن، توضیح می‌دهد: مقدار زیاد غبار و تراکم بالای ستاره‌ها در صفحه کهکشانی، رصد اختروش‌هایی که پشت این صفحه پنهان شده‌اند را بسیار سخت می‌کند.
این کشف ثابت می‌کند که روش طیف‌سنجی توانایی بالایی در شناسایی اختروش‌های پشت صفحه کهکشانی دارد.
"هوو ژیینگ"نویسنده اصلی مقاله از رصدخانه ملی نجوم چین نیز گفت: اختروش‌های پشت صفحه کهکشانی مثل یک ذره‌بین عمل می‌کنند و به ما کمک می‌کنند ترکیبات شیمیایی و حرکت مواد را در فضای بین ستاره‌ها و حتی بین کهکشان‌های راه شیری بررسی کنیم.
این اختروش‌ها علاوه بر پر کردن جای خالیِ نقشهٔ توزیع اختروش‌ها نزدیک صفحه کهکشانی، می‌توانند به عنوان یک «نقشهٔ راهِ کیهانی» برای اندازه‌گیری‌های دقیق نجومی استفاده شوند.
انتهای پیام/