اتاق وضعیت قرآنی چهارمحال و بختیاری تشکیل میشود
شهرکرد-رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: اتاق وضعیت قرآنی استان چهارمحال و بختیاری درواقع نقشه جامع فعالیتهای قرآنی کل استان را مشخص میکند.

حجتالاسلام والمسلمین محمد منصوری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برنامهریزی برای تشکیل اتاق وضعیت قرآنی استان از سوی اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: اتاق وضعیت قرآنی یعنی آنکه تمامی فرصتها و تهدیدهای موجود، داشتهها، کمبودها و کاستیها در حوزه فعالیتهای قرآنی احصا و تجمیع شود.
رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری با ذکر اینکه شناسایی و جمعآوری اطلاعات نیروهای قرآنی در این راستا در دستور کار قرار گرفته است، ادامه داد: همچنین ممکن است بسیاری از افراد به عنوان چهره و فعال قرآنی شناخته شده نباشند اما مشغول یک کار شاخص قرآنی در شغل و صنف خود هستند که این گروه افراد نیز شناسایی میشوند.
منصوری با تصریح اینکه فعالیتهای قرآنی صرفاً ناظر به حفظ و قرائت و تدبر نیست، توضیح داد: هر فردی که برای قرآن قدم بر میدارد در زمره جامعه قرآنی قرار دارد حال آنکه بسیاری از افرادی که برای قرآن خدمتی انجام میدهند، بی نام و نشان هستند و هیچگاه رسانهای یا شناخته نشدند.
وی تأکید کرد: اتاق وضعیت قرآنی استان چهارمحال و بختیاری درواقع نقشه جامع فعالیتهای قرآنی کل استان را به دست میدهد؛ در این راستا تمام نقاط استان شناسایی میشوند و اطلاعات کاملی از وضعیت قرآنی شهرستانها، شهرهای کوچک، روستاها و … به دست میآید.
بهرهگیری از ظرفیت سفیران قرآنی استان
رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان با اشاره به شناسایی بالغ بر ۲ هزار و ۸۰۰ سفیر قرآنی در ماه مبارک رمضان، افزود: این افراد دغدغهمند در ماه مبارک نسبت به برپایی محافل و دورهمیهای قرآنی اهتمام ویژه داشتند که از ظرفیت آنها برای احصای وضعیت قرآنی جایجای استان استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین مکاتبات مبسوط با ادارات تبلیغات اسلامی شهرستانها و نیز طراحی و انتشار فرمهای مربوط برای جمعآوری اطلاعات در این راستا در دستور کار است که اطلاعات جمعآوری شده تجمیع و در سامانه بارگذاری و ثبت و ماندگار میشود.
این مقام مسئول با اشاره به آغاز به کار شورای هماهنگی و توسعه فعالیتهای قرآنی استان چهارمحال و بختیاری، گفت: این اطلاعات به مدیران شهرستانی و استانی و نیز ریاست و اعضای شورا کمک خواهد کرد که تصمیمگیری درست و برنامهریزی دقیقی در حوزه فعالیتهای فرهنگی و قرآنی داشته باشند.
منصوری بیان کرد: احصا و جمعآوری اطلاعات جامع درخصوص داشتهها و کمبودها در حوزه فعالیتهای قرآنی، دست ما را برای تدوین سند بالادستی و بلندمدت در حوزه فعالیتهای قرآنی باز خواهد کرد تا بتوانیم لااقل افق ۲۰ سال آینده را ترسیم کنیم، ضمن اینکه برای تدوین و اجرای برنامههای کوتاهمدت نیز برنامهریزی داریم.
وی با تصریح اینکه اتاق وضعیت قرآنی نقطه آغاز و افق پیش رو را مشخص میکند، اضافه کرد: در این راستا سواد قرآنی استان نیز مورد بررسی قرار میگیرد؛ همچنین با همکاری استانداری نسبت به تعیین و فعالسازی رابطان قرآنی روستاها اقدام میشود تا بتوان برنامههای قرآنی اداره را برای روستاییان اجرایی کرد.
تدوین سند قرآنی با استناد به وضعیت موجود استان
منصوری اظهار کرد: زمانی میتوانیم برنامههای کارآمد و اثربخش اجرا کنیم و بهرهگیری هدفمند از اعتبارات داشته باشیم که وضعیت قرآنی استان را بشناسیم، لذا اتاق وضعیت به ما کمک خواهد کرد تا بدانیم چه تعداد داور قرآنی، حافظ، قاری، مربی و استاد رشتههای مختلف قرآنی و … در استان فعالیت دارند و این افراد در چه سطحی هستند و چه دورههایی برای توانمندسازی و صدور گواهینامه و… باید برگزار شود.
رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری با پیشبیبنی اینکه تشکیل اتاق وضعیت قرآنی استان حداقل شش ماه به طول میانجامد، افزود: این کار زیرساختی مهم را با عزمی جزم به موازات دیگر برنامههای این اداره به پیش میبریم، در این راستا در بازه زمانی شش ماهه باید همه اطلاعات حداقلی و کلیت وضع موجود را جمعآوری کنیم و در ادامه، این اطلاعات با گذر زمان بهروزرسانی میشوند.
منصوری بیان کرد: اتاق وضعیت قرآنی استان به ما کمک خواهد کرد از بین طرحهای پیشنهادی سازمان دارالقرآن بتوان طرحها و برنامههای سودمند و اثربخش ناظر به وضعیت موجود و نیاز استان را انتخاب و اجرایی کنیم و از اجرای طرحهایی که کمکی به ارتقای وضعیت قرآنی نمیکند، بپرهیزیم.
وی در پایان گفت: در کنار جمعآوری و تجمیع اطلاعات از وضعیت قرآنی استان چهارمحال و بختیاری، این اطلاعات با رویکرد تحلیلی نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.