خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 30 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

زیرساخت‌های خراسان‌رضوی در اولویت اصلی توسعه هستند

مهر | استان‌ها | شنبه، 30 فروردین 1404 - 11:24
مشهد - استاندار خراسان رضوی گفت: در شرایط کنونی که زیرساخت‌های استان خراسان رضوی در شرایط بحرانی قرار دارد، باید فقط و فقط متمرکز بر این حوزه باشیم.
خراسان،رضوي،استان،مظفري،استاندار،زيارت،حوزه،آب،زائران،گردشگر ...

به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین مظفری صبح شنبه در نشست خبری اظهار کرد: ان‌شاءالله بتوانیم کنگره بزرگداشت ۱۸ هزار شهید استان خراسان رضوی را با عظمت و در شأن برگزار کنیم‌
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: یاد و خاطره شهید آیت الله رئیسی که در آستانه سالگرد شهادت ایشان هستیم گرامی بداریم و بتوانیم در ادامه راه شهدا منشأ اثر باشیم و خدمت کنیم.
وی افزود: طبیعتاً رسالت و مسئولیت وظیفه سنگینی را به عهده دارید و با نیت و هدف خدمت به مردم و ایران عزیز و توسعه خراسان گام در این راه نهادند با یک مسئولیت و هدف مشترک در کنار هم هستیم ان‌شاءالله بتوانیم از فرصت‌ها به خوبی استفاده کنیم و بتوانیم به آبادانی استان خودمان بپردازیم.
مظفری گفت: شما بدون تردید به دلیل آنکه مرتب با مردم و جامعه سرو کار دارید و خود شما افراد اهل فکر و اندیشه هستید هم منعکس کننده تفکرات باشید و هم ایده‌های خودتان را برای توسعه و آبادانی بیشتر استان بدهید.
استاندار خراسان رضوی گفت: نکته بسیار درستی مطرح شده است؛ ما باید صنایع آب‌بر را به کنار دریا و آب‌های آزاد منتقل کنیم.
قرار بود فولاد مبارکه در بندرعباس مستقر شود، اما متأسفانه در فضاهای سیاسی موجود، به مرکز کشور منتقل شد.
وی افزود: از این نظر کاملاً با شما هم‌عقیده هستم.
ما باید به سمتی حرکت کنیم که در حاشیه آب‌های آزاد باشیم.
قرار بود این هفته از سواحل مکران بازدید کنیم و در حال بررسی این موضوع هستیم که ارتباطمان با مکران و عمان چگونه می‌تواند باشد و آیا می‌توانیم بخشی از صنایع خراسان را در آن مناطق مدیریت و مستقر کنیم یا خیر.
مظفری بیان کرد: میزان حجم آبی که برای صنعت فولاد استفاده می‌شود، با بخش کشاورزی قابل مقایسه نیست.
با این حال، مدیریت مصرف آب در هر دو بخش ضروری است.
ما در بخش کشاورزی بیش از ۸۴ درصد آب استان را مصرف می‌کنیم، اما بهره‌وری در این بخش پایین است.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: رعایت پیوست زیست‌محیطی الزامی است و صنایع آب‌بر باید به سواحل دریا منتقل شوند یا حداقل در مناطقی مستقر گردند که تأمین آب برای آن‌ها به شکل بهتری امکان‌پذیر باشد.
وی گفت: نکته مهم‌تر این است که ما باید از آب به عنوان یک سرمایه عظیم استفاده کنیم.
هزینه هر متر مکعب آب شیرین‌شده از دریای عمان حدود ۵ یورو است، اما...
مظفری بیان کرد: خراسان رضوی به واسطه وجود بارگاه مطهر حضرت علی بن موسی الرضا (ع) شناخته شده است و مهم‌ترین شاخص ما در حوزه زیارت و به طور کلی در استان و کشور، همین بارگاه نورانی امام رضا (ع) است.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: این مکان، نقطه کانونی در خراسان به شمار می‌رود که زائران گرامی از اقصی نقاط جهان و کشور برای زیارت به مشهد و این استان مشرف می‌شوند.
بنابراین، ما باید از تمامی فرصت‌ها برای پذیرایی شایسته و درخور شأن این عزیزان به نحو احسن بهره ببریم.
وی گفت: زائران و گردشگران معمولاً زمان محدودی، در حد یک یا دو ساعت از شبانه‌روز را به زیارت اختصاص می‌دهند و لازم است که ما برای سایر اوقات سفر آن‌ها نیز برنامه‌ریزی داشته باشیم.
مظفری افزود: خراسان رضوی از نظر جاذبه‌های طبیعی و تاریخی بسیار غنی است.
ما در این استان ۲۲۰۰ مکان تاریخی داریم که باید معرفی شوند و خوشبختانه تاکنون نیز معرفی شده‌اند.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در تمام نقاط استان، از شمال تا جنوب و از غرب تا شرق، شهرستان‌هایی با جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و گردشگری فراوان وجود دارند که هر یک ظرفیت‌های عظیمی در این زمینه محسوب می‌شوند.
وی گفت: گردشگری زیارت محور اصلی است، اما بخش‌های تاریخی و طبیعی نیز می‌توانند نقش مؤثری در توسعه گردشگری استان ایفا کنند.
مظفری بیان کرد: در حال حاضر، ۶۳ موزه در استان فعال است که می‌تواند مورد بازدید گردشگران قرار گیرد.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: خراسان رضوی به یکی از قطب‌های گردشگری سلامت در کشور تبدیل شده است و خوشبختانه وضعیت ما در این حوزه رو به پیشرفت است.
وی گفت: تنوع برنامه‌ها برای زائران و گردشگران از ضروریات است و ما باید تلاش کنیم تا ماندگاری مسافران و زائران را در خراسان افزایش دهیم که این امر مستلزم ایجاد این تنوع است.
البته در این حوزه نیازمندی‌هایی نیز وجود دارد.
مظفری بیان کرد: براساس برآورد کارشناسی، خراسان رضوی برای تکمیل پروژه‌های عمرانی خود بیش از ۵۵۰ هزار میلیارد تومان و برای تحقق اهداف اقتصادی خود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
در شرایط کنونی که زیرساخت‌های استان در شرایط بحرانی قرار دارد، باید فقط و فقط متمرکز بر این حوزه باشیم.
استاندار خراسان رضوی افزود: یکی از چالشی‌ترین موضوعاتی که امروز در سطح ملی در دست پیگیری است، برخی از دستورکارهای شورای عالی زیارت است.
در پروژه قطار سریع‌السیر اعتبارات خوبی در سال جاری برای پیشرفت مطالعات تخصیص یافته و در حوزه آزادراه نیز ۱۰ درصد تأمین منابع شده و ۹۰ درصد فاینانس خواهد بود.